Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu

Kalender

«Juli 2020»
MaDiWoDoVrZaZo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
19 maart 2024

Laatste reacties

Zoeken


 
 

Individuele bezoekers blog

  • Totaal: 442.057
    Vandaag: 23
    Gisteren: 59
Kleurengenerator Russische dwerghamster, 10 jaar geleden gemaakt 
zondag, 19 juli, 2020, 5:40 am - Russische
door Martin Braak
Op dit moment ben ik de website over hamsters aan het herbouwen en herschrijven. En bij het onderdeel Russische dwerghamster kleurengenerator zag ik dat het 10 jaar geleden is dat ik het geschreven heb. In de afgelopen 10 jaar is er ontzettend veel in mijn leven gebeurd. Maar qua kleuren van de Russische dwerghamster... nauwelijks iets!

In de afgelopen 10 jaar zijn er geen nieuwe kleurmutaties ontstaan. Er is alleen één dingetje qua kennis c.q. weetje bijgekomen. Namelijk dat Zwart en Mandarijn niet gecombineerd kan worden. Als je zwarte kleur met Mandarijn bij de Russische dwerghamster gekruist hebt, dan heb je een zwarte dwerghamster. Zwart overheerst over Mandarijn. We zien dit niet zo vaak bij knaagdieren. Een ander kleurmutatie dat ook overheerst is bijvoorbeeld Crème bij de Syrische hamster. Als dat met Zwart gecombineerd wordt, behoud je de Crème kleur. Bij de Campbelli dwerghamster is dat volgens informatie niet het geval. Tegenwoordig heb je Mandarijn hybride Campbelli dwerghamsters en wanneer je die met Zwart kruist, krijg je een soort zachte chocolade kleur. Een warm bruine koffie met melk kleur zeg maar.

Ik heb vandaag mijn 10 jaar geleden gebouwde script op dit punt aangepast. Want alle zwarte mandarijnen werden weergegeven als Mandarijn overige kleuren. En dat is natuurlijk niet het geval. Het is dan zwart of een zwart gerelateerde kleur.

De kleurengenerator is in de afgelopen 10 jaar meer dan 25 duizend keer gebruikt! En t.b.v. 10 jaar bestaan heb ik de layout eveneens aangepast.

Foto behorend bij blog
Langste dag van het jaar en weer een moment om stil te staan 
zaterdag, 20 juni, 2020, 7:07 pm - Persoonlijk
door Martin Braak
Vandaag is het weer die ene bijzondere dag. Het is vandaag de langste dag van het jaar. En eigenlijk is de hele week bijzonder. Vanaf vandaag tot en met 29 juni gaat de zon bijna op hetzelfde moment onder. En pas daarna wordt het weer eerder donker. 's Ochtends is een klein verschil qua zonsopgang waardoor vandaag de 20ste de langste dag is.

Waar ik woon kennen wij dit jaar een vroege zomervakantie. Mijn broer Peter en zijn kinderen hebben al vakantie begin juli. Ikzelf heb de vakantie na 10 juli gepland en wederom zes weken gepland. Ach, heb toch voldoende vrije dagen beschikbaar. En afgelopen jaar heb ik totaal geen echte vrije dagen gehad. Normaal heb ik altijd met de schoolvakanties c.q. mijn verjaardag 1,5-2 weken vrij. Maar dit jaar liep alles anders. Niet alleen door het coronavirus. Maar ook weer de jaarlijkse klus die ik in Amsterdam heb. Maar ook door dit virus is er meer werk en hoger werkdruk. Ik ben wel toe aan vakantie.

Om nog even in de zonsondergang te blijven. Op moment dat ik op 10 juli vakantie heb gaat de zon om 21:58 onder. En op moment dat mijn vakantie voorbij is gaat de zon om 20:45 onder. En is het om half 10 donker!

Laatste weken zijn we weer beetje uit de vreemde situatie aan het gaan. Maar het coronavirus gaat nog een groot impact op mijn vakantie hebben. Wat gaan we met de vakantie doen? En kunnen we wel met één auto rijden? Want formeel gezien mag ik niet met mijn broer Peter en kinderen in de auto zitten. Ik ben wel klaar met deze hele tunnelvisie. De overheid heeft een tunnelvisie van hier tot ginder. Als je gaat kijken naar de open lucht activiteiten zoals staking op de Dam i.v.m. BlackLivesMatter dan zie je geen piek qua besmettingen. En ook toen de kappers open gingen zag je geen piek in besmettingen. Ook toen de restaurants open gingen geen piek. En misschien komt het wel dat hier nauwelijks besmette mensen zijn. Maar toen het heel erg was, toen zagen we geen meer besmettingen i.v.m. supermarkt bezoeken. En in Amerika waar het heel erg is, daar ook geen piek wanneer er buiten gedemonstreerd wordt. Nu even kijken of de Trump bijeenkomst binnen met 19 duizend mensen goed gaat. Zijn veelal oudere mensen geweest die Trump toegejuigd hebben. En wat we eigenlijk zien hoe de besmettingen gaan, is het via schreeuwen en zingen. Het virus zit hoog in de keel en scheidt op dat moment via lucht uit. En als het binnen is, blijft het even hangen in de lucht waardoor mensen besmet raken. Of wel kerkdiensten en binnen drinken en gezellig meezingen.

Maar wat ga ik doen? Ik ben al weken lang bezig met het schrijven van nieuwe scrips voor mijn dwerghamstersite. En ik merk terwijl ik bezig ben, dat ik nog steeds mijn oude c.q. huidige website wel erg mooi vindt. Er zijn zoveel mensen die vinden dat het ouderwets is. Maar het is een layout dat ik bedacht heb en al meer dan 10 jaar oud is. Je ziet dit manier nooit qua kleurlijnen en border. Maar ik moet wel anders. Meer dan 70% bezoekt de website via mobiel. Dus het menu moet geheel anders. En er moeten simpele knoppen komen t.b.v. navigatie.

Als we toch over PC gebruik hebben. Ik merk dat we een nieuwe generatie beginnende werknemers gaan krijgen die nauwelijks met computers gewerkt hebben. Ze hebben hun telefoon gebruikt om informatie te zoeken. En gebruiken apps. Maar Excel, Word, nee dat hebben ze nauwelijks gebruikt. Beetje voor school. En kennis wordt steeds lager. Als je vraagt wat een grijs kenteken is, dan krijg je de reactie dat ze wel een geel kenteken en blauw kenteken gezien hebben. Maar nooit een grijze. Het gaat in de toekomst een drama worden met deze generatie nieuwe werknemers.

Foto behorend bij blog

Met de hamsters gaat het goed. Het wordt nu tijd om weer eens goed naar de populatie te kijken en naar mijn fokdoelen. En wordt het tijd om mijn stamboom software aan te passen dat het meer intelligenter wordt. Want het heeft nu ruim vijf jaar data in de database staan. En daarvoor hield ik de stambomen in Excel bij.

Met Tommy gaat het ook goed. Tommy kijkt graag naar de vleermuizen die 's avonds rondom mijn huis zweven. En Tommy eet graag soepjes. Kon ik mijn moeder maar vertellen hoe goed alles ging. En dat "wees lief op mijn lieveling" heel goed lukt. Tommy is net Bob de straatkat voor mij. We doen veel samen. Helaas is Bob afgelopen week overleden en moest ik denken aan de moederdag dat ik mijn moeder de boek over Bob gegeven had.

Maar wat ga ik nog meer doen? Ik heb echt geen idee. Ik heb nog steeds niet het gevoel dat het vakantie wordt. We hadden in april en mei prachtig weer. Daarna wat minder, maar aankomende week wordt het weer mega warm. We gaan het zien.

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Mission Impossible II en herinneringen Cinastar 20 jaar geleden 
dinsdag, 16 juni, 2020, 7:47 pm - Persoonlijk
door Martin Braak
Vandaag zette ik de tv aan en op RTL7 begint net Mission Impossible II. Zonder dit te weten en aan de eerste beelden herken ik de film. En deze film herinnert me aan 20 jaar geleden.

20 jaar geleden kreeg Enschede een hele grote bioscoop genaamd Cinestar. Dit heet nu Kinepolis. Bij de opening draaide de film Mission Impossible II. En mijn broer Peter en ik zagen dat in het weekend ochtend de film ook draaide tegen een goedkoper tarief. Direct na de avond van de openingsfeest. Ow, laten we daar heen gaan! Leuk om daar te kijken! Blijkbaar waren we niet de enige gekkies in deze wereld die zo dachten. We waren met pak weg 10 mensen.

De hal stond vol met dingen herinner ik me. Ze hadden nog geen tijd gehad om alles schoon te maken en op te ruimen. Je zag dat het een gezellig feestje was. De kassa deed het niet. Paniek! En we stonden daar en wachten maar. De film tijd passeerde en het lukte om een ticket te bemachtigen. Kassa deed het!

We gingen de zaal in terwijl de film al draaide. En de actie spatte van de scherm af. Wat een geweldige film. Na ongeveer 50 minuten was het ineens einde en .... Huh?

Het bleek dat de film twee banden kende en dat men vergeten was om de band te wisselen. We hadden het begin van de film niet gezien, maar vlogen in het verhaal dat normaal na de pauze getoond zou worden. De manager kwam en bood ons gratis drinken aan. We kregen gratis een bioscoopkaartje.

Ik heb nog even gespeeld dat ik heel erg boos was. Ik kan deze prachtige film nooit meer van begin tot eind meer kijken. Jullie hebben dat van mij ontnomen! Maar wat een herinnering aan deze dag en moment zeg.

Kinepolis Enschede is een bioscoop in Enschede, met ruim 2700 stoelen in 10 zalen. Op 6 juli 2000 is de bioscoop geopend en werden de eerste voorstellingen gegeven. De toenmalige eigenaar CineStar-Kino gaf de bioscoop de naam CineStar. CineStar werd overgenomen door Wolff Bioscopen. Wolff Bioscopen werd in 2014 overgenomen door Kinepolis. Sinds 2016 is Wolff CineStar hernoemd in Kinepolis Enschede.
Beige overleden 
maandag, 8 juni, 2020, 7:42 pm - Russische
door Martin Braak
Gisteren zag ik het al aankomen. Eind oktober 2018 kreeg ik een Facebook berichtje met de vraag wat voor kleur dit nu is. En het ging om een Beige Russische dwerghamster. En ik was toen op zoek naar deze kleur omdat het niet meer veel gefokt wordt. Ik heb deze Russische dwerghamster gekregen en heb daar ook paar nestjes mee gefokt om te kijken of beige in de 15 jaar dat het bestaat anders is geworden.

Gisteren zat ze stil en voelde ze al koud aan. Vanochtend lag ze dood in haar kooi. Ze is dus 20 maand oud geworden. Ik hoor vaak dat Rusjes 2 jaar worden. Maar dat is naar mijn mening een afgeronde gemiddelde.

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Tussen deze twee foto's zit 16 maand. Haar ogen zijn bij 2e foto iets uitgeplopt maar dat was niet permanent. Dat gebeurd soms bij spanning.
OneStat statistiek foetsie 
vrijdag, 5 juni, 2020, 7:45 am - Overige
door Martin Braak
Toen ik de tweede versie van de website in 2006 opbouwde heb ik me aangemeld bij OneStat. Dit was een onafhankelijke statistiek informatie over de website. Of wel een teller c.q. bezoekersinformatie. Helaas heeft OneStat bekend gemaakt sinds 1 juni 2020 deze dienst te beëindigen. Zojuist heb ik het knopje c.q. logo verwijderd.

Toch met gevoel want je moet je realiseren dat vanaf begin ik altijd keek. Je zag de bezoekersaantallen stijgen. Je zag wanneer piekmomenten waren. Je zag heel veel leuke informatie.

En jaarlijks gebruikte ik deze informatie bij het jaaroverzicht. Hoeveel bezoekers en uit welke landen.

Bye OneStat. Gelukkig hebben wij Google Analytics nog!