Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Het is weer herfst 
zondag, 24 september, 2023, 10:28 am - Persoonlijk
door Martin Braak
21 september 2023 ligt alweer achter ons en de dagen worden zichtbaar korter en korter. Het is alweer herfst! Ik merk dat ik in de ochtend wat eerder wakker ben en als ik opsta het buiten nog donker is. En dat voor 9 uur in de avond de zon weg is. Ik zat vrijdag avond naar buiten te kijken en zag een helder ster. Wat mij opviel was dat hij feller werd en daarna doofde. Heel vreemd gezicht of het het kwam door de wolken. Maar ineens was het weg.

Vanochtend vroeg op om de Formule 1 te kijken (Japan) en natuurlijk won Max met grote overmacht. Ik volg de Formule 1 op de voet maar dit jaar is de spanning wel heel wat minder door de dominantie van RedBull. Vorig week de kwalificatie Singapore niet gekeken en lekker naar de bios geweest (film The Equalizer 3). Hamsterverzorging spreid ik nu over drie dagen, van vrijdag t/m zondag en dat is wel lekkerder dan in het voorjaar als ik zo druk ben met mijn werk. Maar volgend jaar moet dit opgelost zijn door afscheid te nemen van de klant waar ik veel uren maakte.

Vanochtend bij herinneringen op Facebook zag ik een 7 jaar oud bericht van mijn moeder. Ze schreef dat ze een filmpje van een kat gevonden had en dat wilde delen. En schreef "ik WIL deze kat". Volgens mij ging het om Tommy en zo begon het verhaal dat wij Tommy 7 jaar geleden hebben opgehaald. Samen naar Nieuw-Amsterdam gereden om de toen vijf maand oude Tommy op te halen.

Mijn huisje weer in de herfst sfeer gebracht en her en der staan kabouters. De herfst kleuren zijn zo prachtig, ook in de woonkamer.

Foto behorend bij blog

Ook vandaag nog eens goed naar de gevlekte Campbelli dwerghamsters van mij gekeken. Het is heel lastig om gericht terug te fokken. Het is recessief en heeft met de schimmelfactor te maken. Ik heb ze ook in wildkleur qua schimmelfactor. Dus de theorie dat het gekoppeld is aan umbrous of grijs, klopt niet. Het is een losstaande factor die bij onderdom de haren witter en witter maakt. Alleen in heel klein aantal gevallen zijn er witte vlekken direct bij de geboorte.

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Boven beide foto's van de zelfde Campbelli dwerghamster, alleen zit er iets meer dan een jaar tussen.
Welkom september, laatste vakantie dag?  
vrijdag, 1 september, 2023, 7:58 pm - Persoonlijk
door Martin Braak
Ik kijk altijd uit naar mijn vakantie en dit jaar was dat nog meer dan anders. Door de drukte in het voorjaar, veel bijzonderheden op mijn werk, IFRS jaarrekening en controle wat niet lekker liep en dan was het zover. Vakantie!, na eerste dag vrij te hebben kreeg ik al wat telefoontjes. En zo bestond mijn eerste vakantie week uit half werken en half vrij. Het regende toch en ik had er al rekening mee gehouden c.q. zag het al aankomen. En het was nog ook zeer gewaardeerd werk ook! Daarom dit jaar weer zes weken zomervakantie gepland zodat in die zes weken zeker 3 tot 4 weken tot rust kan komen en dat is ook wel gelukt.

Eerste week vloog dan ook zo voorbij als je half aan werk bent en half vrij. Niet heel veel bijzonders gedaan en wat (digitaal) opgeruimd. Als nerd heb je ontzettend veel bestanden en soms moet je ervoor gaan zitten om bestanden te backuppen en op te ruimen. Niet iedereen weet dat ik een PC heb die alweer 15 jaar oud is. En ik doe hem nog niet weg, te trots op mijn beestje. Hij is nog snel genoeg, doet wat hij moet doen en elk onderdeel door mij zelf uitgezocht, onderzocht. Maar in mijn vakantie crashte de PC en ik kreeg hem ook niet 123 aan. Dan schrik je toch weer even. Maar ach je kent me, ik ga door en door, en ook dit keer lukte het om te fixen en hij doet het weer!

De tweede week en daarop volgend heb ik doelbewust zo min mogelijk achter de computer gezeten. Lekker bezig met mijn dieren en eens de tijd genomen om eens alles goed schoon te maken. Hoe vaak maak je de garage nu schoon? Niet vaak en dat was alweer 6 jaar geleden voor het laatst gebeurd. De schuur waar de hamsters staan maak ik één keer per jaar geheel van top tot teen schoon. Alsof alles nieuw is. En zo vlogen de dagen snel voor bij zeg. Elke dag paar uurtjes dieren verzorgen, tv serie kijken en fietsen en daarna wat schoonmaak werk. Het weer was de eerste weken slecht en dat werd pas in mijn laatste deel van de vakantie pas goed. En 1-2 keer per week met mijn broer mee rijden c.q. taxi chauffeur spelen m.b.t. het rondbrengen van hamsters.

Dit jaar geen dagjes uit anders dan de Efteling. Privé omstandigheden waardoor dit niet kon. De laatste week van mijn vakantie was qua weer ook niet best en gezien de telefoontjes en emails heb ik 2/3 van de week weer gewerkt. Toch mijn passie om eerlijk te zijn. Natuurlijk hebben we aantal restaurants bezocht om heerlijk te eten.

Wolkbreuk... Het regen was soms zo heftig dat er sprake was van een lokale overstroming in Vroomshoop. Het doet me herinneren aan pak weg 15 jaar terug toen de straten achter mij blank stonden en de brandweer aankwam. Ik met mijn professionele camera er heen en foto's gemaakt. En een paar foto's naar NOS en RTL gestuurd. En wat dacht je? In het nieuws werd dit getoond inclusief mijn naam erbij. Al 30 jaar geleden zeiden ze dat door opwarming het weer wisselvalliger en heftiger wordt. Als het tropisch warm is, komt dat door opwarming, als te veel regent, komt het door opwarming, als te koud is, dan ook dat komt door opwarming. Tja, volgens mij is het weer altijd wisselvallig.

Als je ouder wordt, word je wijzer, maar om je heen gebeuren er ook veel dingen. Helaas ook het overlijden van een jongen in onze wijk. Dat greep me wel aan. En een geval van kanker. En ook nog zorgen bij iemand of mogelijk kanker is. Kanker is zo'n rot ziekte waar mijn beide ouders aan overleden zijn. Waarom is het leven soms zo oneerlijk? En het maakt wel heel duidelijk dat je dingen moet doen waar je fijn bij voelt. Het leven kan soms zo kort zijn.

Met Tommy gaat het enorm goed. Ik merk wel dat hij wat ouder aan het worden is en dat hij soms wat meer afzonderlijk gaat slapen. In de vakantie zag ik hem geregeld naar boven naar mijn slaapkamer vertrekken. En dan ging hij op de bed waar ik een kleedje neer leg, slapen. Soms ff kijken of hij niet stiekem op mijn deel van het bed ligt, maar dat deed hij niet. En bij het maken van foto's kijkt hij aandachtelijk wat ik toch aan het doen ben. En natuurlijk naar de hamster die zo bewegelijk is.

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog


Mijn kat Tommy doet helpjes 
dinsdag, 29 augustus, 2023, 8:04 pm - Persoonlijk
door Martin Braak
Ik schrijf zo nu wel eens over mijn kat Tommy en hij heeft een eigen pagina op deze website onder de knop info. Tommy is heel speciaal voor mij. Bij het maken van foto's van hamsters komt hij vaak erbij zitten. Kijken wat ik aan het doen ben, maar ook vooral naar de hamsters kijken. Natuurlijk mag hij de hamster niet pakken en dat doet hij ook niet. Een tijd geleden liep een ontsnapte hamster in de woonkamer en hij bleef gewoon kijken. En vroeger had hij in de gang een eigen kooi waar vier Campbelli dwerghamsters en daarvoor een Syrische hamster inzaten. En hij ging dan op de trap zitten kijken naar deze hamsters.

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Lieverd doet helpjes bij het maken van foto's! Helpjes doen komt nog van mijn overleden moeder. Toen Tommy bij haar woonde had mijn moeder een schoonmaakster. Twee keer per week kwam de schoonmaakster de huis schoonmaken en Tommy liep met haar mee. Hoge rugje soms en vaak de staart omhoog. En Tommy observeerde haar. Mijn moeder zei toen: Tommy doet helpjes in de huishouding.
Toe aan vakantie en bizar 
donderdag, 20 juli, 2023, 7:31 pm - Persoonlijk
door Martin Braak
Vandaag was bizar het woord. Terwijl ik op kantoor met mijn collega wat oude herinneringen ophaalde sprak ik bizar vaak uit. Miljoenen voor een klant verdient, die fout ontdekt, 2013 dat ik van cliënt adviseur op visitekaartje terug ging naar standaard assistent-accountant omdat er twee eilanden werden gecreëerd: alleen adviseren en alleen samenstelpraktijk. Bizar dat je dan zelf voor moet vechten dat je dat niet bent.

30 juni 2023 was ik zodanig klaar mee dat ik even nadacht om gewoon ontslag te nemen. Klaar met alles, gewoon opzeggen en ander kant opkijken. Dit jaar 200 overuren, vele frustraties en dingen niet na kunnen komen terwijl ik wel beloofd of toegezegd heb. Frustraties m.b.t. een zeer complex IFRS jaarrekening die ik elke keer maar moest aanpassen. En dat kwam niet door mij maar omdat een big-four accountantskantoor niet lukt om een goede audit te doen waarbij ze eerst de cijfers controleren en dan pas de jaarrekening.

Maar het goede van mijn werkgever is ook weer dat je erover kunt praten. Wat wil je wel, wat wil je niet. Wat moet er veranderen? Zodoende ga ik stoppen bij mijn grootste klant. Dit na ruim 18 jaar en waar ik vele uren gezeten heb. Maar het is tijd om weer naar normaal te gaan. En toch heb ik op moment van beslissing een traantje weggeveegd.

Als ik naar buiten kijk zie ik een donker boze wolk. Het zijn onzekere tijden. Frustratie was dit jaar ook bij mij of de Russische en de Campbelli dwerghamsters verboden zouden worden. Drukte, onzekerheid, en dan krijg je nog meer slecht bericht. En dan ook nog dat de tweede kamer valt. Dan weet je nog niet en blijf je in onzekerheid. Vandaag op de parkeerplaats had ik een gesprek met iemand die veel duiven heeft en hieraan veel plezier aan beleefd. Ik zei tegen hem: stel nu voor dat je volgend jaar al je duiven weg moet doen. Dit omdat ze verboden worden. Zijn reactie was snoei hard: belachelijk, dat is iets wat nooit gebeurd, natuurlijk niet, onzin! De Russische dwerghamster wordt verboden omdat mogelijk virussen kan overbrengen. Denk je dat de wetenschappers een sierduif een goed huisdier vinden? Huidige lijst voor zoogdieren zijn er maar 30 soorten. Waaronder de schaap, koe, kat en hond. Maar let op mijn woorden: vele vogelsoorten worden straks verboden. Ze zijn ongeschikt als huisdier te houden, gevaarlijk omdat ze virussen kunnen overbrengen.

Toe aan vakantie en dat begint volgende week. Natuurlijk blijf ik in hard en nier met passie mijn werk doen en heb volgende week nog twee afspraken staan. En ik moet nog wat dingen afronden. En dan eindelijk vakantie! Tijd om dingen op een rij te zetten, om op te ruimen, om mijn stamboom systeem software deels te herschrijven en te verbeteren. Om eens te kijken wat ik met mijn website moet gaan doen. Om eens wat extra tv series te kijken. Om te kijken wat ik nu met mijn 15 jaar oude PC moet doen. Zunig blijven of toch eens iets nieuws kopen. En natuurlijk de restaurantjes aflopen. En de fiets staat alweer klaar.

In een wereld vol drukte en verplichtingen,
Voel ik me klaar met al die verspilde dingen.
Binnenkort komt de vakantie, zo dichtbij,
Eindelijk kan ik rusten en voel ik me vrij.


Gelukkig nieuwjaar 2023! 
zondag, 1 januari, 2023, 12:52 am - Persoonlijk
door Martin Braak
Happy New Year! Gelukkig nieuwjaar gewenst!

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | Volgende> Laatste>>