Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden

Blog over hamsters

Russische dwerghamster wordt vanaf 1 januari 2024 verboden. Tegen?, teken dan deze petitie.
Klik hier voor het blog menu
Gelukkig nieuwjaar 2023! 
zondag, 1 januari, 2023, 12:52 am - Persoonlijk
door Martin Braak
Happy New Year! Gelukkig nieuwjaar gewenst!

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog
Bye 2022, wordt 2023 een beter jaar? 
zaterdag, 31 december, 2022, 10:56 pm - Persoonlijk
door Martin Braak
Het jaar is weer ten einde. En gelukkig dit jaar eindigt niet met een lock-down en eindelijk weer vuurwerk! Het is tijd om terug te kijken. Voor mij is 2022 een vreemd jaar: een heel druk jaar geweest. Zelfs vandaag op 31 december heb ik gewerkt. Bij een cli?nt heb ik een conversie naar Exact Online verzorgd. Gister waren ze nog in volle toer bezig en het kon niet anders dan vandaag afgesloten worden en maandag moet het weer draaien. Het was dan ook vandaag een spannend moment. Vanochtend was het wel lastig en liep ik tegen wat issues aan. Maar in de middag was alles gefixed.

Vanacht werd ik om 4:00 raar wakker. Ik droomde dat mijn moeder in de deuropening van mijn slaapkamer stond. En achter haar was heel vel licht. Ik draaide me om en ik vraag aan haar: wat is er aan de hand? Nadat ik wakker was moest ik aan 2022 denken. Mijn broer Peter heeft de buikgriep opgelopen en ik kreeg twee dagen geleden slecht nieuws m.b.t. een cli?nt waar ik veel voor werk. En toen sprong Tommy op mijn bed en gaf een aantal kopjes. Mijn kindje!

Het jaar 2022 begon met veel corona issues en geregeld thuis werken. Thuis werken vind ik niet zo heel erg. Alleen is mijn hobbyplek nog steeds mijn werkplek. Eind 2022 is dat wel minder geworden. Maar doordat ik zo weinig op kantoor ben, heb ik geen vaste kantoorkamer meer. En dat voelt op moment dat ik op kantoor kom, wel vreemd. Altijd zoeken waar ik ergens kan gaan zitten. Maar door thuis te werken schoot mijn werk in begin 2022 wel op. Maar de klus in Amsterdam liep helemaal uit de hand: veel werk, erg complex en de samenwerking tussen de verschillende partijen ging niet lekker. Waardoor alles erg lang duurde. Ik werd ineens verantwoordelijk voor de IFRS jaarrekening. Dit heeft geleid dat ik de hele jaar druk bleef. Eind 2022 heb ik kantoor geholpen met de Exact Online conversies. En in december heb ik de samenstelmanager voor Eshuis aangepast en verbetert.

Een mooi moment van dit jaar was het vieren van mijn 25 jaar jubileum. En 90 jaar bestaan van Eshuis inclusief de leuke feesten en kerstmarkt. De zomervakantie was heerlijk qua weer en ben nog nooit zoveel buiten geweest. Veel bezig geweest met mijn hamsters en de verzorging. Totaal geen last gehad van de vliegen en de buitendeur kon daarom heerlijk open staan. Maar ik heb in de zomer nauwelijks achter de computer gezeten. De puf was op en ik had daar geen zin in. Daardoor ook niet iets aan deze website gedaan. En ook geen artikelen geschreven. Behalve begin van het jaar waar ik veel over de Campbelli dwerghamster geschreven heb. De Campbelli dwerghamster project loopt heel goed. Ik heb ingeval twee onbekende mutaties ontdekt, namelijk recessief gevlekt c.q. schimmel. En een blauwe iris mutatie. Dit laatste vermoed ik dat die bij mij ontstaan is. Ik heb het nog nooit eerder gehoord en ik kan het herleiden naar ??n vrouwtje die slechts ??n oog heeft met een blauwe iris terwijl ander oog normaal is. Maar ik vermoed dat ik nog iets bijzonders heb. Maar dit moet ik nog eerst verder uitpuzzelen en kruisen om een goed beeld bij te krijgen.

De Russische dwerghamsters daar ging het dit jaar wat minder mee. Ze fokten minder goed en ik heb veel minder jonge hamsters gefokt. Maar mijn broer Peter verkoopt ook minder. Dit komt omdat in de tijd van corona veel hamsters gekocht zijn. En in de tijd van de wereldkampioenschappen voetbal worden ook minder dieren verkocht. Tevens helpt het niet dat in het nieuws is gebracht dat de Russische dwerghamster verboden worden. En dit is slechts op basis van een concept dat nog door de tweede kamer behandeld moet worden. En gezien het feit dat de vorige positief lijst houden van dieren via de rechter al een streep doorheen gezet is, verwacht ik dat dit ook niet doorgaat. Wie bedenkt nu dat de meest gehouden huisdier en meest lieve huisdier verboden moet worden. En dit op basis van onderzoeken gedaan op wilde exemplaren. Dat is hetzelfde als onderzoeken of de wolf wel tam genoeg is om als huisdier te houden.

Bij de hamsters zijn er geen nieuwe mutaties ontstaan zover ik weet behalve wat ik zelf ontdekt heb. Bij de Russische dwerghamster is het al jaren niet iets bijzonders. Ik hoop eigenlijk dat we iets nieuws krijgen. Een nieuwe mutatie zoals siamees of argente donkeroog.

Kersttijd vloog hier voorbij. Ik wilde eigenlijk een paar weken vrij hebben, maar dat werd een paar uur. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Zo af en toe denk ik aan de woorden van mijn moeder: doe kalm aan. Mijn wens voor 2023 is dan ook dat werk en priv? meer in evenwicht komt en ik weer wat lekker kan hobbyen. Maar de lezer zal wel begrijpen: werk is ook mijn passie en ik help heel graag ondernemers en collega's.

Met Tommy de huiskat gaat het heel goed. In de ochtend komt hij geregeld even op bed om goedemorgen te wensen. Maar dat doet hij ook als ik midden in de nacht wakker wordt. En dat geef niets. Ik houd zoveel van mijn lieveling. We praten met elkaar, we spelen met elkaar, we kijken samen tv. Een heerlijk knuffel kindje.

Afgelopen zomer heb ik Cloudflare ingesteld en je zag dat deze website wat sneller geladen werd. In 2021 heb ik zoveel gedaan om de website hoger in Google positie te krijgen. En dat lukte maar deels. Cloudflare lostte dat deels op en als mensen op het woordje hamster zoeken, sta ik in plaats van positie 80 weer op pagina 2 gemiddelde positie 10. Met de kerstdagen heb ik mijn blog geoptimaliseerd zodat dit ook sneller laad.

Welkom 2023! Ik hoop dat het een beter jaar wordt. Dat de energieprijzen weer normaal worden en dat Rusland stopt met de oorlog. Dat we mooi weer krijgen zonder al te veel records.

Foto behorend bij blog
Fijne feestdagen 
zaterdag, 24 december, 2022, 8:20 am - Persoonlijk
door Martin Braak
Ik wens al mijn (blog) bezoekers fijne feestdagen! Merry Christmas!

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog
Waarde van momenten leer je soms pas kennen als het herinneringen zijn geworden, verslag 
donderdag, 13 oktober, 2022, 8:07 pm - Persoonlijk
door Martin Braak
De weken vliegen weer voorbij en de zomervakantie ligt al mijlenver achter mij. En ook het schrijven van een verslagje kwam ik niet aan toe. Kenmerkend voor de tijd waar ik me in bevind. ik schreef laatst op Facebook: soms zal je de waarde van momenten pas leren kennen als het herinneringen zijn geworden. Er gebeuren nu zoveel dingen van nieuwe klussen, converteren tot aan afscheid nemen.

Tot aan mijn zomervakantie was het hard werken om alles op tijd klaar te krijgen. Mijn eerste vakantiedag was dan ook pas 25 juli, precies zes jaar geleden dat mijn vader overleden is. Op mijn werk voor mijn 25 jaar jubileum had ik een Efteling waardebon gekregen en tegen Susan en haar vriend Paisly had ik gezegd: laten we 25ste naar de Efteling gaan. Het was die dag prachtig weer en eenmaal aangekomen schoven we direct bij de eerste wachtrij aan. Paisly zei direct dat hij niet van lange wachtrijen hield en niet precies wist wat hij van deze dag moest verwachten. Ach, geniet van de sfeer, geniet van muziek, geniet van de lekkernij en zet je gedachten op nul. De eerste wachtrij was van die dag ook de langste wachtrij. Want het was totaal niet druk, prachtig weer en we hebben enorm genoten en gelachen. Eind van de dag zei Paisly ook dat hij dit nooit had kunnen voorstellen en hij enorm genoten had. Me too!

Dinsdag kon ik ondanks mijn vakantie weer heel vroeg uit. Want de CV ketel monteur zou langs komen. Ik had de zondag ervoor de bijkeuken waar vele van mijn hamsters staan, schoongemaakt. En ik moest die ochtend alleen nog diverse hamsters weg zetten zodat hij erbij kon. Terwijl hij bezig was begon hij te mopperen dat het om een oude CV ketel ging en dat het wel eens co2 kon lekken. Ik direct zenuwachtig, maar gelukkig ging alles wel goed. Daarna heb ik wat hamsters verzorgd en schoongemaakt en ik moet eerlijk zijn dat daardoor de dag wel zo voorbij gaat. Schoonmaken is het woord van 2022. Want door de warmte wat heel lang bleef, zorgt er ook voor dat ik mijn hamsters vaker schoon moest maken. Maar ach, ik had weer zes weken zomervakantie. Dit jaar waren er heel weinig vliegen en elke ochtend kon ik dan ook de buitendeur open houden. Lekker bezig met de dieren, heerlijk. Ik was ook ff helemaal klaar om achter de PC te zitten. En dat heb ik dan in de zomervakantie dan ook weinig gedaan. Niets geprogrammeerd, niets geschreven, het was dan ook op mijn website erg stil.

Ook was ik best vermoeid en normaal dat ik in de zomervakantie om 5 uur in de ochtend opsta, sliep ik bijna elke ochtend uit. Een ander woord van deze zomervakantie is lekker eten. Paar keer bij Kreta en Kruidentuin geweest en nog wat andere restaurantjes. Heerlijk eten. En als in weekend Formule 1 is, dan besteed ik heel wat uurtjes hieraan. Vooraf alles lezen en beluisteren. Verdiepen in vloeren, vleugels en strategie. Vrije trainingen kijken en luisteren. En dan de race kijken waarbij analystisch vermogen ingezet wordt.

Ook heb ik nog wel gewerkt. In mijn vakantie nog naar cli?nt in Amsterdam geweest. En eind 1e week nog ff omdat nog niet alles klaar was. Pak weg 30 uurtjes gewerkt in 6 weken is voor mij goed en niet veel te noemen.

Voor de zomervakantie had ik een paar leuke SF series bewaard en die heb ik samen met Peter in de avonduurtjes gekeken. Star Trek New Worlds, Star Trek Discovery seizoen 4, The Foundation en Halo. Ik heb wel eens vakanties gehad waar ik veel films heb gekeken. Maar tegenwoordig kijk ik niet zoveel films meer. Fantastic Beast 3 gezien, maar vond die toch wel tegenvallen. Ook ben ik begonnen om alle afleveringen van Alf terug te kijken en best wel bijzonder dat het 35 jaar geleden is dat ik ze gezien heb, ze nog steeds herinner en nog even hard om kan lachen. Dit jaar heb ik veel afleveringen van de Rijende Rechter gekeken. Dit via Youtube, kan je mooi doorspoelen en leuke fragmenten bekijken.

Een dagje in Valkenburg geweest en dat was ook genieten. Wel erg toeristisch, maar vond de grotten erg leuk om te bekijken en heerlijk gegeten. En nog wat dagjes uitgeweest oa Keulen. Maar ik vond Keulen wel erg tegenvallen. Was trouwens daar erg druk.

De zes weken vakantie was van begin tot eind mooi weer. Er zat ??n dagje tussen met regen. Ik kan mij niet herinneren dat de vakantie uit zoveel 25+ dagen bestonden. En soms schoot het door naar 34 graden. Maar in de woonkamer werd het niet warmer dan 27 graden. Mede doordat ik de airco af en toe aandeed. Maar niet te vaak, want ik heb nieuwe energie tarieven en die zijn erg hoog! Inflatie is nu ruim 10% en dat merk je niet alleen aan de energietarieven.

Naast heerlijk eten ook geregeld in Ommen een ijsje gegeten. Peter en ik gingen pas laat richting Ommen zodat we naast het restaurant konden parkeren en niet meer zo druk was bij ijscoboer. En naarmate de weken verstreken werd het donkerder. En daaraan kon ik merken dat de vakantie niet meer zolang duurde. Het vloog zo snel voorbij dat zes weken eigenlijk tekort waren.

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog
25 jaar werkzaam bij Eshuis 
zondag, 26 juni, 2022, 7:06 pm - Persoonlijk
door Martin Braak
Deze maand was het moment om stil te staan dat ik 25 jaar bij Eshuis werk. Een bijzonder moment dat ik graag met mijn ouders had willen vieren. Vooraf gingen mede daarom vele herinneringen door mij heen.

Om het hele verhaal te begrijpen begin ik bij mijn geboorte. Ik ben op 30 april 1974 in Vroomshoop geboren en mijn ouders waren niet voorbereid dat ik met een open gehemelte en een hazenlip geboren zou worden. Ik ben dan ook naar het ziekenhuis te Almelo gebracht en daar hebben ze mijn lip met een nieuwe techniek geopereerd. Ze hebben vlees van mijn binnen wang gebruikt om mijn lip te verlengen. Maar mijn gehemelte was open en toen hadden ze nog niet van die plaatjes om het tijdelijk af te dekken. Mijn moeder kreeg instructies om mij te voeden en ook 's nachts moest ik extra voeding krijgen omdat ik beperkt binnen kreeg. Natuurlijk kan ik dat allemaal niet herinneren en heb ik dit van horen zeggen.

Mijn eerste herinnering dat ik niet kon praten was in de keuken. Ik vroeg om ranja en de vrouw naast mijn moeder vroeg wat ik zei. Ik kreeg mijn ranja in een beker met twee handvaten. Maar ik was heel verbaast waarom zij mij niet verstond. En waarom kan mijn mam mij wel verstaan? Ik was denk ik drie jaar oud? Ook de jaren daarna heb ik niet goed kunnen praten, tot dat ze mijn gehemelte geheel dicht hebben gemaakt. Ze hebben eerst mijn gehemelte beetje bij beetje dicht gemaakt en daarna een stuk bot uit mijn heup in mijn gehemelte gebracht. Dit kostte ongeveer 10 operaties. De laatste operatie is voor mijn neus geweest. Die hebben zij uitgehold zodat ik wat meer lucht krijg en minder benauwd ben. Benauwdheid is een standaard iets en daarnaast heb ik holtes achter mijn oren. Ik denk dat maar weinig mensen weten dat ik daardoor slechter hoor als er meerdere geluiden tegelijk zijn.

Als kind werd ik dan ook vaak geplaagd en werd ik heel beschermd opgevoed. Ik heb meer dan 12 jaar spraakles gevolgd om te praten zoals ik nu spreek. Ik heb dagelijks geoefend, dag in dag uit. En ik luister altijd naar wat ik zeg. Om zo bij te sturen. Want mijn gehemelte is op dag van vandaag nog altijd anders dan die van een gemiddelde mens. Praten als anderen aan het woord zijn doe ik dan ook niet snel. Ik was dan ook een stille jongen in de klas. Tot mijn achtste niet kunnen praten, daarna ging het beter en beter. Mijn taalontwikkeling is dan ook niet optimaal. De of het voel ik niet aan. In het begin heb ik op een doven en slecht sprekende school gezeten en ik leerde daar gebarentaal te praten. Dat vond mijn moeder niet goed en heeft me met moeite naar de LOM school De Sleutel in Vroomshoop weten inschrijven. Ik heb daar met plezier de basis school doorbracht. Toen ben ik naar speciaal onderwijs Mavo gegaan. Ach, het stelde niet heel veel voor. School was dan voor mij dan ook bijzaak, want in die tijd was ik veel meer bezig met computeren. Ik programmeerde er op los. Van de Mavo kon ik niet iets wat aansloot met mijn hobby. Ik wilde graag programmeur worden. Ik ben dan naar de MEAO gegaan en heb daar een extra vak informatica genomen. In de gedachten dat ik hier iets mee kon doen. Maar dat stelde niet heel veel voor.

Op de MEAO was een leraar op leeftijd die les in administratie gaf. Hij sprak me een keer aan en zei dat als ik niet wist wat ik wilde worden, ik de accountancy in moest gaan. Volgens hem was ik daar perfect voor. Toen heb ik daar nog niet heel lang bij stil gestaan. Want de commerci?le leraar zei dat ik vooral de commerci?le kant in moest gaan. Want ik was daar zo goed in. Na het behalen van de MEAO heb ik direct MBA gedaan met maar vier avondlessen. Ook daarvoor was ik geslaagd. Heel kort de HEAO-BE overwogen, maar dat werd direct afgeraden. Ik zou dat niet halen in verband met mijn taalachterstand en spraakgebrek. En mede ook omdat ik bij het mondeling examen MEAO Engels ik een onvoldoende heb gekregen. Mijn gedachten was toen: je geeft iemand in de rolstoel bij het gymmen toch ook geen onvoldoende? Die lerares die dat heeft gedaan, heeft een ontzettend impact op mijn toekomst gehad. Zo oneerlijk en diep beschamend.

Na de MEAO en MBA heb ik daarom SPD dagopleiding gedaan en misschien schat je het nu al in. Het was wel hard knokken, maar ik heb het binnen 2 jaar in ??n keer gehaald. En ook op deze cijferlijst kon een 10 niet ontbreken. En toen moest ik werk zoeken... En toen pas stond ik stil bij de opmerking: Martin is heel geschikt voor de accountancy. Maar het solliciteren lukte niet echt. Ik werd best vaak uitgenodigd, maar bij de sollicitatiegesprekken ging het direct over de speciaal onderwijs en waarom. Ik kreeg afwijzing na afwijzing.

Ik ben op een gegeven moment naar de gemeente gegaan, ik had namelijk gehoord van een jeugdwerk garantieplan. En zij hebben bemiddeld dat ik bij Eshuis in Almelo kon beginnen. En zo begon ik ergens midden in mei 1997 bij Eshuis en is het in juni 1997 geformaliseerd. Ik heb in het begin diverse administraties gevoerd en kreeg ook leuke opdrachtjes zoals een kostprijs analyse. Ook voerde ik de administratie van een reisbureau ter plaatse. De eerste paar mand zat ik bij Erik die ontzettend hard werkte. Rondom hem heen lagen altijd mappen en bewijsstukken. Erik heeft mij de eerste basisbeginselen geleerd. Toen heb ik een tijdje bij Hans gezeten en die kon heel goed jaarrekeningen maken. Hans leerde mij de fijne kneepjes hoe je een jaarrekening opzet en naar welke details je moet kijken. En toen kwam het slechte nieuws: Ik kon bij Eshuis kantoor Almelo niet blijven. Tot mijn grote teleurstelling kreeg ik te horen dat zij geen toekomst in mij zagen in de accountancy.

Maar het bijzondere was dat kantoor Eshuis Enschede mij heel goed kon gebruiken. En het vreemde was dat toen elke kantoor voor zich zelf werkte en beslissingen nam. En zelfs elkaar als concurrent zagen. Zo kwam het dat ik stopte bij Eshuis Almelo en in dienst ging bij Eshuis Enschede. En daar begon mijn persoonlijke ontwikkeling als moderne accountancy medewerker. Eerste week kan ik mij nog goed herinneren dat Jan in de avond binnen kwam lopen en tegen mij zei: wat doe je hier? Ik vertelde dat ik voor hem bezig was en dat ik bezig was met een vermogensoverzicht van een klant waar ik niet uitkwam. Jan ging naast me zitten en keek mee. En hij merkte mijn passie voor het vak op.

Ik was in Enschede de eerste assistent na lange tijd. Want iedereen had zich daar ontwikkeld tot zelfstandig adviseur en zij waren allemaal gewend om zelf de jaarrekeningen, zelf de aangiften en ook zelf de loonadministratie te voeren. Ik kwam net op het moment dat dit moest wijzigen. Enschede was toen nog een klein kantoortje dat zelfs zaterdag open was. Ik heb dan ook geregeld zaterdag gewerkt. Het duurde ook niet lang dat ik alleen met de secretaresse op kantoor was en telefoon met vragen naar mij doorgezet werden. In het begin vond ik dat maar niets, maar het was wel ontzettend leerzaam. Het duurde ook niet lang dat ik naar de eerste klanten ging. Ik ging met Jan mee naar een schilderbedrijf en hielp Jan met het uitvoeren van de werkzaamheden.

In mijn eerste jaar in Enschede werd mij ook gevraagd of ik loonadministraties wilde voeren. Ik heb toen een cursus loonadministratie gevolgd en onder begeleiding van Peter aantal maanden loonadministraties gevoerd. Maar ik kwam er al snel achter dat dit werk niet iets voor mij was.

Op een gegeven moment hoorde ik op de gang dat ik niet altijd effici?nt werkte. Dat was de aanzet voor mij om te gaan optimaliseren. Ik heb toen een Excel bestand gemaakt om jaarrekening specificaties uit te werken. Toen nog met een EshuisBl?mer logo. Het duurde niet lang of heel Eshuis ging hiermee werken. En zelfs op de dag van vandaag staat dit Excel bestand nog in veel digitale dossiers en wordt het ook nog af en toe gebruikt. Laatst keek ik in een dossier waar dit bestand in zat en keek ik in Excel naar de eigenschappen van dit bestand. Ik zag daar auteur Martin Braak staan met een datum van bijna 25 jaar geleden.

De eerste jaren heb ik me ontwikkeld als zelfstandig assistent die veel naar klanten ging. Want bij de klant zitten kan je veel meer tot dienst zijn en zit je bovenop de cijfers. Natuurlijk niet ??n keer per jaar, meerdere keren zodat je problemen eerder ziet en direct ook kunt oplossen. Natuurlijk begeleid ik de laatste aangifte omzetbelasting en voorkom je extra werk het opstellen van een suppletie aangifte. Ook qua dossiers heb ik heel wat geoptimaliseerd. Zo was ik de eerste die stopte met het stempelen van dossierstukken. En was ik ook de eerste bij Eshuis die geheel digitaal ging werken. Het Excel bestand jaarrekening dossier veranderde in die tijd naar samenstelmanager en daarna naar de opdrachtmanager. Ook heb ik mede Caseware ingericht en mede opgezet. En Eshuis ging als eerste met het MKB template van Caseware werken en wij hebben heel veel opgemerkt.

Zelfs op het slogan Eshuis, per saldo persoonlijker heb ik invloed op gehad. Eshuis wilde een nieuwe slogan en had een prijsvraag voor uitgeschreven. Erwin en ik zaten bij elkaar op kamer en wij waren hard op aan het nadenken. Eshuis, bij ons tellen de cijfers wel. Wij kwamen al snel op: Eshuis, per saldo persoonlijk. Dat hebben wij doorgegeven c.q. ingediend en dat is gewijzigd in per saldo persoonlijker. Erwin en ik hebben beide een restaurant bon ontvangen en om eerlijk te zijn, die heb ik nog steeds. Ik heb nooit een bon van een restaurant ingewisseld.

Zo heb ik veel dingen meegemaakt. En veel dingen die ik mee maak, daar kan ik niet over praten. Ik heb klanten waar ik al meer dan 20 jaar kom. Ik heb klanten in Amsterdam en assisteer bij ??n bedrijf in Amsterdam met de consolidatie, controle dossier en begeleid de controle van de ander kant als zeg maar assistent CFO. In de jaren zijn termen als PPA, DTL en OCI en FX standaard termen geworden. Ik heb gevochten om mijn positie als assistent. Daarna gevochten om de organisatie beter en rendabeler te maken. Maar ik kan ook terug kijken dat ik veel collega's en stagelopers begeleid en opgeleid heb. Meesters leren leerlingen op als nieuwe meesters. Bij mij maakt de complexiteit of omvang van de klus niet uit. Mijn drijfveer is het helpen in breedste zin van het woord.

Mijn huidig functie is financieel analist, maar als iemand me vraagt wat ik precies doe dan vertel ik dat ik een duizendpoot in de accountancy ben met een IT pet op. Dat maakt dat ik zowel intern als extern graag aanschuif met vraagstukken over optimalisaties, cijfermatig complicaties en financieel in een glazenbol te kijken (lees prognosticeren). Dat maakt mijn werk zo bijzonder leuk en heel afwisselend. Dat maakt Eshuis vind ik ook zo uniek.

Zowel op 7 als 15 juni ben ik door Eshuis in het zonnetje gezet en daar kan ik ontzettend leuk op terug kijken. En dit terwijl Eshuis 90 jaar bestaat.

Foto behorend bij blog

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | Volgende> Laatste>>