Blog over hamsters

Klik hier voor de blog menu

Kalender

«Juni 2021
MaDiWoDoVrZaZo
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
22 juni 2021

Blogs

Categoriën

Laatste reacties

  Zoeken


   
   

  Individuele bezoekers blog

  • Totaal: 350.210
   Vandaag: 56
   Gisteren: 68
  Hamsters en het coronavirus 
  maandag, 30 november, 2020, 6:09 pm - Syrische hamsters
  door Martin Braak
  Het is bekend dat hamsters ook het coronavirus kunnen krijgen. Toch lijkt het erop dat ze niet zo snel dit virus oplopen. En dat hamsters gebruikt worden voor testen met het coronavirus.

  Afgelopen week heeft John Campbell op Youtube informatie verstrekt m.b.t. het coronavirus en hoeveel virusdeeltjes nodig zijn voordat een mens ziek wordt. Maar ook informatie over hoeveel virusdeeltjes nodig zijn wanneer een hamster ziek wordt. Mensen kunnen al ziek worden door het inademen van 10 tot 10.000 virusdeeltjes. Syrische hamsters hebben meer dan 56.000 eenheden nodig voordat ze ziek worden.

  Of wel mensen zijn sneller ziek dan hamsters.
  Een vreemde kleur Syrische hamster: langhaar, zwarte kop en grijze haren 
  zondag, 7 oktober, 2018, 7:06 pm - Syrische hamsters
  door Martin Braak
  Het begon allemaal met een mailtje van mijn broer. Ik heb iets vreemds, kijk dit filmpje eens... Hij had daarvoor twee Syrische hamsters die niet goed uitzagen en niet goed in beharing zaten, apart gezet. Het waren twee achterblijvertjes in de hoop dat ze zouden redden. Maar ineens groeiden ze goed en waren ze normaal. Behalve de lange haren. Maar Peter was vergeten om de ouders te noteren en door drukte vergeten.

  Gelukkig is er een derde geboren! En nu weten we wat meer over de achtergrond. Vader is een geel umbrous polywhite. Zijn moeder is een chocolade kleur op basis van crème die twee genen unbrous heeft. Dat kan je namelijk aan de ondervacht zien. Hij is gehouden omdat Peter lange tijd geen polywhite meer had en toen hij nog niet zo'n lange haren had, was het duidelijker te zien.
  De moeder is een zwart driekleur langhaar op basis van dominant spot. Eigenlijk niet zo'n vreemde kleur.

  Dit is het eerste mannetje:
  Foto

  Dit is het eerste vrouwtje:
  Foto

  Foto

  Dit is de derde exemplaar waarvan de ouders van bekend zijn:
  Foto

  En je kunt zien dat hij niet mooi in beharing zit en ook klein is gebleven:
  Foto

  Dit is de moeder:
  Foto

  En dit is de vader:
  Foto

  Wat zou het kunnen zijn? Hardop denkend zou het wel eens een zwart umbrous polywhite langhaar kunnen zijn. En dat daardoor de lange haren grijswitte kleuren krijgen. Maar wie weet is dit een nieuwe mutatie die wij nog niet kennen.
  Syrische hamster schildpad man is steriel, vastlegging 
  zaterdag, 2 juni, 2018, 3:10 pm - Syrische hamsters
  door Martin Braak
  Mijn broer Peter had een schildpad man. Helaas is het gebleken dat hij steriel is en geen jongen voortbrengt. Dit kan verklaren dat het om een XXY variant gaat. Die zijn vaak niet vruchtbaar.

  [Edit 12-8-2018]
  Ik dacht, ik pas mijn blog nog aan. Want wat is een blog zonder foto's!

  Hierbij nog een paar foto's van de steriele schildpad man.

  Foto

  Foto

  Foto

  Eerst dachten we dat dit een effect was van de voor ons nieuwe mutatie Russisch Blauw. Gecombineerd met Oranje geeft dat vlekken en we dachten dat dit ook het resultaat was. Maar later realiseren we ons dat het om een schildpad man gaat en dat het om een XXY variant gaat. Man broer Peter heeft hem diverse keren ingezet zonder resultaat. We kunnen met 100% zekerheid zeggen dat het om een steriele hamster gaat.

  Russisch blauw man overleden, vastlegging 
  zaterdag, 2 juni, 2018, 3:05 pm - Syrische hamsters
  door Martin Braak
  Gisteravond is de Russisch blauw man, die ik van Joep op 5 september 2015 gekregen heb, overleden. Dit ter vastlegging. Ik heb vaker meegemaakt dat mensen stambomen uitpluizen en meer over willen weten. Deze man is bij mijn broer Peter gebruikt en alle Russisch blauw varianten die mijn broer Peter fokt stammen van hem af. In de toekomst zal de kleurnaam wijzigen. Tenminste mag ik hopen. Want het gaat om een bijzonder mutatie die niet heel veel met Russisch blauw te maken heeft.

  Hij is dus ongeveer 2,9 jaar oud geworden, bijna 3!

  Foto
  Winterslaap en koud worden, maar waarom niet gestrest? 
  maandag, 9 april, 2018, 7:39 pm - Syrische hamsters
  door Martin Braak
  Ik zat laatst een stuk te lezen over winterslaap bij de Syrische hamster. Ze hebben testen gedaan om de vraagstuk op te lossen waarom de Syrische hamster niet gestrest wordt indien hij in winterslaap gaat.

  Het blijkt dat de Syrische hamster temperaturen tussen 5 en de 20 graden nauwelijks verschil voelt. Ze hebben een test gedaan met muizen en hamsters. Ze plaatsen deze knaagdieren op twee platen met temperatuurregeling. Eentje lekker warm 30 graden en een ander die de temperatuur varieerde tussen 20 en de 0 graden. De hamsters en muizen konden tussen deze twee platen bewegen. De muizen hadden de voorkeur voor de verwarmde tegel. Terwijl de Syrische hamster geen voorkeur had. Behalve als de tegel onder de 5 graden kwam.

  Ze hebben dus een verminderd vermogen om temperaturen tussen de 5 en d 20 graden Celsius te detecteren. En daardoor kan hun lichaamstemperatuur voor lange periode dalen zonder dat ze gestrest raken.

  Foto

  | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | Volgende> Laatste>>