Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Wat zijn ze sterk!, een Syrische hamster die een wortel pakt 
zondag, 22 november, 2015, 9:52 pm - Syrische hamsters
door Martin Braak
Ik zette mijn Syrische hamster op de foto met twee wortels. Eigenlijk wilde ik een Sinterklaas sfeer foto maken. Maar... Zij ging niet poseren zoals ik het wilde. Daarom zette ik haar op twee wortels. Zie wat zij deed....

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

De Sinterklaasfoto is trouwens ook gelukt!

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog
Kan een Pearl een wintervacht krijgen? Nogmaals een blog! :-) 
woensdag, 18 november, 2015, 9:26 pm - Russische
door Martin Braak
Op 8 december 2007 schreef ik een blog over de Pearl en wintervacht. En beantwoorde ik de vraag al of een Pearl in witnervacht kan gaan: ja, natuurlijk! Dat is bijna 8 jaar geleden! Het komt niet zo vaak voor dat ik een Pearl heb die in wintervacht gaat. Immers, als fokker wil ik het liefst dat ze niet in wintervacht gaan! Want dan fokken de diertjes minder. Boven heb ik een paar hamsters bij mij staan puur voor extra en reserve. En dit keer ook een Pearl. Ik ben een paar weken geleden, door drukte, vergeten de lamp op tijd aan te doen. En dan oeps... Vier stuks in wintervacht! Die staan namelijk in de donkerste hoek. Eéntje daarvan is een Pearl. Dat is zo prachtig om te zien!

Waarom? Omdat de kleur nauwelijks verandert en dat dan de verandering van de vacht meer opvalt. Ze worden donziger. En het ziet er schattiger uit.

Foto's:
Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Deze foto's zijn gemaakt op 14 november 2015, de dag dat Sinterklaas in Meppel aankwam. Mijn nichtje was eveneens in Meppel en heeft de "echte" Sinterklaas op foto gezet en gefilmd. Een bijzonder moment voor haar!
De mutatie Merle bij de Russische dwerghamster kan zo verschillen in uiting 
zondag, 15 november, 2015, 11:04 am - Russische
door Martin Braak
Afgelopen week had ik een Merle die zo donker is. Op de foto zie je de witte haren goed, maar in het echt, was dit nauwelijks te zien.

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Zelfs het witte haarpuntje is nauwelijks zichtbaar. Vergelijk maar eens met deze:
Foto behorend bij blog

Tot heden heb ik geen bewijs gezien dat dubbel Merle mogelijk is. Evenals dat onderling kruisingen tot problemen zouden leiden. Ik ga steeds meer vermoeden dat het toch een lethale factor is waarbij de vruchten direct bij ontstaan afgestoten worden.
Ik snap niets van de tijd = ritme x afstand / leeftijd x 0,125 = gevoelstijd 
maandag, 9 november, 2015, 9:23 pm - Persoonlijk
door Martin Braak
Tijd is een bijzonder begrip. Tijd is de duur tussen een ritme. Een dag is een ritme van 24 uur. Maar naast ritme bepaald de snelheid en afstand tijd. Als celdeling zou stoppen, zou jij als organisme niet ouder worden. Als je heel snel reist verloopt de tijd anders dan dat je op één punt blijft staan. Dat maakt tijd voor veel mensen ongrijpbaar. Tijd is niet altijd hetzelfde? Nee!

Wat ik me steeds meer realiseer is dat gevoelstijd sneller gaat naar mate je ouder wordt. Dat komt omdat een dag vol vaste rituelen zit en dat je van ene weekend naar ander leeft. En de weekenden snel voorbij vliegen omdat eigenlijk tijd tekort is om alles wat je wilt doen, kunt doen.

De tijden zijn bijzonder. A.h.v. big-data zegt een data-analist dat de temperaturen erg warm zijn en we een zachte winter krijgen. Het is in november nog nooit zo warm geweest! De kachel staat bij mij nauwelijks aan. Maar een data-scientist zegt juist er komt een zeer koude winter aan. Big-data is niet altijd leidend. Wat is nu precies aan de hand? El Niño kent een ritme van 11 jaar ongeveer en de stroom is op dit moment veel kouder dan anders. Deze stroom kent een piek in december. Omdat er minder warme water tussen enerzijds Peru en anderzijds Indonesië is, zou dit wel eens tot een "horror winter" kunnen leiden. De zachte winters zouden wel eens veroorzaakt kunnen zijn door de warme waterstroom. Daarnaast hebben wij afgelopen paar jaar een zachte winter gehad. En in de gedachten drie keer rood, dan zal het balletje wel een keer op zwart terecht komen, is de kans op een koude winter groter. Zo wordt in januari en februari 2016 veel sneeuw voorspelt!

De tijd is vreemd. De tijden veranderen. Automatisering zorgt voor versnelling van processen en dat bepaalde processen automatisch gaan. Ik zocht laatst op beroepen die gaan verdwijnen. Tot mijn schrik staat de accountant op nummer 1 met kans groter dan 90% dat dit beroep gaat verdwijnen. Vreemd! Want interpreteren blijft een vak, dat door een specialist gedaan moet worden. Ik zou eerder denken dat chauffeurs verdwijnen. Zelf rijdende vrachtwagens hebben geen chauffeurs nodig! De bediening in de horeca is straks natuurlijk overbodig. Een robot kan beter bedienen en is ook nog eens sneller en vriendelijker! Waarom hebben wij mensen bij de gemeente nodig? Aanvragen worden straks allemaal via een portal verwerkt. En bots regelen wat je nodig hebt. Je snapt dat een terras niet leuker op wordt als er robots lopen en dat wat er ook via een portal gaat niet altijd door een bot afgehandeld kan worden. Er blijven mensen nodig. Wel zal alles veranderen. Bij het boeken krijgt de boekhouder de opmerking "weet u het wel zeker?, veelal worden deze kosten niet daarop geboekt!".

Nee, het eerst verdwijnende beroep is Zwarte Piet! Piet voelt zich gediscrimineerd. Daarnaast wij hebben het te druk rond deze tijd en daarom zal langzamerhand 5 december verschoven worden naar 24-25 december. De stoomboot verdwijnt, de kerstversiering komt eerder voor de dag. Dag Piet!, welkom Kerstman!

Foto behorend bij blog Foto behorend bij blog
Fokkers Den Ham hebben de mooiste kip en konijn op Vechtdalshow 
zondag, 8 november, 2015, 8:25 pm - Andere zaken
door Martin Braak
Den Ham, Vroomshoop .... Twenterand, een bijzonder gebied in Nederland waar toppers vandaan komen! Denk maar aan Jarno Harms, de sterkste man van Nederland, geboren en getogen Vroomshoop. Of denk aan Christian Kist, de top darter. Zo zag ik laatst dit artikel in de krant staan. In mijn omgeving zijn verschillende top-fokkers aanwezig met zeer goede dieren! Niet alleen de beste hamster komt uit Vroomshoop! Grapje :)

Foto behorend bij blog