Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Vandaag is het gratis en voor niets 
vrijdag, 29 februari, 2008, 10:53 pm - Overige
door Martin Braak
Vandaag is het 29 februari. Bijzonder? Ja! Het is namelijk een schrikkeljaar. En dan heeft een jaar 1 dag extra: 29 februari!

Iedereen die vandaag aan het werk was, die dag heb je extra en voor niets gewerkt. Je krijgt niet meer salaris, de ondernemers hebben wel 1 dag extra omzet. Gratis en voor niets!

Wanneer prognoses gebaseerd waren op vorig jaar, dan vallen de cijfers over februari erg mee! Ja 1 dag meer waar geen rekening gehouden is. Vorig jaar nog 20 werkdagen, deze maand kent 21 werkdagen. En macro economisch gezien wordt 2008 een super economisch jaar: 1 dag meer handel, produktie en qua loonkosten gratis en voor niets!

Iedereen die vandaag jarig zijn: gefeliciteerd!, helaas word je niet zo oud. Over vier jaar ben je pas weer jarig.

Waarom een schrikkeljaar? Een jaar is gelijk aan de tijd die de aarde nodig heeft om in haar baan om de zon te draaien. En dit is niet precies 365 dagen. Het is namelijk 365 dagen, 5 uur, 48 minuten en 45,1814 seconden. En na vier dagen is dit bijna 1 dag. Om de vier jaar zorgen we ervoor dat we deze afronding wegpoetsen: 29 februari. Maar 4 x 5 uur en 48 minuten en 45 seconden en nog wat milliseconden is geen 24 uur. Nee dat klopt! Hoe wordt dan dan opgelost?