Over deze hamster website

Op deze website combineer ik mijn verschillende hobby's: mijn (dwerg)hamsters, programmeren van websites, schrijven, onderzoeken naar wetenschappelijke informatie en fotografie. Deze website is een site met heel veel algemene informatie, onderzoeken die ik gedaan heb en veel persoonlijke ervaringen wat ik in de afgelopen 35 jaar opgedaan heb. Met deze website probeer ik een informatieve site neer te zetten voor zowel de fokker als de gewone liefhebber.

De eerste versie van deze website stamt uit 2004. Dit was een vrij eenvoudige website, maar toen al met heel veel informatie. Deze website was simpel in HTML geschreven. December 2006 heb ik mijn tweede versie van de website gelanceerd en deze was gebaseerd op een template routine en delen waren in PHP geschreven. In de zomer van 2009 heb ik de derde versie gelanceerd en ben ik begonnen met de transparante rand en achtergrond. Versie vier is in 2012 gebouwd en is geheel herschreven en dit volledig PHP/CSS/JQuery gebaseerd. De huidige versie, versie vijf, is gebaseerd op versie vier maar is zodanig aangepast dat het responsive en mobiel vriendelijk is. Dit is in december 2017 geschreven. Tussen 2004 en 2017 is heel veel gebeurd. Medio 2007 heb ik mijn digitale fotoalbum geÔntroduceerd en deze bevat in 2012 al meer dan 8.000 foto's en eind 2018 meer dan 15.000. December 2007 ben ik begonnen met het bijhouden van een weblog en elke week probeer ik iets te schrijven over wat ik mee maak, dingen die ik zie, opmerk en hoor.

De foto's die op deze website staan zijn bijna allemaal door mijzelf gemaakt. Het staat erbij wanneer ik een foto van iemand anders gebruik. De eerste foto's zijn met de Canon A70 en de Canon S2 IS gemaakt. De foto's tussen maart 2006 en februari 2009 zijn met de Canon EOS 350D gemaakt en de foto's van maart 2009 tot en met februari 2012 met de Canon 50D. En tussen 2012-2015 met de Canon EOS 7D. De recente foto's zijn gemaakt met mijn Canon EOS 7D Mark II. Ik gebruik hiervoor speciale lichtgevoelige macro lenzen, namelijk de Canon 100mm Macro F2.8 IS, Sigma 105mm Macro F2.8, Sigma 17-70 Macro en Canon 50mm F1.4. Maar ongeacht hoe goed de camera is, het is een kunst om een dier goed op de foto te krijgen. Naast het fotograferen van hamsters, fotografeer ik eveneens tamme ratten, kleurmuizen en andere kleine knaagdieren. Ook deze foto's kan je in mijn fotoalbum terug vinden.


Een foto gemaakt met mijn Canon EOS 7D

Soms zie ik dat er teksten of foto's van deze website gebruikt worden. Teksten mogen niet op andere websites overgenomen worden. Wel mogen ze bij een spreekbeurt gebruikt worden. De foto's mogen wel voor niet-commerciŽle doeleinden op andere websites, mits er toestemming gevraagd is. En dit alleen wanneer onder elke foto de volgende tekst staat: foto van Martin Braak. De foto's mogen niet zonder toestemming in magazines geplaatst worden. Ook mogen de foto's niet bij advertenties zoals op Marktplaats gezet worden. Tegen betaling is het wel mogelijk dat delen van teksten en/of foto's voor dierenmagazines of voor commerciŽle doeleinden gebruikt mogen worden. Neem hiervoor contact met mij op. Foto's delen op social media zoals Facebook en Twitter is toegestaan, mits mijn naam en/of website domein genoemd wordt.

Deze website wordt gehost bij One.com. One.com is een leverancier van webhostingdiensten en is 24 uur per dag goed bereikbaar. Qua hosting is het vrij snel, maar ook vrij goedkoop.