Over deze hamster website

Op deze website combineer ik mijn verschillende hobby's en passies: mijn (dwerg)hamsters, programmeren, schrijven, onderzoeken naar wetenschappelijke informatie en fotografie. In 2004 ben ik begonnen met deze website en in de jaren daarna elke keer verbetert, toegevoegd en herschreven. Deze website bevat veel algemene informatie en veel persoonlijke ervaringen die ik in de afgelopen 40 jaar opgedaan. Ik gebruik het ook voor het registreren van weetjes en geschiedenis. Met deze website probeer ik een informatieve website neer te zetten voor zowel de fokker als de gewone liefhebber.

Verschillende versies en tijdsverloop


De eerste versie van deze website een vrij eenvoudige website. Maar toen al met heel veel informatie. Deze website was simpel in HTML geschreven. December 2006 heb ik mijn tweede versie van de website gelanceerd en deze was gebaseerd op een template routine en delen waren in PHP geschreven. In de zomer van 2009 heb ik de derde versie gelanceerd en ben ik begonnen met de transparante rand en achtergrond. Versie vier is in 2012 gebouwd en is geheel herschreven en dit volledig PHP/CSS/JQuery gebaseerd. In 2017 heb ik versie vier aangepast zodat het mobiel vriendelijk werd. Versie vijf is gebaseerd op versie vier maar is zodanig aangepast dat het responsive en mobiel vriendelijk is. En de huidige versie zes is ook veel gebaseerd op versie vijf, maar de opbouw van css en template is geheel anders geworden. En in plaats van een dropdown menu is het een replacement menu geworden.

In 20 jaar, tussen 2004 en 2024, is heel veel gebeurd. Medio 2007 heb ik mijn digitale fotoalbum geïntroduceerd en deze bevat in 2012 al meer dan 8.000 foto's en anno nu meer dan 18.000. December 2007 ben ik begonnen met het bijhouden van een blog en elke week probeer ik iets te schrijven over wat ik mee maak, dingen die ik zie, opmerk en hoor. In 2021 heb ik de website weer aangepast om deze qua laadtijd zo snel mogelijk te maken. Want als mobiele gebruiker wil je niet te lang wachten. Dat was toen voor mij de reden om van de doorzichtige border rondom de template af te stappen. Maar ik vond dit zo'n persoonlijke tint die ik niet ergens anders zie, dat ik anno 2024 hem weer geïntroduceerd heb. En dit op een ander manier gebouwd zodat mobiele gebruikers geen last van hebben.

De huidige website betreft versie 6.0, of wel de 6e generatie van Dwerghamster.nl.

De foto's op deze website


De foto's die op deze website staan zijn bijna allemaal door mijzelf gemaakt. Het staat erbij wanneer ik een foto van iemand anders gebruik. De eerste foto's zijn met de Canon A70 en de Canon S2 IS gemaakt. De foto's tussen maart 2006 en februari 2009 zijn met de Canon EOS 350D gemaakt en de foto's van maart 2009 tot en met februari 2012 met de Canon 50D. En tussen 2012-2015 met de Canon EOS 7D. De recente foto's zijn gemaakt met mijn Canon EOS 7D Mark II. Ik gebruik hiervoor speciale lichtgevoelige macro lenzen, namelijk de Canon 100mm Macro F2.8 IS, Sigma 105mm Macro F2.8, Sigma 17-70 Macro en Canon 50mm F1.4. Maar ongeacht hoe goed de camera is, het is een kunst om een dier goed op de foto te krijgen. Naast het fotograferen van hamsters, fotografeer ik eveneens tamme ratten, kleurmuizen en andere kleine knaagdieren. Ook deze foto's kan je in mijn fotoalbum terug vinden.

Russische dwerghamster met sepia ogen
Een foto gemaakt met mijn Canon EOS 7D

Gebruik van foto's en teksten door derden


Soms zie ik dat er teksten of foto's van deze website gebruikt worden. Teksten mogen niet op andere websites overgenomen worden. Wel mogen ze bij een spreekbeurt gebruikt worden. De foto's mogen wel voor niet-commerciële doeleinden op andere websites, mits er toestemming gevraagd is. En dit alleen wanneer onder elke foto de volgende tekst staat: foto van Martin Braak. De foto's mogen niet zonder toestemming in magazines geplaatst worden. Ook mogen de foto's niet bij advertenties zoals op Marktplaats gezet worden. Tegen betaling is het wel mogelijk dat delen van teksten en/of foto's voor dierenmagazines of voor commerciële doeleinden gebruikt mogen worden. Neem hiervoor contact met mij op. Foto's delen op social media zoals Facebook en Twitter is toegestaan, mits mijn naam en/of website domein genoemd wordt.

Hosting


Deze website wordt gehost bij One.com. One.com is een leverancier van webhostingdiensten en is 24 uur per dag goed bereikbaar. Qua hosting is het vrij snel, maar ook vrij goedkoop.