Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu

Kalender

«Februari 2008»
MaDiWoDoVrZaZo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829
19 maart 2024

Laatste reacties

Zoeken


 
 

Individuele bezoekers blog

  • Totaal: 442.054
    Vandaag: 20
    Gisteren: 59
Vandaag is het gratis en voor niets 
vrijdag, 29 februari, 2008, 10:53 pm - Overige
door Martin Braak
Vandaag is het 29 februari. Bijzonder? Ja! Het is namelijk een schrikkeljaar. En dan heeft een jaar 1 dag extra: 29 februari!

Iedereen die vandaag aan het werk was, die dag heb je extra en voor niets gewerkt. Je krijgt niet meer salaris, de ondernemers hebben wel 1 dag extra omzet. Gratis en voor niets!

Wanneer prognoses gebaseerd waren op vorig jaar, dan vallen de cijfers over februari erg mee! Ja 1 dag meer waar geen rekening gehouden is. Vorig jaar nog 20 werkdagen, deze maand kent 21 werkdagen. En macro economisch gezien wordt 2008 een super economisch jaar: 1 dag meer handel, produktie en qua loonkosten gratis en voor niets!

Iedereen die vandaag jarig zijn: gefeliciteerd!, helaas word je niet zo oud. Over vier jaar ben je pas weer jarig.

Waarom een schrikkeljaar? Een jaar is gelijk aan de tijd die de aarde nodig heeft om in haar baan om de zon te draaien. En dit is niet precies 365 dagen. Het is namelijk 365 dagen, 5 uur, 48 minuten en 45,1814 seconden. En na vier dagen is dit bijna 1 dag. Om de vier jaar zorgen we ervoor dat we deze afronding wegpoetsen: 29 februari. Maar 4 x 5 uur en 48 minuten en 45 seconden en nog wat milliseconden is geen 24 uur. Nee dat klopt! Hoe wordt dan dan opgelost?
Bah, weer een Rus man die afgebeten is 
donderdag, 28 februari, 2008, 10:02 pm - Russische
door Martin Braak
Vanochtend bij mijn controle van mijn diertjes kwam ik weer tot de ontdekking dat een mannetje door zijn vrouwtje afgebeten was. Verdomme, 2e op korte termijn.

Russen kunnen heel goed samen leven en vormen vaak een goed koppeltje. Ook al heeft het vrouwtje jongen, het mannetje zal ze niets doen. Integendeel hij helpt zelfs bij het verzorgen af en toe mee. Maar heel soms bijt het vrouwtje het mannetje af. Waarom? Geen flauw idee, misschien omdat het mannetje paringsdrift heeft en het vrouwtje geen zin heeft? Of dat het vrouwtje te dominant is?

Vandaag dus weer. Het eerste wat ik doe, is natuurlijk het mannetje bij het vrouwtje weghalen. Daarna kijk ik altijd naar de anus en de plasser. Wanneer dit onder het bloed zit, dan is dit ZEER gevaarlijk. Wanneer dit namelijk stolt, dan kan hij niet poepen en/of plassen.

Afgebeten mannen blijf ik de eerste paar dagen goed in de gaten houden of hij wel goed kan poepen en plassen. Want als dit goed gaat, dan worden ze meestal helemaal beter. Zo niet, dan is het proberen om het goed schoon te houden en de opening vrij te maken. Helaas wil dit niet altijd lukken.
730.000 aangiftes kwijt, een trap onder de kont!  
woensdag, 27 februari, 2008, 9:35 pm - Overige
door Martin Braak
Terwijl ik in de auto zat op weg naar mijn werk, hoorde ik op de radio het nieuws dat er 730.000 ingediende aangiften inkomstenbelasting "kwijt" waren. Er was iets mis gegaan waardoor ze de aangiften niet kunnen inlezen.

Ik kan dit echt niet begrijpen. Het aangiftepakket is al een aantal weken online en in gebruik en er zijn al zoveel aangiften ingediend. Nu pas gaan ze kijken of het functioneert? En nu komen ze erachter dat het niet gefunctioneerd heeft?

Als ik het goed begrijp, kunnen mensen de aangifte inkomstenbelasting opnieuw indienen zonder dat ze een update hoeven te installeren. Met andere woorden het lag dus niet aan het programma, maar aan de webapplicatie of hosting?

Het is echt ongelovelijk dat dit kan gebeuren. Nergens in het nieuws is de boosdoener aangewezen. Wie is nu hier de schuldige? Hij of zij verdient een trap onder de kont!
Ruimte hamsters met rode ogen 
dinsdag, 26 februari, 2008, 9:10 pm - Overige
door Martin Braak
Afgelopen zondag liet mijn broer aan een bezoeker een Lilac roodoog Rus zien en zij reageerde met dat ze die nacht toevallig over hamsters met rode ogen uit de ruimte had gedroomd.

Misschien is het heel theoretisch, maar zullen we nog meer soorten dwerghamsters hebben die ergens anders leven dan op onze planeet?

Als we naar het helaal kijken, dan is dit gigantisch groot. Je kunt je eigenlijk niet voorstellen hoe groot dit is. Onze melkwegstelsel is maar een puntje van de ijsberg. Het is niet meer de vraag of er meerdere planeten in onze helaal aanwezig is, nee, het is meer hoeveel en hoeveel die op onze planeet lijken.

Als we zo naar kijken, dan is het eigenlijk logisch dat er wel ergens anders leven is dan hier. Het zou heel egoïstisch gedacht zijn dat hier op aarde alleen leven is. Of je moet gelovig zijn en van mening zijn dat God ons geschapen heeft en hij slechts alleen ons heeft geschapen. Maar anders... Nee, ik kan mensen niet echt begrijpen die zeggen dat ze niet gelovig zijn maar ook niet in andere planeten met leven geloven.

Hadden wij jaren geleden ooit gedacht dat we een computer zouden hebben? Of auto's, of vliegtuigen? Uitvinding na uitvinding, we gaan verder met onze ontwikkelingen. En het wordt steeds beter. Zullen we ooit een ruimteschip kunnen makan waar we naar de andere planeten heen kunnen reizen? Niet deze eeuw, maar misschien de volgende eeuw? Ooit? Kijk eens wat we al bereikt hebben, dan denk ik dat het logisch is dat we ooit ruimteschepen hebben waar we een hele eind mee reizen.

Maar als het logisch is dat we dat ooit bereiken, is het dan niet logisch dat een ander levensvorm op een ander planeet die eerder is ontstaan, dezelfde ambities heeft en dit alreeds bereikt heeft?

Wat ik niet snap is dat we constant met onjuiste informatie geconfronteerd worden. Pas afgelopen paar jaar is gebleken dat de planeet Mars helemaal geen rode lucht heeft, maar gewoon een blauwe hemel heeft. Nasa heeft jaren lang de foto's digitaal bewerkt. Hun verklaring was dat het noodzakelijk was, omdat anders mensen in paniek zouden raken. We zouden het niet aan kunnen dat er nog een planeet was met een blauwe hemel.

Ach ja, nog even geduld tot we kunnen zeggen "beam me up, Scotty!".
Groepje Roborovski's, White-face met pigment in gezicht 
maandag, 25 februari, 2008, 9:34 pm - Roborovski
door Martin Braak
Ik heb mijn groepje Roborovski dwerghamsters gefilmd, het is toch anders dan een foto. Je ziet ze heerlijk liggen, wat heel schattig over komt. Bij de White-face variant zie je duidelijk dat er pigment vlekken in het gezicht voorkomen. Ik heb dit nog nooit ergens anders gezien.



Als je goed kijkt, zie je dat ze niet allemaal hun ogen dicht houden. Ze hebben hun oogjes beetje open. Ze houden de boel goed in de gaten!