Blog over hamsters

Klik hier voor de blog menu

Kalender

«November 2012»
MaDiWoDoVrZaZo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
3 augustus 2021

Blogs

Laatste reacties

  Zoeken


   
   

  Individuele bezoekers blog

  • Totaal: 352.675
   Vandaag: 32
   Gisteren: 59
  Auto's, auto's en nog eens auto's: 5 jaar verder! 
  zaterdag, 24 november, 2012, 8:15 pm - Persoonlijk
  door Martin Braak
  Begin deze week moest ik weer voor mijn werk in Amsterdam zijn. Niet alleen, met twee andere collega's. We hadden afgesproken om elkaar te ontmoeten bij AC Restaurant Holten, dat is bij bordje 123km op de A1. Maar vanaf dat moment begin de ellende weer: auto's, auto's en nog eens auto's.

  Over pak weg 150 kilometer deden we weer 3 uur over. Terwijl bij Deventer de snelweg breder gemaakt is. Weet je, bijna precies vijf jaar geleden heb ik een soort gelijk blog geschreven. En toen precies hetzelfde: auto's auto's en nog eens ... Toen ik in de auto instapte moest ik aan mijn blog denken en heb ik hem eerst gelezen. Wel bijzonder, bijna precies vijf jaar geleden en zelfde situatie. Alleen waren we nu niet om half zeven weg gegaan maar om kwart over zeven. Drie kwartiertjes later.

  In mijn blog van vijf jaar geleden schreef ik dat mijn auto gemiddeld c.q. een gemiddelde auto 1 op 13/14 kilometer reed. Dat is nu anders. Er zijn veel zuinige auto's aangeschaft. Ook schreef ik dat de prijs van 1 liter benzine 1,43 euro bedroeg. Dat is nu ongeveer 1,70 euro.

  Vijf jaar verder en eigenlijk zelfde situatie, alleen de energiecrisis die ik voorzag is vertraagt. Want i.v.m. kredietcrisis zijn wij zuiniger geworden!
  Autisme bij muizen teruggedraaid 
  vrijdag, 23 november, 2012, 9:02 pm - Nieuws
  door Martin Braak
  Overproductie van bepaalde eiwitten zorgt bij muizen voor autisme-achtige kenmerken. Dat schrijven Canadese onderzoekers van de McGill Universiteit in Montreal deze week in Nature.

  De wetenschappers ontdekten dat overproductie van zogenaamde neuroligines autisme-achtige eigenschappen bij muizen veroorzaakte, zoals repeterende interesse.

  Neuroligines zijn eiwitten die betrokken zijn bij de aanmaak van synapsen, de verbindingen tussen hersencellen die verantwoordelijk zijn voor het uitwisselen van informatie tussen deze cellen.

  Uit balans

  Als het aantal en de activiteit van synapsen uit balans is, heeft dat een verstoorde informatieoverdracht en daarmee psychische aandoeningen tot gevolg.

  Wetenschappers wijten autisme vooral aan hyperconnectiviteit, oftewel een overschot aan verbindingen, in bepaalde hersendelen. Al eerder ontdekten onderzoekers dat mutaties in neuroliginegenen vaker voorkwamen bij mensen met autisme.

  Medicijnen

  Hoopgevend was dat het de Canadezen lukte om de overproductie van neuroligines terug te dringen en daarmee autisme terug te draaien. Ze bereikten dat door de muizen medicijnen te geven die de aanmaak van eiwitten in het algemeen, en daarmee ook neuroligines, terugdrongen.

  Deze manier van behandelen is vrij ruw en niet geschikt voor mensen, maar de onderzoekers hopen dat nu het mechanisme bekend is,er snel geschiktere medicijnen beschikbaar komen.

  Bron: Nu.nl / Hidde Boersma
  People are awesome! 
  vrijdag, 16 november, 2012, 11:35 am - Persoonlijk
  door Martin Braak
  Wij staan er niet bij stil, dun dik, lang, klein, blond, bruin haar... maar ieder heeft wel iets bijzonders of kan iets bijzonders. Diegene die fokken hebben een bijzonder hobby en verrichten goed werk. Want zij fokken jou huisdieren, als je geen fokker bent. Fokken is bijzonder. Iemand die dagelijks bezig is om een bal hoog te houden, zo is de fokker dagelijks met zijn of haar dieren bezig. En als je dieper naar kijkt, zijn dat knappe prestaties.

  Kijk dit filmpje! People are awesome!
  Gallinova filmpjes 
  dinsdag, 13 november, 2012, 10:03 pm - Evenementen
  door Martin Braak
  Op de keuring van de Nederlandse Knaagdierenfokkers Vereniging (NKV) gehouden op Gallinova, heb ik een aantal filmpjes gemaakt. Ik had niet verwacht dat ze goed gelukt waren. Want ik heb ze met een spiegel-reflex camera in HD opgenomen.
  Gallinova 2012 
  zondag, 11 november, 2012, 9:08 pm - Evenementen
  door Martin Braak
  Gisteren, zaterdag 10 november 2012, was het weer zover: Gallinova. De Nederlandse Knaagdierenfokkers Vereniging hield wederom een keuring en dit jaar was het de laatste keer dat Lydia Donkersteeg alles regelde. Want ze emigreert naar Zweden. Daarom had ik namens de vereniging iedereen persoonlijk gemaild. Maar het mocht niet baten... Het aantal inschrijvingen waren triest laag. Symbolisch voor dit jaar!

  En toch was het erg gezellig. Leuk kletsen, de keuring verliep erg leuk en er waren prachtige dieren aanwezig. Wel waren een aantal Mongoolse gerbils die een epileptische aanval kregen. Beetje veel om eerlijk te zijn en dit kan geen toeval zijn. Waarschijnlijk waren er meer prikkels zodat ze juist op deze show deze aanval kregen en juist thuis niet.

  Hieronder een paar foto's ter illustratie:

  Foto

  Top schildpad, of toch een driekleur? Ik zie heel iets wits namelijk!

  Foto

  Een driekleur. Helaas, omdat het met de band-factor gefokt is, wordt er standaard opgemerkt dat de tekening niet goed verdeeld is. Daarom kan men het beste driekleuren via dominant spot fokken.

  Foto

  Dalmatiƫr, prachtige verdeling zeg.

  Foto

  Dikstaart gerbil. De keurmeester raakte hem niet aan. Dit omdat haar handen naar andere dieren rijken en dat dan een dikstaart gerbil juist kan gaan bijten.

  Foto

  Een schimmel. Zo noemde Alice dit. Ze worden oranje met rode ogen geboren en later verkleuren ze helemaal wit. Ondergrond heeft nog wat kleur evenals de staart.

  Foto

  Een rex muis, zie je ook niet dagelijks...

  Foto

  Twee keurtafels met de leden die ingeschreven hadden.

  Foto

  Een overzicht, ja niet groot...

  Foto

  En anderkant bekeken.

  Foto

  Joep had bijzondere hybride Campbelli's meegenomen. Hij had golvend haar Rusjes met satijn Campbelli's gekruist en dit zou het resultaat zijn... Geen idee, het is iets langer qua haartype.

  <<Eerste <Terug | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | Volgende> Laatste>>