Fotoseries nestje Russische dwerghamsters

🔗 Nestje 2017   🔗 Nestje 2014   🔗 Nestje 2012   🔗 Nestje 2011   🔗 Nestje 2010   🔗 Nestje 2009   🔗 Nestje 2008   🔗 Nestje 2006   🔗 Nestje 2005   🔗 Terug naar info
De website bestaat al meer dan 15 jaar en zo nu en dan maak ik een fotoserie van het volgen van een nestje Russische dwerghamsters. Bij de fotoserie maak ik per dag meerdere foto's. Ook staat er per dag een toelichting bij wat er gewijzigd is en/of gebeurd is. Kies onderstaand welke serie je wilt bekijken.

Fotoserie 2017

De jongen van dit nestje zijn op 6 januari 2017 geboren. Zowel de vader (Dikkie Dik genoemd) als moeder zijn Blauw-wildkleur en dragen niet voor andere kleuren. Alle geboren jongen zijn dan ook Blauw-wildkleur. Het gaat hier om zuivere Russische dwerghamsters of wel zonder Campbelli dwerghamster genen (geen hybriden dus).

Fotoserie 2014

De jongen van dit nestje zijn op 6 januari 2014 geboren. De vader is een Wildkleur drager voor Blauw-wildkleur en de moeder een Blauw-wildkleur. Beide zijn zuivere Russische dwerghamsters. Dit betekent dat er in de lijn nooit Campbelli dwerghamster gebruikt zijn en alleen maar eigenschappen van de Russische dwerghamster hebben.

Fotoserie 2012

De jongen van dit nestje zijn op 23 augustus 2012 geboren. De vader is een Blauw-wildkleur en de moeder een Pearl. Beide zijn zuivere Russische dwerghamsters. Dit betekent dat er in de lijn nooit Campbelli dwerghamster gebruikt zijn en alleen maar eigenschappen van de Russische dwerghamster hebben.

Fotoserie 2011

De jongen van dit nestje zijn op 21 december 2010 geboren. De vader is een Russisch Blauw Merle die voor Geel-wildkleur roodoog draagt. Bij de geboorte had hij govlend haar en waren de haren op de buik erg gekruld. Dit wordt veroorzaakt door de mutatie "golvend haar", dat in 2008 bij mij ontstaan is. De moeder is een Russisch Blauw en draagt eveneens voor Geel-wildkleur Roodoog. In het nest zit een Russsich Blauw, drie Russisch Blauw Merle waarvan 1 lichter is, één Lilac en een bijzonder lichte Merle met rode ogen. Het is geen Champagne, daarvoor is het te grijs. Maar het is ook geen Lilac Merle.

Fotoserie 2010

De jongen van dit nestje zijn op 27 maart 2010 geboren. De vader is een zuiver Wildkleur en de moeder is een zuiver Blauw-wildkleur. Zuiver betekent dat ze niet voor een andere kleuren dragen. Omdat de vader een zuiver Wildkleur is, zijn alle jongen per definitie Wildkleur.

Fotoserie 2009

In februari 2009 heb ik twee jonge Russische dwerghamsters, een mannetje en een vrouwtje, op een kamer gezet waar heel weinig licht is. Dit heb ik gedaan om te kijken hoelang het zou duren tot dat ze een wintervacht krijgen. Eerste paar weken zag je geen veranderen, maar al snel begon je te zien dat het mannetje een wintervacht kreeg en het duurde niet lang of het vrouwtje begon ook te verkleuren. En toen kregen ze een nestje. Maar helaas overleeft niet alle geboren Rusjes.

Fotoserie 2008

Dit nestje is op 9 april 2008 geboren. De ouders zijn twee Wildkleur die beide dragen voor de kleur Zwart. Van dit nestje heb ik van bijna elke dag foto's gemaakt. Voor het maken van deze foto's heb ik een speciale macro lens gebruikt.

Fotoserie 2006

Op 7 november 2006 is een Camel vrouwtje bevallen. Zij is gedekt door een Wildkleur mannetje die genetisch gezien voor Blauw-wildkleur draagt. Van dit nestje heb ik elke dag een aantal foto's gemaakt. Hierbij heb ik gebruik gemaakt van twee speciale macro lenzen. Dit zijn lenzen waarmee je close-ups mee kunt maken. In het nestje zat één Mandarijn, één Blauw-wildkleur en rest was Wildkleur, ook wel Naturel genoemd.

Fotoserie 2005

De eerste fotoserie die voor deze website gemaakt is met betrekking tot het volgen van een nestje Russische dwerghamsters. De kwaliteit van de foto's zijn dan ook wat minder goed. Maar nog steeds leuk om naar te kijken. Per dag staat er ook een toelichting wat de veranderingen zijn.
🔗 Nestje 2017   🔗 Nestje 2014   🔗 Nestje 2012   🔗 Nestje 2011   🔗 Nestje 2010   🔗 Nestje 2009   🔗 Nestje 2008   🔗 Nestje 2006   🔗 Nestje 2005   🔗 Terug naar info