Laatste updates

14 april 2024
Afgelopen twee weken diverse kleine aanpassingen gemaakt t.b.v. verbetering website. Zo zijn de link symbolen gewijzigd zodat dit niet meer afhankelijk is van een bepaalde font. Daardoor minder CLS verschuiving. Iets aangepast aan de kleuren generator van de Syrische hamster. Merk dat dit vaak gebruikt wordt. Onderdeel verbod een nieuwe inleiding geschreven. Her en der wat kleine tekstmatige aanpassingen doorgevoerd. Google Ads anders ingesteld en aangegeven welke delen van de website geen ads weergegeven moeten worden. Op de voorpagina een banklinkje gemaakt t.b.v. sponsoring. Je weet het maar nooit! De website kost steeds meer en meer geld. Ik ben heel blij dat ik afgelopen 30 maart aangedurft heb om de update te installeren. Ik zie dat de eerste website performance data dat de website gemiddeld een halve seconde sneller laad. Wat aandacht vergde was CLS issue, of wel verschuivingen bij laden. Daarom preload fonts anders ingesteld. Fallback font anders ingesteld. En veel test werk gedaan om te kijken of het beter is.

30 maart 2024
Getwijfeld maar toch gedaan, vandaag al de update scripts en template geïnstalleerd. Daarnaast aantal onderdelen waaronder de pagina waar ik mijn voorstel geüpdate. En een nieuwe foto van mij geplaatst. Kleine samenvatting van de aanpassingen: javascripts in plaats van JQuery zodat deze plugin niet geladen hoeft te worden. Update CSS waarbij enerzijds optimalisatie bereikt wordt en anderzijds mooier wordt (bijvoorbeeld de titels). Daarnaast is de border terug! En dat vond ik zelf wel erg mooi en is iets wat mijn website uniek maakt. Ik dacht dat ik dit in 2009 geïntroduceerd heb en in 2021 afscheid van genomen heb t.b.v. laadsnelheid. Maar door een alternatieve manier beïnvloed dit niet de laadtijd van de mobiele gebruikers. Banner kent nu ook ronde randen. Contactformulier is aangepast t.b.v. spam. En zo zijn er heel veel kleine aanpassingen geweest. Ook ten behoeve van PHP8.3 zodat de website weer minimaal 3 jaar draait. En afscheid genomen van de drop down menu. Hiervoor in de plaats een in content menu. Of wel content wordt tijdelijk vervangen door de verschillende menu blokken en als men menu weer uitzet, ga je terug naar content en positie waar je was.

24 maart 2024
Iets wat ik al langer wilde wijzigen, vandaag gedaan. De blog items worden nu anders geladen. Er wordt eerst eentje geladen waarna via javascript alsnog vijf posts worden geladen en vervangen. Dit zodat laadtijd van blog pagina sneller is en ineens te zien is. Ik weet alleen niet wat het voor impact heeft op google indexering, maar volgens mij laden zij de javascript inhoud ook. En zou dit geen impact mogen hebben.

16 maart 2024
404-foutmelding script aangepast zodat ook gelogd wordt wat fout is. Zodat ik meer in beeld krijg of het om random urls gaat of dat op mijn fout een link staat dat niet werkt.

25 februari 2024
Shortcut menu bij de Russische dwerghamster uitgebreid met links naar het onderdeel uiterlijk. Wilde het altijd op één regel houden, maar dat is helemaal niet noodzakelijk. Mobiel wordt het wel beetje lang maar beter dit dan niet vindbaar. De website kan je feitelijk alles vinden zonder dropdown menu.

Ook ben ik bezig met het herschrijven van deel van php scripts en css style. Dat schiet mooi op en maak goede stappen. Template krijgt bij schermresolutie 1200px of breeder weer de transparante border. Dat is toch iets wat ik heel mooi vond en trots op was. Het is iets niet natuurlijks om dit te doen qua webdesign.

10 februari 2024
Tekst Turkse hamster herschreven. Persoonlijk denk ik dat het niet klopt dat er ook exemplaren bestaan met 44 chromosomen. Op aantal wetenschappelijke websites staat deze tekst niet meer. Tevens dat ze nauw verwant zijn aan de Syrische hamster. Dit is meer overgeschreven van elkaar dan dat het werkelijk zo is. De Turkse hamster heeft net als de Korenwolf een zwarte vlek op de buik. Kent 42 chromosomen in plaats van 44. En 123 even kruisen gaat niet. In de lab is dit gedaan en dat leverde exemplaren op die onvruchtbaar waren en 43 chromosomen hebben. Maar tja. In de praktijk gaat dit niet lukken. Tevens ze worden in verband met hun agressieve karakter nergens als huisdier gehouden. Tevens zijn ze in de natuur best zeldzaam.

25 augustus 2023
Het weer is omgeslagen en ik zat vanochtend achter de computer. En ik zat te kijken naar de teksten en zag mijn onderdeel Rusisische versus Campbelli. Vanochtend heb ik de teksten deels herschreven en heb ik een deel van de foto's vervangen door betere foto's.

Ook heb ik de foto van een Altai Campbelli dwerghamster gemaakt in 2006 vervangen door een recente foto bij het onderdeel Campbelli dwerghamster algemeen.

24 augustus 2023
De alert tekst m.b.t. verbod weggehaald en vervangen door een menu blok onderin. E.e.a. is uitgesteld en daarnaast is het kabinet gevallen en is de vraag of nog doorgaat. Daarnaast heb ik een te koop onderdeel bijgemaakt en boven in het menu is de optie te koop bij gekomen.

17 mei 2023
Ik ontdekte een heel klein foutje in mijn blog systeem. De oude geschreven blogs daarvan waren de bestanden nog geen uft-8 en werden niet goed getoond. Dit verholpen.

30 april 2023
Foto van de blauwe Chinese dwerghamster vervangen. Ik heb ze nu zelf en maak liefst gebruik van foto's van eigen dieren.

22 februari 2023
Ik wilde dit rond de kersttijd nog doen, maar was er niet aan toegekomen. Namelijk om mijn website PHP8.1 proof te maken.

Functie strtime was niet meer te gebruiken en daarvoor moest ik een oplossing bedenken. Daarnaast kwamen er wat rare vreemde buggen naar voren en deze heb ik in de week van 10-22 februari opgelost. Dit betekent dat deze website weer voor 2 jaar gegarandeerd meegaat. PHP verandert nu toch wel regelmatig en deze website kent nog oude scripts van meer dan 15 jaar oud. Mooi dat het weer up-to-date is!.

28 januari 2023
De voorpagina aangepast i.v.m. de voorlichting dat in Nederland de Russische dwerghamster verboden gaat worden en dat dit gebaseerd is op onjuistheden bij de wetenschappelijke onderzoeken. Minister berust zich op het feit dat het wetenschappelijk onderbouwt is. Echter de nieuwe positieflijst is gebaseerd op willekeur en daarom zijn wij tot actie overgegaan. Door ons is een petitie opgestart.

25 december 2022
Op kerstavond heb ik mijn blogsysteem aangepast. Ik merkte dat Google mijn blog traag vindt en daardoor lager rankt. Ik heb daarom een cache functionaliteit ingebouwd. Zodat weergegeven pagina's grotendeels niet opnieuw gegenereerd worden, maar vanuit de cache geladen wordt. Dit is vele male sneller! Zoals je ziet is er in 2022 niet heel veel gebeurd. Door drukte op mijn werk heb ik geen tijd gehad om na april nog nieuwe functies en nieuwe items voor mijn dwerghamster website te maken. Ook het aantal geschreven blogs is statistisch laag.

16 april 2022
Vandaag (op paasavond) is het nieuw onderdeel gedrag en karakter van de Campbelli dwerghamster online gekomen. Op deze website ontbrak informatie over het gedrag van de Campbelli dwerghamster en wat precies het gedrag is. En wat je moet verwachten. Tevens een stuk geschiedenis hoe het gedrag bij de huisdier Campbelli dwerghamster zich ontwikkeld heeft.

Op Paasmorgen heb ik een klein optimalisatie m.b.t. mijn blog gemaakt waardoor 0.1-.02 seconden sneller lijkt te laden.

19 maart 2022
13 jaar geleden, 9 augustus 2009, heb ik het onderdeel uitkleg kleurmutaties die bij de Campbelli dwerghamsters voorkomen online gezet. Afgelopen maand heb ik dit onderdeel geheel herschreven en ga ik dieper in op de werking van de kleurmutaties. Dankzij mijn Campbelli project heb ik diverse kleuren opnieuw op de foto gezet. En heb ik dit voor dit onderdeel kunnen gebruiken. Vandaag, ondanks dat ik het nog niet helemaal klaar heb, online gezet. Aankomende tijd ga ik foto's nog vervangen.

6 februari 2022
Bij de Campbelli's de kleur Grey Opal aangepast. Ik heb zelf deze kleur gefokt en vandaag op de foto gezet. Het is een prachtige kleur. Op Facebook gevraagd of er al een ander naam voor bedacht is. Maar blijkbaar is dit niet het geval. De combinaties met Grijs heten allemaal Grijs + verdunning zoals Grijs BEA (in het Engels Grey BEA). Dat komt omdat al deze combinaties grijze tinten zijn. Dit ook zo beschreven.

16 januari 2022
Medisch gedeelte heb ik uitgebreid met een stukje over het corona virus. Dat hamsters ook hiermee besmet kunnen worden. Vandaag ook een blog hierover geschreven. Inclusief het laatste nieuws m.b.t. het Omikron variant en dat dit niet of nauwelijks in de longen voorkomt. Het ging wel om Syrische hamsters qua onderzoek, maar waarschijnlijk geldt dit ook voor de dwerghamters.

Afgelopen week veel blogs over Campbelli's gepost. Mijn Uni Halle kleurenproject gaat namelijk erg hard.

1 januari 2022
Afgelopen jaar heb ik het vaakst vragen over bloedmijt gekregen. En op Facebook zag ik ook items in diverse groepen die over bloedmijt gaan. Ik heb daar vaak gereageerd en mijn artikel die ik in 2007 geschreven had, gedeeld. Echter in dit artikel werden middelen vermeld die binnen EU verboden zijn en niet meer verkrijgbaar zijn. Tevens las ik op Facebook de tip om Mite-Blocker te gebruiken en daar heb ik me in verdiept. Daarom heb ik dit jaar het artikel herschreven en vandaag online gezet.

29 december 2021
Op de voorpagina heb ik onderaan een update balkje gemaakt. Dit om de bezoekers direct te tonen wat nieuw bij is gekomen. Tevens is dit een tip van Google SEO dat deze links beter geïndexeerd worden.

26 december 2021
Het onderdeel medische middelen toegevoegd. Ik heb een stuk tekst geschreven over middelen zoals Ivermectine, Stronghold en met welke middelen je de omgeving kunt behandelen om zo mijt te bestrijden. Dit stuk heb ik op 2e kerstochtend geschreven.

22 december 2021
Bij onderdeel medisch heb ik de tekst over gerstekorrel aangepast en aangevuld. O.a. aangevuld m.b.t. Omega 6 en Omega 4 verhouding, wat beste 4:1 is qau voer. En dat zonnepitten een verhouding heeft van 300:1. En dat wanneer voer veel zonnepitten bevat het risico op vormen van gerstekorrels groter is. Tevens een klein stukje bij voeding en voer hierover bijgeschreven.

4 december 2021
Vandaag heb ik mijn artikel over Google Webvitals afgerond en online gezet. Ik vond dat het een artikel waardig en het is goed om mijn "strijd" die ik vanaf juni t/m eind oktober geleverd heb om deze website te verbeteren, vast te leggen. Tevens kan ik met mijn ervaring misschien anderen helpen.

De Google Webvitals zijn nu goed. Maar helaas heeft dit nog niet geleid tot een hoger Google Ranking. Zelfs een verslechtering. In de zomer stond ik met zoekwoord hamster op positie 30 (en dat was stijgende en terug aan het gaan naar oude positie gemiddeld op pagina 1) en nu teruggezakt naar positie 45. Wel sta ik weer op positie 4-5 als je op Russische dwerghamster zoekt en dat was in juni afgegleden naar pagina 2 en zelfs soms 3 (of wel positie 30 of lager).

31 oktober 2021
Ik heb bij de Russische dwerghamster de kleurenoverizcht aangepast m.b.t. Wit donkerrood oog. Bij een test kruising dit jaar met Pearl en Beige kreeg ik niet hetzelfde terug. Ik kreeg witte exemplaren met donkere ogen. Blijkbaar was het een incidenteel iets en heb ik besloten om deze variant uit de lijst te halen.

10 oktober 2021
Vandaag een nieuw algemene informatie pagina toegevoegd met de naam 'wat is een hamster'. Op mijn site ga ik eigenlijk niet in wat precies een hamster is. Daarom deze informatie extra toegevoegd. Daaronder neem ik informatie op wat vaak in combinatie hamster gezocht wordt en veel afgevraagd wordt.

Op 5 oktober heb ik een klein dingetje qua template aangepast. Voor de ipad gebruikers had ik de viewport op 0.88 ingesteld staan, maar het blijkt dat dit voor iedereen performance kost. En er zijn nog maar weinig ipad gebruikers. Dus heb ik het nu op 1.0 staan wat normaal is.

23/25 september 2021
De inleiding van de pagina kleuren en andere mutaties die bij de Campbelli dwerghamster voorkomen is herschreven. Tevens is "zwartoog" vervangen door "donkeroog" zoals het standaard in het Nederland genoemd wordt.

Tevens op 25ste een technisch element aan mijn template script aangepast zodat First Contentful Paint (FCP) score beter wordt. Dit is het eerste element dat gerenderd wordt. Om dit te verbeteren heb ik de css bestand opgesplitst in echt nodig en nodig voor later rendering. Zodat de logo bovenin eerder afgedrukt wordt en zichtbaar wordt. Daardoor zal FCP een halve seconde sneller zijn.

19 september 2021
Vrijdag 17e en zaterdag 18e mijn fotoalbum technisch aangepast. De presentatie voor mobiel gebruikers was niet mooi. De mobiel gebruikers kregen geen foto's te zien bij de getoonde albums. Daarnaast werden de foto's allemaal wel geladen en was er geen sprake van uitgesteld laden (defer of wel lazy). Zowel CSS als html opnieuw opgebouwd qua albums. En tevens mijn crop functie gewijzigd. Waarvoor eerst elke keer de foto een crop versie van gemaakt wordt, wordt nu dit weggeschreven en bewaard voor hergebruik.

Zondagochtend dacht ik aan mijn fotoalbum bij het onderdeel keuringen en shows. Deze is op basis van mijn fotoalbum. Eveneens dit geheel herschreven zodat thumbs en crops automatisch aangemaakt en opgeslagen worden in plaats van elke keer genereren. Tevens het menu mobiel mooier gemaakt.

Tevens de foto's bij de algemene deel over de Russische dwerghamster vervangen. Deze foto's stamden uit voor 2012 en waren bij de update 2012 online gezet. De foto's van de Russische dwerghamster op boomstam zijn op 19 september 2021 gemaakt.

13 september 2021
Fenna Spoelstra bood afgelopen week Blauwe Chinese dwerghamsters aan. Dit op Facebook in de groep Exoknaag vraag en aanbod. Veel fokkers wisten niet dat deze mutatie bestond. Blijkbaar bestaat deze mutatie al paar jaar en waren ze in 2019 in Amerika te koop. In 2020 zijn er exemplaren bij klein fokkers in Tsjechië. Er is geen informatie dat een fokker ze naar Tsjechië geïmporteerd heeft. Het is veel waarschijnlijker dat via import naar Amerika deze mutatie meegegaan is. En dat deze mutatie in Tsjechië bij een grote fokkerij ontstaan is. De exemplaren in 2019 waren heel donker en weken heel iets van Wildkleur af qua kleur. De in 2021 aangeboden exemplaren zijn heel licht van kleur.

Vandaag de pagina over de kleuren die bij de Chinese dwerghamster voorkomen geüpdate.

10 september 2021
Geel-bluefawn kleur toelichtingspagina herschreven. Tevens alle pagina's m.b.t. uiterlijk geoptimaliseerd voor Google Insight.

12 augustus 2021
De algemene landingspagina van de Campbelli dwerghamster herschreven. De oude versie ging direct te diepte in qua informatie en had niet zozeer informatie over wat Campbelli dwerghamsters voor dieren zijn. Dit heb ik aangevuld en indeling iets gewijzigd. Daarnaast meer over het karakter beschreven en hoe ze in groepen leven.

8 augustus 2021
Algemene landingspagina van de Russische dwerghamster verbeterd. Er is opsomming c.q. samenvatting opgenomen zodat lezers die snel informatie tot zich toe willen nemen, dit kunnen doen.

6 augustus 2021
Vandaag de faq van de Russische dwerghamsters een aantal standaard vragen toegevoegd. Blijkbaar zoeken mensen op vragen zoals hoeveel kost een Russische dwerghamster of hoe oud wordt de Russische dwerghamster. Paar van die standaard vragen had ik daar niet staan.

5 augustus 2021
Zoals op 8 mei 2021 al schreef, ben ik in mei bezig geweest met het versnellen en verbeteren van de website t.b.v. Google site-vitaliteit. Helaas tot frustratie, want elke keer kreeg ik na goede scores weer slechte. Eerste twee weken van mijn vakantie heb ik zo nu en dan gewerkt aan een nieuwe template script met het oog op een hoger Google Insight score. Het probleem lag bij shifting en de laadtijd. Onderhuids is veel gewijzigd. Helaas moet ik op dit moment afscheid nemen van de doorzichtige border. Ik was daar zo trots op en vond dit zo gaaf. Maar het wordt afgestraft. Ook de kleur van blauw in het menu is aangepast. Dit om meer contrast te krijgen.

8 mei 2021
Google heeft site-vitaliteit ingevoerd qua indexering rangorde bepaling. De website wordt door Google goed geïndexeerd, maar wordt mobiel als zwaar beschouwd. En dat komt omdat pagina laadsnelheid op mobiel te lang is. Ik ben altijd voor kwaliteit gegaan en niet geconcentreerd op snelheid. De geplaatste foto's van mij hebben dan ook een zeer hoge kwaliteit. En nadeel hiervan is dat foto's veel kb's zijn. En lang duurt voordat alles geladen is. Vooral als je mijn blog opent. Daarom is vandaag een update gedaan en een script geschreven dat ervoor zorgt dat de foto's die in mijn fotoalbum staan, tevens in het formaat webp staan. Webp is vergelijkbaar met jpeg maar de compressie is veel beter. Waardoor de kwaliteit van de foto goed is, en bestand toch kleiner is. Niet alle surfprogramma's kunnen nog overweg met webp bestanden. Om compatibel te blijven, heb ik het zo gemaakt dat via htaccess (rootscript) gekeken wordt of er een jpeg geopend wordt, en gekeken wordt of er een webp bestand aanwezig is. En indien dit het geval is, wordt automatisch webp bestand geladen in plaats van het jpeg bestand. Tevens wordt er getoetst of het surfprogramma webp compatibel is.

Niet alleen mijn fotoalbum, maar ook diverse onderdelen van de website zijn de jpg's aangevuld met webp bestanden.

31 januari 2021
Versie 5 van Dwerghamster.nl staat alweer iets meer dan een maand online en Google heeft het goed geïndexeerd. Tevens is de website vitaliteit van rood naar oranje voor verbetering vatbaar gegaan. Zeker een verbetering. Zo nu en dan ben ik de pagina's aan het nakijken of er nog html fouten bevat. En deze html fouten eruit te halen zodat de website geheel html5 proof wordt en zonder html tag fouten. Ook heb ik diverse foto's op loading lazy gezet zodat de laadtijd sneller is.

Vandaag stuk tekst m.b.t. de Zwarte Russische dwerghamster aangepast. Ik heb nu zelf een Zwarte Russische dwerghamster gefokt die tevens Mandarijn is. De kindjes zijn namelijk Mandarijn en aan haar kan je niets zien anders dat ze Zwart is. Ik heb hierover een blog geschreven met het vermoeden dat beide genen op eenzelfde chromosoom liggen en gekoppelde genen zijn waardoor het generaties niet op één chromosoom liggen of dat ze generaties wel op één chromosoom liggen. Daarom mijn tekst bij de kleuren en mutaties wat aangepast. Dit omdat hier stond dat ik alleen emails had ontvangen m.b.t. dat uit Zwart x Wildkleur ineens Mandarijnen geboren werden. En dat ik a.h.v. deze emails tot conclusie kom. Ik kan nu het bevestigen dat het zo is.

31 december 2020
Vandaag de landkaart bij verschil Russische en Campbelli dwerghamster aangepast. Was ik vergeten om te doen. Dit omdat ik een blog had geschreven en daarbij deze landkaart al gebruikt had. Ik schreef dat er twee kleine gebieden waren waar de Campbelli en de Russische dwerghamster samen voorkomen. Maar ik heb twee reacties gehad of ik dit kon bewijzen en zij gaven aan dat dit anno nog steeds niet zo is. De Campbelli dwerghamster leeft separaat ten opzichte van de Russische dwerghamster. Daarom dus aangepast.

24 december 2020
In de nacht van 23 december 2020 op 24 december heb ik versie 5 van www.Dwerghamster.nl online gezet. Al vanaf maart 2020 ben ik hiermee bezig geweest. Maart en april veel aan de technische kant gewerkt en daarna aan het converteren en herschrijven van de website. Het is ingeval een grote verbetering voor de mobiele gebruikers. Toch ben ik niet helemaal tevreden en wil ik later de template nog aanpassen. Evenals dat ik de mobiele laadtijd wil verbeteren. Google vindt het nu te lang duurt qua laadtijd van de website. Het is mijn keuze om hoog kwaliteit foto's te plaatsen en dat kost nu eenmaal laadtijd.

27 september 2020
Terwijl ik wekelijks bezig ben met de nieuwe versie van Dwerghamster.nl kreeg ik van Frédérique / Hamstery De Twentse Campbelli de vraag of ik ook een kleurengenerator voor de Campbelli dwerghamster kon maken. Die had ik inderdaad nog niet gemaakt en dat was een goed idee. Terwijl ik afgelopen twee weken hier mee bezig was, heb ik stil gestaan bij diverse onbekende combinaties. En combinaties die niet gebruikelijk zijn. En hierin standpunten moeten nemen. Zo heeft Grijs geen invloed op zwarte pigmenten. Dat is ook te zien aan de aalstreep. Combinaties Zwart + Grijs leidt niet tot iets anders en kan gezien worden als Zwart. Combinaties waarbij zowel BEA als Moscow aanstaan, leiden niet tot een groot kleurverschil en zijn gelijke kleuren. Zwart gecombineerd met Umbrous leidt eveneens niet tot een kleurverschil. Maar diverse kleuren kunnen op basis van Umbrous in plaats van Zwart gefokt worden. En de nog onbekende kleurvariant is Grijs + Opal + BEA. Vandaag heb ik alvast de 1e versie van de kleurengenerator voor de Campbelli dwerghamster online gezet. De moeilijkste berekening waarbij alle genencodes aanstaan, duurt 0,23 seconden. Super snel dus!

19 juli 2020
De Russische dwerghamster onderdeel kleurengenerator bestaat 10 jaar en heb ik nu aangepast. Afgelopen 10 jaar zijn er geen mutaties bijgekomen. Maar weten we wel dat Zwart niet met Mandarijn gecombineerd kan worden in de zin dat je een ander kleur krijgt. Deze Rusjes zijn zwart van kleur. I.v.m. 10 jaar bestaan heb ik de script geüpdate, tekst iets aangepast en layout opgefrist.

18 april 2020
Tijdens het Coronavirus lockdown zag ik dat de website soms wat pieken heeft in de bezoekers aantallen. En dat bandbreedte van internet geknepen wordt. T.b.v. performace is de hosting geupdate zodat e.e.a. wat vlotter loopt.

Deze maand is de start gemaakt met versie 5 van mijn website en planning is om dit jaar een totaal nieuwe website over hamsters te lancheren. Wordt vervolgd.

12 januari 2020
In april 2019 zijn er controles geweest op de Exoknaag evenement en dit was voor mij de aanleiding om een uitgebreid artikel te schrijven over het besluit houders van dieren. Dit is een zeer uitgebreid toelichting op de wet dieren. April 2019 begonnen aan dit artikel. Het was concept september 2019 klaar. En pas vandaag puntjes op de i gezet en online gezet.

8 september 2019
Fotoserie bij het onderdeel Wintervacht aangepast. Het was gericht op de normale "pc" gebruiker, maar 80% bekijkt de website met een mobiel. De fotoserie nu groter formaat gemaakt en beter klikbaar. Tevens wat meer onderdelen aangepast zodat ze meer mobiel vriendelijker zijn.

25 augustus 2019
De kleuren en mutaties van de Russische dwerghamster aangepast. Informatie m.b.t. de Mandarijn geüpdate en de vreemde mutatie Kuifje toegevoegd.

16 augustus 2019
Bij het mobiel vriendelijk maken zag ik al dat ik één denkfout had gemaakt. Bepaalde pagina's hadden een beeldvullend scherm en op deze pagina's stond het menu uit. Voor mobiele gebruikers was dit in principe geen probleem omdat veel van deze pagina's ook een terug knop linksboven hebben. Echter bij mobielgebruik was dit niet altijd handig. Daarom vandaag mijn menuscript aangepast en deze pagina's hebben een mobile-only menu.

6 augustus 2019
Mijn fotoalbum stamt uit 2006 en is een meesterlijk script en onderdeel van mijn website. Tussentijds heb ik slechts een keer een update moeten doen om het mobielvriendelijker te maken. Maar al die tijd tot en met 2019 altijd gefunctioneerd. In die tijd meer dan 390.000 keer bekeken. En het was tijd om de scripts te updaten en te verbeteren. Eigenlijk valt de aanpassingen best mee. Er is een crop functie bij gekomen zodat in het menu een deel van de foto getoond wordt indien de foto niet goed past. Daardoor is er geen onderscheid meer in het tonen van oude foto's op basis van 600x450 en nieuwe foto's op basis van 800x533. En waar ik al jaren over dacht, een JQuery script toegevoegd en de foto's worden automatisch bijgeladen. De vorige fotoalbum toonde per pagina 30 foto's en je moest handmatig zelf klikken om de volgende 30 te bekijken. Nu detecteert mijn script het einde van het scherm en laad de volgende 30 foto's zo snel dat je denkt dat dit al stond.

Tevens zijn de scripts m.b.t. de foto's van de keuringen aangepast.

28 juli 2019
Op 28 julli en daarna het onderdeel Campbelli dwerghamster stukken herschreven en aangepast:
- Achtergrond geen Gummiebeertjes meer (dit na ruim 10 jaar)
- Algemeen deel (landkaart en tekst aangepast)
- Geslachtsbepaling (nieuwe foto's, tekst verbetering)
- Voortplanting (fotoserie en tekst m.b.t. hybride)
- Veel gestelde vragen geheel herschreven

30 juni 2019
In mei en juni 2019 heb ik dagelijks foto's gemaakt van een nestje Campbelli dwerghamsters. Dit zijn nageslacht van wildvang Campbelli dwerghamsters en kennnen geen mutaties. Terwijl alles goed zou moeten gaan, ging dit keer niet zo goed. Drie jongen overleden en er bleven zes jongen over. En twee hiervan hadden een groeiachterstand. Dit kwam deels doordat het warm was, maar ook omdat de moederhamster vaak van het nest af lag.

10 juni 2019
Vandaag een klein update m.b.t. mijn blog doorgevoerd: bugfixing. Iets wat me al paar jaar stoorde heb ik opgelost. Namelijk een bug van de kalender indien de laatste dag de laatste cel betrof. Daarnaast Google+ als sociale media knop eraf gehaald. Google+ is op te houden te bestaan.

19 mei 2019
Iets wat niemand gaat opmerking is dat ik vandaag de inlog scripts deels herschreven heb. De wachtwoord encryptie is aangepast en diverse keren onjuist inloggen is niet meer mogelijk. Tegenwoordig kunnen hackers een soort profiel van mogelijke wachtwoorden maken. Veel mensen zetten de cijfers en tekens aan het einde van de wachtwoord. En als het eerste stuk een woord is dat je ooit op internet geschreven hebt, is de kans dat je wachtwoord gehackt wordt vele malen groter.

13 januari 2019
De website staat nu op Php 7.3. Waardoor de site 10% sneller loopt. Ik geconstateer geen problemen na deze update.

10 december 2018
Van One.com kreeg ik in november een email dat de versie van php gewijzigd ging worden naar 7.2. De website stond nog op versie 5.6 en ik had diverse onjuistheden in mijn code waardoor het niet functioneerde met 7.2. De onjuistheden waren voornamelijk de notering van de variabelen. De onjuiste notering van variabelen was overal aanwezig. Ik heb afgelopen paar weken de scripts allemaal doorgelopen en aangepast. Afgelopen paar maand weinig tijd voor mijn website gehad in verband met een grote klus voor mijn werk + een programmeerklus idem voor mijn werk.

Tevens is de template weer gewijzigd naar mijn kerst-template.

15 april 2018
Bij de kleuren en mutaties van de Roborovski dwerghamster de blauwe variant bijgezet inclusief een foto. Ik heb namelijk op Exoknaag een bonte blauwe Roborovski dwerghamster gekocht.

24 maart 2018
Vandaag de social media knoppen aangepast. Je ziet steeds meer ronde knoppen zonder telling hoe vaak geliked wordt.

Daarnaast mijn artikel over epigenetica erop gezet. Dit artikel is geschreven door de NKV en heet 'Invloed van externe factoren'.

17 februari 2018
Een nieuw artikel over de Roborovski dwerghamster online gezet. Het gaat om mijn levensverhaal met betrekking tot de Roborovski dwerghamster.

26 januari 2018
Vandaag het onderdeel hamsternamen toegevoegd. Ik heb een overzicht opgenomen van de meest gegeven namen in Nederland. Ook al zijn dit kindernamen, ze kunnen ook aan hamsters gegeven worden.

14 januari 2018
Vandaag heb ik besloten om de fotoserie zoals die op de voorpagina staat, te vervangen. Het waren zoveel foto's geworden dat de code van de voorpagina lang was. Daarnaast was dit nog steeds de oude formaat 600 x 450 en niet 800 x 533. Vandaag gestart met elke kant vijf foto's en ik laat dit niet meer oplopen tot 10 foto's.

31 december 2017
Introductiepagina m.b.t. de Syrische hamster herschreven. Deze tekst stamde nog af van 2007 en had ik in de zomervakantie in Vianden geschreven. Eind 2007 had ik een zelfstandige website over de Syrische hamster. Deze heb ik medio 2009 samengevoegd met Dwerghamster.nl. Nu heb ik de links duidelijker gemaakt in plaats van klik hier. En ik heb nieuwe foto's bijgevoegd.

23 december 2017
Vandaag heb ik de upgrade van versie 4 van mijn website routines uitgerold. Het is gebaseerd op versie vier, maar ook niet geheel nieuw. Onderhuids zijn de scripts aangepast met betrekking tot de template. Dit zodat het responsive is en dus mobiel vriendelijk. Daarnaast zijn alle jquery scripts geüpdate zodat het op versie 3 staat in plaats van 1.9.

5 november 2017
Bij de kleuren en mutaties van de Chinese dwerghamster de nieuwe variant wit met aalstreep toegevoegd. Ik heb deze voor het eerst op Exoknaag april 2017 gezien. Het gaat om een ander variant en niet om de bontfactor variant.

15 oktober 2017
Vandaag heb ik de frontpage geüpdate. De tekst herschreven en wat langer gemaakt. Ook wat duidelijker beschreven dat de site over hamsters gaat en niet alleen over dwerghamsters.

8 oktober 2017
Vandaag de SSL certificaat geïnstalleerd en de site gewijzigd van een http naar een https domein. Dit zodat alle verzendingen van en naar server inclusief formulieren beveiligd zijn.

Ook een aantal titels gewijzigd om zo hoger in rank bij Google te komen indien gezocht wordt op het woord 'hamster'.

6 september 2017
De website is niet goed vindbaar als je alleen om hamster zoekt. Ik heb veel algemene delen onder de map algemeen staan. Om de vindbaarheid te verbeteren heb ik een splitsing gemaakt in hamster algemeen en in algemeen waaronder andere mijn colofon, etc. staat. Of wel de echte algemene dingen. Daarnaast her en der verbeteringen doorgevoerd zoals een betere Mozaiek foto bij de Syrische hamster en een uitgebreider fotomenu bij de Russische dwerghamsters.

Edit: deze splitsing in november weer terug gedraaid omdat geen effect had en Google links naar algemeen behield en voorrang gaf.

17 juni 2017
Voortplanting bij de Syrische hamster iets aangepast. Hierstond dat lactine slecht is voor hamsters. Wetenschappelijk is dit onderzocht en geen effecten gemeten. Fokkers gebruiken volle koffiemelk in combinatie met brinta wanneer de hamster een groot nest heeft. De hamsters groeien daar beter van als je brinta mengt met kittenmelk.

28 mei 2017
Een technische bugfix doorgevoerd qua mysqli. Bij de provider One.com is de server geüpdate en blijkbaar is de mysql server instelling aangepast in standaard charset uft-8. Via mysqli_set_char heb ik dit terug gezet op latin1. Zodat de teksten die uit de database gehaald worden, geen verkeerde characters kennen.

Langzamerhand zit ik te denken om versie 5 van de website te schrijven. Versie 4 draait heel goed echter draait op een oude versie van jquery en ik zou graag naar een mobiel vriendelijker website willen.

25 maart 2017
Bij de kleuren van de Syrische hamster de nog vreemde onbekende variant Russisch blauw toegevoegd. De eerste eigen fokervaring hebben wij en we weten nu met zekerheid te zeggen dat het om een incompleet dominante mutatie moet gaan. Gekruist met een lijn van mijn broer die totaal los van staat levert in eerste nest een nieuwe exemplaar op.

22 december 2016
Afgelopen twee dagen gewerkt aan het stuk over ouderdom. Hierin is een slideshow van foto's opgenomen van een mannetje hamster dat op moment van schrijven almeer dan 30 maand oud is. Dit onderdeel kent veel voorwerk. Zo is tussen december 2012 en augustus 2013 elke dag foto's gemaakt van de Syrische hamster Oompa Loompa. Helaas overleed zij vroegtijdig. In de zomer van 2014 heb ik een filmpje hiervan gemaakt. Dit kostte best veel werk. De foto's moesten één voor één uitgezocht en bewerkt worden. Voor de slideshow is in 2016 elke week foto's gemaakt. Het was de bedoeling dat in 2014 dit onderdeel al online zou komen. Maar kwam er niet van mede doordat eigenlijk het Youtube project mislukt was i.v.m. vroegtijdig overlijden.

20 december 2016
Het jaar 2016 is een rottig jaar: ziekte en het overlijden van mijn vader (slokdarmkanker). Daarnaast hoge werkdruk waardoor ik in 2016 weinig tijd had om aan mijn website te besteden. Week voor kerst heb ik de kleuren van de Campbelli dwerghamster herschreven. Eerder had ik al een project m.b.t. het fotograferen van alle Campbelli dwerghamster kleuren. Dit is een project geweest van kleine 5 jaar. Dit was al in 2012 afgerond. Bij de lancering van de nieuwe website Dwerghamster V4 was ik niet toegekomen om de kleuren van de Campbelli dwerghamster op eenzelfde manier te beschrijven zoals ik bij de Russische dwerghamster en de Syrische hamster had gedaan.

28 maart 2016
Vandaag heb ik het artikel over diabetes afgerond. Bij medisch en ongedierte stond altijd al een artikel hierover, maar deze stamde nog uit 2006. En tevens stond deze erg verstopt. Het artikel is vrij uitgebreid en gaat in detail in op diabetes. Ik heb dit onderdeel eveneens in het menublok algemeen gezet. Dit zodat het opvalt en gelezen wordt.

Zo nu en dan worden er dingetjes aangepast. Mijn blog is nog steeds populair en wordt door minimaal 50-60 mensen per dag gelezen. De frontpage is 175 keer geliked m.b.t. Facebook-likeknop.

22 november 2015
Het is alweer lang geleden dat ik een leuk artikel heb toegevoegd dat niet over problemen gaat. Vandaag heb ik een artikel geschreven over de magische mutaties die bij de Syrische hamster voorkomen.

11 augustus 2015
Vandaag is het onderdeel het uiterlijk van de Russische dwerghamster online gezet. In de zomervakantie heb ik elke dag even gewerkt aan dit onderdeel. Van de tamme rat is veel onderzocht en weten we heel veel. Dat is niet zo van de Russische dwerghamster. Bij de beschrijving van het uiterlijk worden kleine details zoals snorharen en voelsprieten beschreven. Als een kooi vrij komt ga ik een Syrische hamster in de wildkleur Goud nemen. Bij de volgende vakantie zal ik dan het uiterlijk van de Syrische hamster maken.

3 april 2015
Vandaag heb ik mijn artikel over tepelinfecties online gezet. Na diverse forumtopics en emails heb ik een artikel hierover geschreven dat ingaat op de gevolgen en de risico's van tepelinfecties.

31 januari 2015
Vandaag heb ik een artikel over mijn hobby en de verschillende raakvlakken geplaatst. Ik had dit artikel al eerder geschreven ten behoeve van het jaarboek N.K.V. Echter omdat het jaarboek nog steeds niet uitgebracht is, heb ik het online gezet. Het artikel geeft een kijkje van de complexiteit en raakvlakken met mijn hobby hamstersfokken.

30 december 2014
Eindelijk is het zover, mijn nieuwe blogsysteem online! Eind 2012 had ik de hele website geheel opnieuw geschreven, maar mijn blog dat viel niet mee om dat geheel in te bouwen. Daarom had ik dit uitgesteld. Februari 2013 begon ik er met goede moet ermee maar wat viel dat tegen zeg. Er kwam vanalles tussen door. Maar vandaag heb ik doorgepakt, ondanks dat het niet niet geheel klaar is! Al ruim 7 jaar houd ik een blog bij!

28 september 2014
Vandaag mijn artikel over de nieuwe dierenwet en het besluit houden van dieren op mijn website geplaatst. Ik had dit voor de N.K.V. geschreven, echter ik kreeg veel vragen m.b.t. de nieuwe regelgeving. Afgelopen maanden zijn er her en der kleine aanpassingen geweest. Zo moest de scripts m.b.t. de kleurengenerator aangepast worden omdat ze niet meer functioneerde. Zo zijn er aanvullingen geschreven m.b.t. voeding. Mijn weblog loopt ook nog steeds goed. Ik ben bezig met een update van de scripts, echter het kost ontzettend veel tijd om dit goed te krijgen. Mijn Timeline-script komt binnenkort online. Er moet één aanpassing gemaakt worden m.b.t. categorie. Bij het artikel over tandproblemen is een online stamboomsysteem aanwezig waar fokkers van HammieHamsterForum kunnen inloggen. Zij kunnen de stambomen zelf beoordelen.

30 april 2014
Helaas is bij de Russische dwerghamster een genetisch defect geconstateerd dat kan zorgen voor tandproblemen. Samen met Sylvia heb ik de stambomen beoordeeld en hebben wij samen naar de mogelijke oorzaken gekeken. We hebben heel veel over gemaild en samen onderzocht. Aan de hand van dit onderzoek is het artikel "tandproblemen, geconstateerd bij de Russische dwerghamster" geschreven.

22 maart 2014
Vandaag is een nieuwe foto serie van een nestje Russische dwerghamster geplaatst. Ik moest deze week lachen omdat iemand dacht dat ik slechts één nestje per jaar had. Dit omdat er maar één nestje op mijn site staat. Dat is niet het geval!.

Bij de overige dwerghamster soorten heb ik prachtige foto's geplaatst gemaakt door Georgy Ryurikov.

16 december 2013
Afgelopen jaar heb ik me weinig bezig gehouden met de inhoud van de website. Druk, druk en nog eens druk. Daarnaast veel bezig geweest met de nieuwe website voor de vereniging N.K.V. die op dezelfde scripts gaat werken als deze website. Maar toch zijn er in de loop van het jaar technische verbeteringen doorgevoerd. Zo is het hele menusysteem herschreven en is het mogelijk om bovenin de taal Engels te kiezen zodat alle menu's in het Engels zijn. Ook kunnen bezoekers zich registreren en aanmelden voor de toekomstige nieuwsbrief. Er komt nog veel meer, maar het heeft zijn tijd nodig.

Vandaag, dankzij Marlous omdat zij contact met mij opnam, heb ik nieuwe foto's aan het artikel "hamsterkalander" toegevoegd. Deze foto's kunnen natuurlijk ook anders gebruikt worden. Wat ik laatst zag is iemand die de foto's voor een t-shirt had gebruikt. Erg leuk!

30 april 2013
Bij het kleurenoverzicht van de Syrische hamster heb ik eindelijk een foto kunnen plaatsen van donkergrijs.

28 april 2013
Heel af en toe verbeter ik bepaalde scripts van mijn website. Zo is het menu boven aangepast zodat het iets beter werkt met Windows 8 in combinatie met een touch screen. Want op moment dat je het menu aanraakt, komt er een menu te voorschijn, maar op moment dat de vinger weer los laat, verdwijnt die weer. Nu blijft deze even staan.

Vandaag heb ik mijn 404-broken url script aangepast. Bepaalde links die veel op verschillende websites verspreid zijn en niet meer op die plaats staan, worden automatisch geredirect.

En ik heb mijn artikel over dalmatiër en polywhite, welke ik in december 2012 geschreven heb, online geplaatst.

6 januari 2013
Het artikel hamsterkalender is aangepast. Eind november 2012 waren er al leuke nieuwe foto's bijgeplaats. Nu is een foto bijgeplaatst met leuke andere mogelijkheden zoals een muismatje, puzzel of een beker.

28 december 2012
Afgelopen 2e kerstavond kwam mijn broer Peter binnen lopen met een Syrische hamster in winterslaap. Ik heb deze hamster op foto gezet en een aantal fimpjes gemaakt. Deze hamster heb ik via blazen warm gemaakt. En na twintig minuten was de hamster weer helemaal bij kennis. Tijdens het blazen heeft mijn broer een filmpje gemaakt. Van de filmpjes heb ik een Youtube filmpje gemaakt. En aan de hand hiervan heb ik een onderdeel winterslaap geschreven inclusief foto's en filmpje.

25 december 2012
Bij de Syrische hamster is het nestje van Roxy x Duo Penotti toegevoegd. Vanaf de geboorte heb ik verschillende foto's gemaakt en de foto's staan groot op de website. Namelijk 1050 x 700 pixels groot. Zelf heb ik het idee dat dit de eerste keer online is dat een nestje hamsters op zo'n grootte gedeeld wordt. Ik heb het ingeval nog nooit eerder gezien.

Afgelopen paar dagen her en der bugs gerepareerd waaronder de counter routine. Urls werden niet goed opgeslagen omdat een url drie vormen kan hebben: dwerghamster.nl, www.dwerghamster.nl en syrischehamster.dwerghamster.nl. Mijn script herkent nu automatisch wat voor soort url gebruikt wordt. Tevens de grootste deel van zoekmachines registreert mijn counter script niet meer.

20 december 2012
Vandaag is het een bijzondere dag: de nieuwe versie van www.Dwerghamster.nl is gelanceerd. Het was nog niet klaar. Weblog systeem moet nog herschreven worden, adminconsole is nog niet klaar, er komt nog een inlogdeel bij inclusief dat mensen een eigen profiel hebben en foto's kunnen delen. Maar toch heb ik besloten om het informatie-deel online te zetten. Ergens moet ik de stap maken en overgaan. Delen van de website zijn geheel herschreven. Er is een nieuwe artikel over hybride bijgeplaatst. Nieuwe foto's inclusief fotoscript. En mijn fotoalbum is geheel herschreven.

Mocht je een hamsterkalender willen maken, bij dit onderdeel zijn diverse nieuwe foto's geplaatst zodat mensen wederom een nieuwe hamsterkalender kunnen laten drukken.

21 oktober 2012
Vandaag de kleuren van de Syrische hamsters bijgewerkt. Recessief schimmel wordt internationaal Polywhite genoemd en de benaming White Below blijkt toch niet goed te zijn. Het blijkt om een mutatie te gaan die op dezelfde locus als Roan mutatie ligt. Daarnaast is Dove Dilute aangepast. Blijkbaar heb ik ooit een vreemde kleur hamster gehad en dacht dat dit door Blauw kwam. Dit is niet het geval. Zwart gecombineerd met Blauw en Oranje is Lavendel roodoog. Dit is nu aangepast. Er zijn twee nieuwe kleurfoto's toegevoegd namelijk Zilver Chocolade en Zilver Chocolade Sepia.

3 augustus 2012
Voeding bij de Syrische hamsters is geheel herschreven. Dit in verband met het vroegere advies om dierlijk eiwit bij te geven. Ook als een hamster ziek is. Met de kennis van vandaag weten we dat dit niet altijd goed is.

4 februari 2012
Bij de kleurenoverzicht van de Syrische hamster Dalmatiër en Recessief Schimmel toegevoegd.

1 januari 2012
Bij speeltjes twee stukken toegevoegd met betrekking tot knaagspeelgoed en wigwam huisjes.

12 november 2011
Tekst Mandarijn Pearl aangepast. Tot heden dacht ik dat de aalstreep oranje van kleur bleef. Bij nieuwe Mandarijn Pearls van nu blijkt dit niet het geval te zijn. Waarschijnlijk komt het dat in 2006 de Mandarijnen veel oranje geler waren dan nu.

17 oktober 2011
Vandaag een stuk over de Syrische hamster geschreven met betrekking of de Syrische hamster wel een leuk huisdier is. Hierbij heb ik twee foto's gebruikt die ik bij Marian Heesbeen, een zeer bekende fokker die paar jaar geleden gestopt is, gebruikt. Daarnaast een Syrische hamster van mij die op de arm van mijn nichtje zit.

16 oktober 2011
Het is alweer een lange tijd geleden dat ik een nieuw onderdeel aan mijn site toegevoegd heb. Vandaag is het onderdeel 'medisch en ongedierte' online gezet. Alreeds vorig jaar, om precies te zijn 6 maart 2010, was ik aan dit onderdeel begonnen en heb ik door het jaar heen elke keer een stukje aan toegevoegd. Zo heb ik foto's van verschillende ziektes en afwijkingen aan toegevoegd. Het stuk is voor mijn gevoel nog steeds niet af. Maar het is beter om online te zetten en later aanvullingen te maken.

25 april 2011
Op 12 december tijdens Joh Qualm Bokaal / Exoknaag kreeg ik van twee verschillende mensen bijna een identieke vraag. Het ging over welke combinaties je beste kon maken. Daarover heb ik bij de Russische dwerghamsters een stuk geschreven die hierover gaat. Tevens staat hier de eerste keer informatie over dat zwart mandarijn maskeert. Deze informatie is hiervoor nog nooit eerder over geschreven.

10 april 2011
De pagina kleuren en mutaties m.b.t. de Roborovski's is aangepast. Dit omdat het nu redelijk duidelijk is dat de bontfactor die bij de Roborovski's voorkomt, recessief vererft. Daarnaast is er een nieuwe variant, namelijk witte Roborovski's met een vlek op de kop. Deze exemplaren komen uit Tjechië en worden Snowbears genoemd.

30 januari 2011
Laatste tijd zijn er nauwelijks aanpassingen geweest. Dit komt mede omdat ik zowel met N.K.V. als Rebas Trofee druk ben. De tijd vliegt voorbij en heb weinig tijd voor mijn eigen website. Toch zijn er veel dingen te melden en zijn er nieuwe ontwikkelingen. Binnenkort komen twee nieuwe gedeeltes op deze website bij. Vandaag is het nestje 2011 bij de Russische dwerghamsters bij gekomen. In dit nestje zie je golvend haar exemplaren die maar één gen van deze mutatie hebben. Ook zit in het nest een vreemd nieuwe kleur. Op dit moment heb ik het vermoeden dat ik twee nieuwe mutaties in de lijnen heb zitten. Een verdunningsfactor die de kleur iets lichter maakt en een mutatie die ervoor zorgt dat de kleur na vijf weken lichter maakt. Dit lijkt op wintervacht, maar is het niet.

11 september 2010
Deze week werden ineens via Marktplaats Bonte Roborovski's aangeboden. Alleen vrouwtjes en dit in grote aantallen. De vraag is wat het precies is. Zelf heb ik een tweetal gekocht om verder uit te zoeken wat het precies is. De pagina kleuren en mutaties bij de Roborovski dwerghamster heb ik aangepast.

5 september 2010
Het onderdeel "wat is hybride" heb ik geheel opnieuw geschreven. Wel heb ik een deel van het oude, wat nog uit 2007 afstamde, hergebruikt. Dit onderdeel gaat nu veel dieper op de materie in zoals waarom je de twee soorten toch kunt kruisen en waarom je het eigenlijk niet moet doen.

22 augustus 2010
De kleur Lavendel bij de Syrische hamster toegevoegd. Deze kleurbenaming was eerst Isabella wat door Agnes bedacht was. Het komt ook bij konijnen voor en daar lijkt de kleur wel op. De kleur is voor het eerst in juli 2010 gefokt door Peter, mijn broer. Maar Isabella is op geelbasis en deze kleur is dat niet. Daarom is de benaming na een weekje gewijzigd.

30 juli 2010
Vandaag de kleurslag Champagne bij de Russische dwerghamster aangepast. Eindelijk heb ik foto's van deze kleur. Het heeft lang geduurd voordat dit gefokt is en zover ik weet nog niet eerder gefokt.

23 juni 2010
Al een tijdje ben ik bezig met een kleurengenerator voor de Syrische hamsters. Hiermee kan je kleurencombinaties virtueel met elkaar kruisen zodat je kunt voorspellen welke kleuren eruit kunnen komen. Het is heel complex en het betreft nog een test versie. Er zijn ook nog veel combinaties die onbekend zijn. In de toekomst ga ik er foto's bijzetten en is het de bedoeling om ook foto's klikbaar te maken zodat de genen ingevuld worden.

13 juni 2010
Vandaag heb ik in het fotoalbum de foto's van de NMC Clubdag, gehouden op 12 juni, online gezet. Hiertussen zitten ook foto's van een Yellow Chocola. De kleuren van de Syren heb ik deze kleur toegevoegd.

9 mei 2010
Vandaag heb ik de kleurmutatie dilution en blauw bij de kleurenoverizcht van de Syrische hamster toegevoegd. Het is nu duidelijk dat het om een nieuwe mutatie gaat en dat het om "dd" gaat.

1 mei 2010
Het is alweer een jaar geleden dat ik dacht, laat ik een kleurengenerator voor de Russische dwerghamster maken. Ik zag namelijk op het Hamsterforum een topic over een kruising waar ook kleuren bij stonden die never nooit niet eruit konden komen. Ik dacht misschien is een hulpmiddel wel welkom. Maar eenmaal aan het bouwen bleek het veel moeilijker dan ik dacht! Want hou maak je een script die alle combinaties uitrekent. Afgelopen maand kreeg het een nieuwe impuls omdat Rinus op het Hamsterforum een topic over eenzelfde idee opende, maar dan voor de Syrische hamster. En het is mij gelukt!

25 april 2010
Elk jaar is een traditie dat ik een nestje elke dag fotografeer en op mijn site plaats. Dit onderdeel probeer ik zo educatief mogelijk te maken zodat mensen kunnen zien hoe een Russische dwerghamster ontwikkeld en wat er allemaal mis kan gaan. Voor 2010 heb ik een nestje zuivere Russen gevolgd waarbij 1 jong dood geboren is.

28 maart 2010
Bij mijn fotoalbum zijn diverse foto's bijgekomen. O.a. foto's van gerbils, die ik op 16 augustus 2010 gemaakt heb. Sinds kort heb ik een nieuwe Canon 100mm lens.

13 februari 2010
Het artikel over wintervacht heb ik aangevuld met een stuk over kinderwintervacht.

23 december 2009
Vandaag schoot me in gedachten dat ik in oktober een artikel over White-Face mutatie geschreven had en dat ik dit nog niet afgemaakt had. Vandaag heb ik dit afgerond en online gezet. Het mysterie is nu eindelijk opgelost. Er bestaat zowel een dominante als een recessieve mutatie White-Face.

22 december 2009
Het hele jaar door wilde ik het onderdeel wintervacht bij de Russische dwerghamster herschrijven en vandaag, bij mijn ouders, had ik er eindelijk de tijd/rust voor. Dit onderdeel is namelijk één van de oudste onderdelen van mijn website. Het is namelijk geschreven in 2004 toen ik griep had. Eveneens stonden er nog foto's van een Blauw-wildkleur Russische dwerghamster, een vrouwtje, die ontzettend groot en lief was. Bij dit onderdeel zijn de foto's van mijn wintervacht-project toegevoegd.

3 oktober 2009
De foto van de Syrische hamster kleur Blond vervangen door een betere foto.

13 september 2009
Gisteren thuis een fotoshoot gedaan met hulp van een boomstam die ik bij het raam voor de planten heb gezet. Deze foto's heb ik bij mijn fotoalbum en bij het algemene gedeelte van de Rusisische dwerghamster gezet. De foto's in linker fotoscherm waren nog van 2006.

5 september 2009
Foto's gemaakt op Knagerfestijn toegevoegd.

25 augustus 2009
Foto's van de clubdag N.M.C. toegevoegd.

23 augustus 2009
Tekst kleuren en mutaties bij de Chinese dwerghamster deels herschreven. De Witten zijn niet meer kleiner en zwakker en het komt steeds vaker voor dat er witten geboren worden. Daarnaast met Peter de Vries over gehad wie de eerste Witte Chinese dwerghamster had. Dit is namelijk Richard. Ik kan mij dit nog herinneren van de oude clubjaren van NMC. Dit heb ik qua tekst erbij gezet.

22 augustus 2009
Vandaag op de clubdag van N.M.C. had ik twee Russische dwerghamsters ingeschreven en Joep een aantal Campbelli dwerghamsters. Toen Anneke aan Nicolette liet zien wat nu precies het verschil tussen een Campbelli dwerghamster en een Russische dwerghamster was, hield ze twee dwerghamsters naast elkaar. Dit was een goed moment om het op foto vast te leggen. Helaas mislukte de eerste paar foto's. Toen heeft Katja geholpen om het opnieuw te maken. Het resultaat is toegevoegd aan het pagina over het verschil tussen de Russische en de Campbelli dwerghamster te zien. Daar staan nu twee foto's die vandaag gemaakt zijn.

15 augustus 2009
Vandaag is de website over de Syrische hamster niet langer meer een aparte website, maar een onderdeel van de website Dwerghamster.nl. Alleen als je via www.SyrischeHamster.nl komt, dan lijkt het nog steeds als een aparte website, los staand van de dwerghamstersite.

Ik heb dit besloten omdat ik te weinig met mijn Syren site bezig ben en hoop op deze wijze wat meer tijd aan te besteden. Onderhuids wordt nu dezelfde teller gebruikt en de oude log/statistiek van de Syren site is niet meer ingebruik. Een deel van de onderdelen wordt naar mijn dwerghamstersite verwezen.

11 augustus 2009
Tekst bij kleuren en mutaties bij Roborovski dwerghamsters aangepast. Er zouden namelijk Cinnamon Roborovski's zijn met rode ogen.

9 augustus 2009
In mijn laatste week van mijn vakantie heb ik een stuk geschreven over de kleuren en mutaties die bij de Campbelli dwerghamster voorkomen. Ik heb dit stuk 'uitleg kleuren en mutaties' genoemd. Afgelopen 1,5 jaar heb ik veel foto's gemaakt om zo de lijst met kleuren en mutaties te verbeteren. In mijn fotoalbum staan nu bij de Campbelli's meer dan 250 foto's van de diverse kleurslagen en andere mutaties. Een deel van deze foto's zijn voor dit stuk gebruikt. Later zal ik de lijst met kleuren en mutaties updaten.

Algemeen gedeelte van de Chinese dwerghamster wat aangepast. Bijgeschreven dat Peter de Vries de grooste fokker in Nederland is. Foto van een Witte Chinese dwerghamster bij geplaatst.

3 augustus 2009
Op de website is het onderdeel Links bijgekomen. Mensen kunnen een link aanmelden en deze eventueel later ook zelf weer wijzigen. Niet alle links worden geplaatst. Alleen de links die ik goed vind.

27 juli 2009
Er heeft een mega update plaatsgevonden. De template die in december 2006 ingevoerd was, is aangepast. De zijstroken zijn 10 pixels breeder. Er is een ander rand aanwezig. Hiervoor bestond de rand uit 3 pixels en had een blauwe kleur. Nu zit er een rand omheen van 24 pixels breed en is doorschijnend. Elk onderdeel van de website heeft een seamless achtergrond. Delen van de teksten zijn herschreven. De foto's zijn her en der vervangen en hebben nu bijna allemaal een blauwe border. De template routine is iets geoptimaliseerd.

13 juni 2009
Bij de Russische dwerghamster een nieuw onderdeel nestje 2009 gemaakt. Dit nestje is op 8 juni geboren en dit onderdeel wordt, mits ik tijd heb, dagelijks bijgewerkt.

21 mei 2009
Een betere foto van een witte Roborovski dwerghamster geplaatst bij het onderdeel kleuren en mutaties. De foto is met een 50mm 1.4 USM lens gemaakt waarbij een externe flits is gebruikt die niet op de Roborovski gericht was. Hierdoor krijg je een hele natuurlijke weergave van de kleur.

1 mei 2009
Algemeen onderdeel lichaamstaal toegevoegd. Een klein maandje geleden heb ik foto's van een Wildkleur Rusje gemaakt en tijdens het maken van de foto's was het Rusje bang, ze keek om zich heen en pas later werd ze rustiger, ging op haar gemak voelen en begon te wassen. Daarna liep ze weg. Deze foto's heb ik op het hamsterforum gezet en per email naar Juliet gestuurd. De meeste reacties waren 'wat erkenbaar'. Juliet schreef me dat niet iedereen de bepaalde houdingen begreep. En toen is het idee ontstaan om een stuk over lichaamstaal te maken.

13 april 2009
Vandaag heb ik een nieuwe functie bij mijn fotoalbum geschreven, namelijk een overzicht van de nieuwe foto's. Ook heb ik een menulink erbij gemaakt. Op dit moment staan er ruim 4.200 foto's in mijn fotoalbum. Qua performance vind ik het nu wel meevallen. De lijst met foto's wordt op dit moment realtime opgebouwd.

12 april 2009
De kleuren en mutaties van de Roborovski dwerghamster is aangepast. Platinum heb ik deels herschreven en de witte kleur is toegevoegd. Ook een paar nieuwe foto's toegevoegd.

Bij evenementen zijn de foto's van de eerste Rebas Trofee toegevoegd.

29 maart 2009
Artikel van 4 januari aangepast. Titel eveneens gewijzigd. Er is een stuk bijgevoegd m.b.t. odd-eyed.

4 januari 2009
Een nieuwe artikel toegevoegd.

8 november 2008
Een klein toevoeging aan mijn blog geschreven. Er is nu een lijst toegevoegd met de titels van al mijn postings.

30 september 2008
Een kleine update aan mijn fotoalbum doorgevoerd m.b.t. bannerklik. Nu is het bij rechtstreekse linken zo dat je na het klikken rechtstreeks naar de juiste fotoalbum gaat en niet eerst naar het menu zelf.

19 september 2008
Bij de algemene informatie heb ik het onderdeel speeltjes toegevoegd. Daarnaast heb ik bij de vier dwerghamstersoorten het menu iets aangepast. Informatie is gewijzigd in bijvoorbeeld Over Russen. Daarnaast staat nu alle nieuwe algemene informatie ook erbij.

10 september 2008
Bij de kleuren en mutaties van de Chinese dwerghamster de nieuwe bontfactor bijgezet. Het lijkt erop dat enkel gen een Chinese dwerghamster met grote witte vlekken oplevert en twee genen een Witte Chinese dwerghamster met deel van de aalstreep nog intact.

7 september 2008
Bij het fotoalbum zijn de foto's van Knagerfestijn 2008 toegevoegd. Artikel geschreven en online gezet m.b.t. bacteriën en virussen.

25 augustus 2008
Vandaag heb ik een foto van de kleurslag Dove bij de Russische dwerghamsters, kleuren en mutaties, bijgeplaatst. Ook heb ik de teksten wat gewijzigd.

17 augustus 2008
Mijn artikel m.b.t. de nieuwe mutatie golvend haar heb ik aangevuld. Het blijkt niet weg te trekken.

Fout bij de kleurslagen van de Campbelli dwerghamster gecorrigeerd. Umbrous is namelijk recessief en niet dominant. Het is tevens veel donkerder dan we het bijvoorbeeld bij de Syrische hamster kennen. Later ga ik de foto's aanpassen.

27 juli 2008
Bij de Russische dwerghamsters is een nieuw stuk m.b.t. een nestje bijgemaakt. Ik had in april 2008 diverse foto's van een nestje Wildkleur dragend voor Zwart gemaakt. De foto's zijn ook bij mijn fotoalbum gezet. Daar staan ze mooier naast en onder elkaar.

18 juli 2008
Voor de N.M.C. had ik een klein kort artikeltje geschreven m.b.t. wat je moet doen wanneer je dwerghamster ontsnapt is. Dit artikel heb ik natuurlijk ook hier bijgevoegd.

14 juli 2008
Nu ik vakantie heb, ben ik de foto's van 2007 aan het bekijken of er nog mooie foto's tussen staan die ik nog niet gebruikt heb. Bij fotoalbum zijn diverse nieuwe foto's bijgekomen. De mappen die boven aan staan bevatten nieuwe foto's. Qua sortering is het zo gemaakt dat de nieuwste boven staat.

Daarnaast heb ik vandaag bij de Russen een nieuwe artikel over golvend haar toegevoegd.

29 juni 2008
Artikel over de langhaar Campbelli toegevoegd. Daarnaast her en der foto's toegevoegd, voornamelijk bij mijn fotoalbum gedeelte.

26 mei 2008
Onderdeel kleuren en mutaties, fotogedeelte is nu redelijk klaar. Ik had dat nog steeds niet afgemaakt. Nu is er een extra menu bijgekomen. Wanneer mensen foto's selecteren, dan kunnen ze daar kiezen of ze terug gaan of een foto menu overzicht willen zien.

Bij mijn fotoalbum zijn diverse foto's bijgekomen waaronder foto's van Zwarte Merle. Ook de foto's van Barcelona zijn daar geplaatst, nog niet allemaal, maar dat komt vanzelf.

13 april 2008
Onderdeel "De aanschaf" toegevoegd. Het is nog in conceptfase, maar ik heb het alvast online gezet.

7 april 2008
Een drietal kleuren qua foto's bij de kleuren van de Syrische hamster toegevoegd, namelijk Blond, Geel en Yellow Black.

6 april 2008
Bij de keuringen en shows, onderdeel foto's, staan de foto's die ik vandaag op Exoknaag gemaakt heb.

23 maart 2008
Ik ben begonnen met het uitbreiden van het algemene gedeelte. De site is toch wel erg gebaseerd op de soorten en op fokervaringen, kleurmutaties etc. Zo zijn nu de hoofdstukken "introductie" en "sociaal en solitair" toegevoegd. Later komen er foto's bij. Er worden nog meer stukken toegevoegd zoals "communicatie", "de aanschaf" en "links".

Tevens ben ik begonnen aan mijn dwerghamsterboek. Ik ga proberen om dit jaar een boek uit te brengen.

16 maart 2008
Bij foto's van evenementen de foto's van de 2e clubdag van NMC bijgezet.

8 maart 2008
Bij de Russische dwerghamster heb ik mijn nieuwe artikel die geschreven is voor N.M.C. toegevoegd. Daarnaast staan bij het fotoablum onderdeel Roborovski's diverse nieuwe foto's.

2 maart 2008
Een kleine aanpassing bij de kleurbeschrijving Zwart gemaakt. Het lijkt erop dat Mandarijn gecombineerd met Zwart een zelfde kleur als Russisch Blauw oplevert. Ik dacht dat deze kleuren niet gecombineerd kon worden. Daarnaast heb ik bij mijn voorstel artikel mijn hyves account gezet. Mijn blog loopt erg goed, bijna elke dag plaats ik een stukje.

8 februari 2008
Laatste tijd kreeg ik vaker de vraag wat nu het verschil is tussen een Russische en een Campbelli dwerghamster. Ook op diverse fora zag ik deze vraag terug. Daarom heb ik een stuk hierover geschreven.

29 januari 2008
Een deel van het algemene gedeelte van de Roborovski's is herschreven. Daar stond dat er meestal een alfa koppel gevormd wordt wanneer je groepen Roborovski's hebt. Dit is niet altijd het geval. Daarnaast is het heel duidelijk dat in de wintermaanden de meeste gevechten voorkomen. Daarom heb ik de tekst herschreven.

27 januari 2008
Bij de kleuren en mutaties van de Russische dwerghamster heb ik afgelopen dagen heel wat nieuwe foto's toegevoegd.

Mijn blog loopt aardig goed. Er zijn nu pak weg 30 bezoekers per dag. Elke week komen een paar artikelen bij.

13 januari 2008
Vanacht heb ik mijn nieuwe versie van kleuren en mutaties die bij de Russische dwerghamsters voorkomen, geupload. Er was een grote brand in Vroomshoop en vanuit mijn raam zag ik een vuurzee. Omdat ik niet kon slapen, heb ik een conceptversie alvast geupload. Het is nog niet helemaal klaar, maar daar wordt nog aangewerkt. Vooral het fotogedeelte moet nog veranderd worden. Het duurt nog wel een poosje voordat alles klaar is. En afgelopen week heb ik bij het gedeelte over de Roborovski dwerghamsters een nieuwe gedeelte toegevoegd dat over een nestje White Face gaat.

6 januari 2008
Bij de Roborovski dwerghamster is een nestje met White-Face toegevoegd.

23 december 2007
Bij het fotoalbum zijn foto's van Exoknaag 2007 toegevoegd.

22 december 2007
Het gedeelte "nestje" bij de Chinese dwerghamster is aangepast. Dit omdat de foto's klein waren. De foto's zijn allemaal vervangen door grotere en sommige dagen zijn andere mooiere foto's gekozen.

21 december 2007
Het gedeelte over de mutaties bij de Chinese dwerghamster is iets aangepast, tevens nieuwe foto's neergezet zodat het duidelijker is.

Link naar mijn nieuwe website www.SyrischeHamster.nl opgenomen.

19 december 2007
Afgelopen zomer heb ik aan een site over de Syrische hamsters gewerkt en het was de bedoeling dat deze website na de zomervakantie online gezet zou worden. Helaas door drukte en door verschillende gebeurtenissen zoals het uitgaan van een relatie is dit er niet van gekomen. Nu, in mijn kerstvakantie, heb ik besloten om de puntjes op de i te zetten en de website online te zetten. Dit als een aparte website, maar het wordt onder het domein dwerghamster gehost.

Op dit moment heeft SyrischeHamster.nl geen eigen hosting en draait hij in een frame van www.Dwerghamster.nl.

13 december 2007
Bij de Russische dwerghamster is een tweede artikel over diabetes bijgekomen. Op mijn blog staan diverse verhalen, o.a. over de Pearl en wintervacht.

Menustructuur is iets aangepast. Ik hoop dat ik het zo overzichtelijker gemaakt heb.

2 december 2007
Ik wil de website wat persoonlijker maken en meer informatie delen c.q. over mijn ervaringen vertellen. Daarom heb ik besloten om een persoonlijke blog toe te voegen.

28 november 2007
De site is qua hosting verhuist van Trans-it naar One.com. De reden hiervan is dat de bandbreedte verbruik (zeg maar hoeveel gegevens van de site gezien/gedownload wordt) boven de 5 Gb uitkwam. Bij Trans-it moet daar extra voor betaald worden. Daarnaast heb ik goede ervaring met One.com opgedaan.

15 november 2007
Toen ik de site met Firefox bekeek, bleek een aantal onderdelen van deze site niet goed te functioneren. De grote fouten zijn nu gerepareerd. Wel zijn er nog kleine rare onjuistheden, zoals bij de nieuwe foto-album. Soms komt het voor dat de inhoud van een menu-box blauw op kleurt. Firefox verandert de html-links.

Het onderdeel voortplanting van de Russische dwerghamster is totaal herschreven.

31 oktober 2007
Mijn nieuwe foto-album is eindelijk klaar en staat nu online. Op korte termijn zullen hier honderden nieuwe foto's toegevoegd worden.

30 september 2007
René Bastiaans hield bij zijn fokkerij een opendag. Peter de Vries bekeek de Chinese dwerghamsters en vond een vrij zeldzame variant. Het blijkt te vererven omdat één van de jongen exact hetzelfde heeft. Bij de kleuren en mutaties een foto en beschrijving toegevoegd. Dit ter vastlegging.

15 september 2007
Bij de kleuren van de Roborovski dwerghamster heb ik een nieuwe foto toegevoegd. Tevens heb ik een stukje tekst over de vererving van de White-Face aangepast. Ook is er een nieuwe foto gedeelte bijgekomen.

Bij de Campbelli dwerghamster is een stuk over de Grijze Campbelli bijgekomen.

10 augustus 2007
Bij de Russische dwerghamster is een nieuwe foto overzicht toegevoegd.

24 juli 2007
Het onderdeel over de Campbelli dwerghamster is aangepast. Er zijn nieuwe foto's geplaatst en de veel gestelde vragen zijn aangevuld. Ook is er wat tekstuele aanpassingen geweest.

9 april 2007
Deze week heb ik wat tijd genomen om her en der wat te veranderen. Zo zijn er nu foto's bij evenementen toegevoegd. Op de site staan her en der nieuwe foto's. Ook de afgelopen paar maanden zijn er wel wat foto's en teksten gewijzigd.

21 januari 2007
Bij de Roborovski dwerghamster is nu het onderdeel een nestje toegevoegd. Hier staan diverse foto's van opgroeiende Roborovski dwerghamsters.

14 januari 2007
Het nestje 2006 bij de Russische dwerghamster heb ik aangevuld met foto's van dag 22 tot en met 36. Hier kan je heel mooi zien dat een Mandarijn heel langzaam verkleurd.

10 januari 2007
Afgelopen week kreeg ik te horen dat deze site niet werkte met Internet Explorer versie 7. Helaas werkte de template routine niet volkomen goed meer. Dit kwam omdat Microsoft een ander instelling heeft ingenomen met het gebruik van de base commando. Ze gaan ervan uit dat elk document maar 1 base heeft. In mijn geval was dit niet zo. Als het goed is, is dit opgelost.

Ook zijn de afgelopen paar dagen een aantal artikelen her en der toegevoegd.

18 december 2006
In november en december heb ik elke dag foto's gemaakt van een nestje Rusjes. Het eindresultaat is nu bij de Russische dwerghamsters te zien (nestje 2006).

18 december 2006
Afgelopen tijd heb ik het druk gehad met het bouwen en bijhouden van de vereniging website van de NMC www.kleineknaagdieren.nl. Helaas had ik daardoor te weinig tijd om aan deze site te werken. Nu ik vakantie heb, heb ik tijd vrijgemaakt om deze website weer eens grondig aan te passen. Zo draait deze website op een nieuwe template routine. Er zijn nieuwe schaduw effecten toegevoegd. De site heeft nu eigen hosting en de scripts zijn geoptimaliseerd voor het indexeren door zoekmachines. Ik hoop hiermee bereikt te hebben dat deze site nummer 1 wordt bij Google (nu staat het op nummer 3 wanneer je dwerghamster zoekt). De site is nog niet af en her en der komen fouten voor. Aankomende tijd zullen her en der foto's toegevoegd worden en zullen onderdelen bijkomen.

1 oktober 2006
Bij de Roborovski gedeelte zijn een aantal foto's toegevoegd. Daarnaast zijn er kleine tekstmatige wijzigingen opgenomen. Er is nu kort toegelicht dat Roborovski's in groepen een alfa koppel vormen.

12 september 2006
Bij de kleuren en mutaties van de Russische dwerghamster heb ik de kleur Lilac toegevoegd.

2 juli 2006
Bij de kleuren en mutaties van de Russische dwerghamster heb ik de kleuren Zwart en Russisch Blauw toegevoegd.

26 mei 2006
Een extra link "Foto's van kleuren" bij de Russische dwerghamstr toegevoegd. Oude fotogedeelte is vervangen door een nieuwe.
Bij de wildvang Campbelli's heb ik een stuk geschreven over kruisen tussen tamme lijn Campbelli's en wildvang Campbelli's en heb ik een aantal foto's toegevoegd.

7 mei 2006
Fotogedeelte bij Campbelli dwerghamster is totaal veranderd. Alle kleuren die bekend zijn, staan erbij.

30 april 2006
Bij de Chinese dwerghamster heb ik het fotogedeelte gewijzigd. Ik heb een tweede versie van mijn slideshow script geschreven. De foto's worden nu automatisch verkleind. Door op de geselecteerde thumbnail foto te klikken, kan je de foto in het groot bekijken.

17 april 2006
Bij Roborovski dwerghamster is het onderdeel huisvesting aangepast. Ook zijn er nieuwe foto's neergezet bij het onderdeel voeding van zowel de Roborovski dwerghamster als de Chinese dwerghamster. Het menubalk aan de linkerzijde is qua layout aangepast. Aan de rechterzijde heb ik de banner aangepast.

11 april 2006
Bij Roborovski dwerghamster heb ik wat andere foto's geplaatst en heb ik wat teksten herschreven.

2 april 2006
Bij de Russische dwerghamster heb ik het onderdeel "wildvang/geschiedenis" toegevoegd.

7 maart 2006
Bij de Campbelli's is een stuk over mijn wildvang dwerghamsters gekomen. Inclusief een beschrijving waar onze Campbelli's vandaan komen.

26 februari 2006
Vandaag zijn de kleuren en mutaties van de Russische dwerghamster geüpdatet. De nieuwe mutatie Merle is toegevoegd en de teksten zijn grotendeels herschreven. Vooral Bruin en Beige zijn gewijzigd inclusief de genetische code. Het betreft naar alle waarschijnlijkheid namelijk niet het BEA-gen maar het Moscow gen!

4 februari 2006
Ik heb vanochtend foto's gemaakt van mijn eigen gefokte Champagne Campbelli. Deze kleur is nu toegevoegd bij de kleuren van de Campbelli.

29 januari 2006
Bij de kleuren van de Campbelli's heb ik een foto van een grijze Campbelli geplaatst. De foto is gemaakt bij René Bastiaans. Hij heeft deze dieren gekregen van Joep Vrijhof. Daarnaast heb ik een onjuistheid gecorrigeerd. Linda Price wees mij erop dat bij Black-Eyed argente de oogkleur wel degelijk zwart zijn. De Moscow kleur lijkt zo erg op BEA en via Zweedse import is BEA en Moscow tegelijk in Nederland gekomen. We halen deze twee kleuren snel door elkaar.

16 december 2005
Bij de kleuren van de Campbelli's heb ik een foto geplaatst van een lilac-fawn Campbelli. Deze is door mij zelf gefokt.

11 december 2005

Onderhuids is de site totaal veranderd. Ik heb namelijk een nieuwe script geschreven dat automatisch scherm langer of korter maakt. In principe past het nu op elke scherm. En mensen met een uitzonderlijk grote scherm genieten van een bijzonder groot pagina.

19 november 2005
Bij Russische dwerghamster heb ik een stuk toegevoegd inclusief nieuwe foto's van een wildkleur welke in wintervacht ging en daarna gedekt is.

17 november 2005
Er is een update pagina toegevoegd. Zo kunnen jullie gemakkelijker zien wat er aangepast is. Kleine aanpassing bij de toelichting op de vereniging Rodent. Link naar RodentNieuwsbrief is weggehaald omdat deze niet meer vernieuwd wordt.