Een nestje Roborovski dwerghamsters

Op het laatste dag van 2006 hoorde ik een vreemd gepiep waar mijn dwerghamsters staan. Mijn koppel Roborovski dwerghamsters hadden een nestje jongen. Ik had totaal geen rekening gehouden met dat ze nog een nestje zouden krijgen. Ze hadden in het voorjaar van 2006 een nestje gehad en daarna hebben ze niet meer gefokt. Roborovski dwerghamsters staan bekend dat ze pas fokken nadat ze een winter overbrucht hebben; ze moeten zeg maar een wintergevoel hebben voordat ze fokken. Jaren geleden heb ik diverse koppels gehad en toen zag ik dat ze zo rond januari / februari begonnen te fokken.

De eerste dagen heb ik ze niet gestoord. Er was veel lawaai i.v.m. vuurwerk en ik wilde ze absoluut niet meer onrust zaaien.

Let op: Wanneer Roborovski dwerghamsters een nestje hebben, kan je beste de eerste 14 dagen niet storen. Ook is het niet raadzaam om de kleine Roborovski dwerghamsters op je hand te houden tot dat de ogen open zijn. Onderstaande foto's zijn gemaakt voor deze serie en hierbij heb ik een uitzondering gemaakt om de kleine Roborovski dwerghamsters te storen.

De eerste dag foto's zijn van het tweede nestje. Hierop kan je zien hoe klein ze geboren worden.


En nu onderstaand een reportage van de kleintjes:

Dag 4

Dag 5Dag 7Dag 8


Dag 9


Dag 10Dag 11


Dag 13Dag 14Dag 15


Dag 16


Dag 18


Dag 20