Ik zal mij even voorstellen: Martin Braak

Mijn naam is Martin Braak, 46 jaar oud en vrijgezel(lig). Ik ben geboren en getogen in Vroomshoop, waar ik tot vandaag nog steeds woon. En van mijn hobby's is het houden van en fokken met hamsters. Op mijn vijfde heb ik mijn eerste hamster gekregen en het duurde niet lang of de eerste kleintjes waren geboren. Een aantal jaren later kreeg ik mijn eerste Russische dwerghamster en sinds die tijd ben ik verzot op dwerghamsters.

Op dit moment heb ik twee populaties Russische dwerghamsters, een paar Campbelli dwerghamsters en een aantal Syrische hamsters. In het verleden heb ik ook Roborovski's en Chinezen gefokt. Ik heb niet alleen gefokt met de lijnen die in Nederland als huisdier gehouden worden, maar ook met exemplaren uit het wild en afstammelingen van wildvang afkomstig uit het laboratorium. De kooien staan bij mij in een afgesloten bijkeuken, een ideale situatie omdat wanneer ik thuis ben ik de hamsters goed in de gaten kan houden.

Natuurlijk heb ik ook andere hobby's zoals fotograferen. Ik mag graag een boswandeling maken, naar een dierentuin of ander (pret)park gaan. Geregeld neem ik dan mijn camera mee en maak ik daar leuke foto's. Maar natuurlijk maak ik ook heel veel foto's van mijn hamsters. Daarnaast ga ik met mijn fototoestel naar evenementen waar kleine knaagdieren worden gekeurd en maak ik foto's van kleurmuizen, tamme ratten, Syrische hamsters, gerbils en andere dieren. Ook vind ik programmeren leuk. Ik vind het leuk om iets uit te werken en lekker digitaal te knutselen. De combinatie van mijn hobby's zie je op deze website terug.

De combinatie van mijn hobby's hebben ook tot andere websites geleid. Namelijk de website over de tamme rat en de kleurmuis. Deze kan je vinden op www.AllesOverRatten.nl en www.Kleurmuis.nl.

Ik ben actief lid van de Nederlandse Knaagdierenfokkers Vereniging (N.K.V., voorheen Landelijke Vereniging van Kleine Knaagdieren Liefhebbers). Sinds 2005 ben ik hun webbeheerder en ik heb een aantal jaren in het bestuur gezeten. Voor deze vereniging heb ik een site gebouwd (zie www.KleineKnaagdieren.nl). Op deze site staan ook artikelen over dwerghamsters, waaronder een aantal die door mij geschreven zijn.

De wereld is door social media steeds kleiner geworden en het is veel gemakkelijker geworden om met elkaar in contact te komen. Via mijn Facebook account deel ik geregeld de mooie gemaakte foto's. Mijn Facebook account is: http://www.facebook.com/mgbbraak. Wil je met mij in contact komen, mail me gerust, stuur een twitterberichtje of stuur een berichtje via Facebook. Laatste tijd krijg ik veel mailtjes en het kan voorkomen dat je mail niet direct beantwoord wordt. Vreemde mails of mails met onzin erin, beantwoord ik niet. Maar meestal krijg je een reactie.


Een Russische dwerghamster, in de kleur zoals ze in het wild voorkomen

Mijn Russische dwerghamsters zijn werelwijd bekend. Zo zijn er Rusjes naar Belgi, Itali, Rusland, Zweden, Engeland en zelfs naar Japan gegaan. Ook onderhoud ik contacten met diverse fokkers overal op deze wereld.

Ook heb ik diverse kleurslagen voor het eerst gefokt en ben ik de bedenker van bijvoorbeeld een kleurnaam. Zo is de Zwarte Russische dwerghamster door mij op Marktplaats ontdekt, ben ik samen met mijn broer Peter de oorspronkelijke fokkers van de Geel-wildkleur roodoog, is Golvend haar bij mij in 2008 ontstaan en ben ik bijvoorbeeld de bedenker van de namen van de kleurslag Russisch Blauw bij de Russische dwerghamster. Ook de naam Camel, de combinatie van de kleuren Mandarijn en Blauw-wildkleur, komt mede door mij omdat ik n van de eerste was die dit gefokt heeft en voorgelegd heb aan twee keurmeesters.


Zwarte Merle, een kleurslag die door mij als eerste gefokt is