Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu

Kalender

«Oktober 2010»
MaDiWoDoVrZaZo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
19 maart 2024

Laatste reacties

Zoeken


 
 

Individuele bezoekers blog

  • Totaal: 442.061
    Vandaag: 27
    Gisteren: 59
Rebas - Joh Qualm Bokaal 
zondag, 17 oktober, 2010, 8:32 pm - Evenementen
door Martin Braak
Op 12 december 2010 organiseert Rebas Dierenspecialist een gigantische en spectaculaire knaagdierenshow. Dit alles in samenwerking met TER-promoties.

Programma:
Een open knaagdierenkeuring met als inzet 1 superwisselbokaal per diergroep (Joh Qualm bokaal), de andere winnaars (1 t/m 5) krijgen ook een beker.
Deelname zonder fokkerskaart en iedereen kan meedoen.
Kennismaken met jouw dierenvrienden uit het binnen- en buitenland.

Joh Qualm Bokaal:
Een eerbetoon aan 's lands meest ervaren keurmeester. Fok jij kleine knaagdieren zoals hamsters, kleurmuizen, tamme ratten en/of gerbils en zou jij eens willen weten hoe een keurmeester over jouw dieren denkt? Of heb jij uit liefhebberij kleine knaagdieren maar ben je benieuwd of het goede dieren zijn? Grijp dan nu je kans! Op 12 december 2010 houdt de Rebas een Joh Qualm Show waar iedereen aan mee kan doen!
Zwartje overleden 
zondag, 17 oktober, 2010, 1:32 pm - Syrische hamsters
door Martin Braak
Vandaag is Zwartje overleden. Zwartje is ruim 2 jaar oud geworden en stamt van de eerste blauwe Syrische hamster van mij af, genaamd Smurf. Zijn broer Ventje, de rare goudkleur die in dit nest zat, woont nog steeds bij mij.

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Zwart uit wit is minder mooi zwart 
maandag, 11 oktober, 2010, 9:47 pm - Russische
door Martin Braak
Volgens mij heb ik dit al wel eens eerder op mijn weblog geschreven. Toch zullen veel fokkers denken wat een onzin, maar het is echt zo: zwart gefokt uit witte dieren is minder mooi zwart dan als je ze uit zwart fokt. Tenminste, dat geldt bij konijnen zo. Een zwart konijn gefokt uit wit, dat kan je vaak zien. En dit geldt ook voor Zwarte Rusjes. Wanneer je die uit Merle fokt, dan kan je dit vaak zien. Het gaat meer richting antriciet zwart.

Nu heb ik weer een geval en dacht laat ik dat eens met een foto laten zien. Tja. Zwart is al verdomd lastig om op foto te zetten. En dan ook nog eens het verschil tussen lichter zwart en zwart. Dat is heel lastig. En dacht je dat dit Rusje mee wilde werken?: noway! Maar beter een slechte foto dan geen foto. Hierbij:

Foto behorend bij blog

Dit is een zwarte gefokt uit Zwarte Merle x Wildkleur drager Zwart.
Gulpener Korenwolf 
zondag, 3 oktober, 2010, 8:24 pm - Andere zaken
door Martin Braak
Vandaag ben ik op bezoek geweest bij Gulpener bierbrouwerij en heb ik daar een rondleiding gehad. Erg leuk om te zien hoe een klein bierbrouwerij het anders doet dan de grote concurrenten. Tijdens de presentatie werd gezegd dat hun biersoort Korenwolf naar de Korenwolf hamster genoemd is omdat deze hamster de vier soorten haver eet die de basis voor deze biersoort vormen.

Foto behorend bij blog

En toen begon bij mij de twijfels. Is dat zo? De Korenwolf zou toch worst wezen wat voor haversoort hij eet. Hij hamstert wat in zijn omgeving te vinden is. En dan is het toch toeval dat deze soorten daar te vinden zijn?

Ook waren er verschillende logo's. De meeste logo's waarop de hamster staat, was duidelijk te zien dat het om een Korenwolf gaat. Maar er was ook een logo waar ik twijfels over heb. Het gaat om een blauw witte logo. De hierop staande hamster lijkt mij geen Europese hamster (= Korenwolf) maar een Syrische hamster.

Later ga ik dit uitzoeken. Ben benieuwd of er nog verschillen zijn in de oog en oorstand bij de Korenwolf t.o.v. andere hamstersoorten.

Kuif 
dinsdag, 28 september, 2010, 5:15 pm - Russische
door Martin Braak
In de jaren 90 heb ik een Russische dwerghamster gehad met een witte lange kuif, een echt bijzonder iets. Het was heel dun en het was langer dan de rest (3 cm), het groeide verder niet door en het ging om een klein stukje. Dit was een vrouwtje en het heeft nooit gefokt.

Later heb ik een ander soort kuif gehad, ook wit van kleur. Maar hiervan wist ik dat het om een klein wondje ging. Op wondjes komt soms witte haren die door groeien.

Rene liet me afgelopen weekend twee kuifjes zien. Eentje die hieronder op de foto staat en een zwarte die een iets kleiner kuif had. Theoretisch zou het iets nieuws kunnen zijn, maar zelf denk ik dat het toeval is. Het kan een mutatie in het dna op de kop zijn, maar dan is het vaak niet erfelijk. Maar zelf vind ik het erg lelijk...

Foto behorend bij blog