Blog over hamsters

Klik hier voor de blog menu

Kalender

«Mei 2013»
MaDiWoDoVrZaZo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
14 mei 2021

Blogs

Laatste reacties

  Zoeken


   
   

  Individuele bezoekers blog

  • Totaal: 344.111
   Vandaag: 56
   Gisteren: 62
  Geen woorden met woorden 
  woensdag, 29 mei, 2013, 9:41 pm - Persoonlijk
  door Martin Braak
  Eergister zat ik naar De Beste Singer Songwriter te kijken en daarin zong Maaike Ouboter een zelf geschreven liedje. Kippenvel!, ik heb er geen woorden voor hoe mooi dit liedje in elkaar zit.  Je kust me, Je sust me, Omhelst me, gerust me
  Je vangt me,
  Verlangt me
  Oneindig ontbangt me
  Je roept me
  Je hoort me
  Je redt en verstoort me
  Gelooft me,
  Berooft me
  Verstikt en verdooft me

  Je ademt en leeft me
  Siddert en beeft me
  Vertrouwt me,
  Beschouwt me als mens
  En weerhoudt me
  Van bozige dromen
  Die op komen dagen
  De eenzame vragen van eindig geluk

  Met je krullen
  als nacht
  Hoe je praat, hoe je lacht
  Hoe je stem zo dichtbij als een engel verzacht
  In mijn dromen doorstromen,
  Oneindige leegtes
  Je remt me
  Je temt me
  Je roert en beweegt me

  Ik mis je
  Ik mis je
  Ik grijp je, ik gris je
  Ik wil je
  Bespeel je,
  Ik roer en beveel je
  om bij me te blijven
  In donkere nachten
  Niet meer te smachten naar jou

  Laat me los
  Ik moet nu alleen
  en houdt me vast als het nodig is
  In gedachten
  ik zoek je in alles om me heen
  maar al denk ik soms dat het zo beter is
  Kan ik het niet helpen dat ik je soms mis

  Ik smoor je
  Bevroor je
  Verlos, en verloor je
  Weg naar een andere plek maar ik hoor je
  Omarm je
  Verwarm je
  Ik zie je en voel je
  Ik aai je
  Ik streel je
  Ik knuffel en kroel je

  Je rijpt me
  Begrijpt me
  Verwart en misleidt me
  Het schrikt me soms af
  Hoeveel ik op je lijk nu

  Mijn glimlach
  Mijn tranen
  Mijn liefde voor leven
  Het spijt me van alles
  Kom help en bevrijd me

  Laat me los
  Ik kan het alleen
  maar houd me vast als het nodig is
  In gedachten
  Ik vind je in alles om me heen

  Maar al denk ik soms dat het zo beter is
  Kan ik het niet helpen dat ik je mis

  Ik kus je
  Ik sus je
  Ik doof en ik blus je
  Je blijft heel dichtbij me
  Maar in mijn hoofd rust je


  Wat een prachtige tekst, Maaike top!, hopen dat wij vaker kunnen genieten van jou werk!
  Even bijbloggen 
  dinsdag, 21 mei, 2013, 8:08 pm - Persoonlijk
  door Martin Braak
  De mensen die mij kennen weten dat ik nieuwe woorden bedenk die vaak niet geschikt zijn voor de Dikke Van Dale. Vandaag weer eentje: bijbloggen.

  Even bijbloggen. Op moment dat ik dit type wordt op de TV gezegd dat de prijs van varkensvlees gedaald is omdat het geen BBQ weer is. Nee het is dramatisch weer vind ik. Dramatisch op zijn Nederlands natuurlijk, af en toe mooi weer, vaak slecht weer. Het spant erom of dit jaar de koudste lente ooit wordt. Het is nu ongeveer 8 graden lager dan gemiddeld. En het is al wat jaartjes geleden dat wij een prachtige zomer hadden met heel mooi weer. Maar wat te denk van 2007... april/mei hadden we toen zo mooi weer!

  Afgelopen pinksterweekend ben ik dan ook weer druk met de website bezig geweest. Ow, wat dan?, je ziet niets? Nee dat klopt. Achter de schermen wordt gebouwd aan een registratie en inlog systeem zodat mensen straks kunnen registreren, per email een update krijgen als iets nieuws geplaatst worden en (in de toekomst hoor) berichten kunnen plaatsen inclusief foto's. Ook ben ik bezig met een totaal update van mijn blogsysteem. Alleen dit gaat wat meer tijd kosten... En verwacht pas in de zomervakantie dit te kunnen introduceren. Maar... het kan ook zomaar zijn dat dit nog wat langer gaat duren.

  Mijn Oompa Loompa project gaat redelijk goed. Ik zet mijn Syrische hamster Oompa Loompa elke dag op de foto. In januari en februari was dat nog op een blauwe handdoek. Echter ze wil daar niet meer opzitten. Ze loopt dan direct weg. Op de leuning van de bank wil ze nog wel stil zitten. Wel jammer, maar helaas. Van alle foto's ga ik een Youtube filmpje maken zodat je in kleine 1000 seconden een hamster ziet opgroeien. Helaas kreeg ik vorige week te horen dat haar zus Nutella overleden is. Zo jong, zo mooi was ze, wat jammer! Nutella is de zus van Oompa Loompa en ik vond haar nog mooier. Maar heb haar weggegeven.

  Omdat we in april toch een paar mooie dagen hadden is bij mij een ware dwerghamstergeboortegolf ontstaan. Prachtig scrabblewoord. Echt een hele boel! Ook mijn Roborovski dwerghamsters hadden ineens veel zin.

  Nog negen weekjes en dan heb ik een kleine vier en halve week vakantie. De tijd vliegt voorbij!

  Foto
  Een wasbeurd en dat met de achterpoot 
  zaterdag, 18 mei, 2013, 11:20 am - Russische
  door Martin Braak
  Foto's maken tijdens een wasbeurd is altijd lache! Kijk onderstaande foto's maar eens. Het bijzondere is dat dit klein Rusje van nog geen vier weken oud zijn achterpoot ging gebruiken.

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Kuifje 
  donderdag, 16 mei, 2013, 6:18 am - Russische
  door Martin Braak
  Een paar jaar geleden had ik voor het laatst een Rusje met een kuif. Daarna had René twee exemplaren. Alle drie brachten geen kuifjes voort. En nu wederom eentje. Bij mijn broer Peter is een Russische dwerghamster met een kuif geboren. Dit exemplaar is bijzonderder en mooier, en ik blijf hopen dat dit keer wel een genetische variant is. Want normaal gesproken kan dit komen door een wondje. Echter bij bijvoorbeeld de cavia heb je wel kuifjes en rosetten die genetisch vastgelegd zijn.

  Jaren geleden toen ik nog bij mijn ouders woonden heb ik ook een kuif Rusje gehad, maar dat was echt anders. Dat was een witte kuif en dat haar was echt veel langer. En het was op de kop heel klein en rond. Deze hamster heeft helaas nooit jongen voortgebracht.

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Lijnteelt = gereduceerde inteelt en kan onvruchtbaarheid opleveren 
  zondag, 12 mei, 2013, 5:02 pm - Andere zaken
  door Martin Braak
  Afgelopen week stelde iemand de vraag of voer onvruchtbaarheid kan opleveren. En waar hij meer aan moest denken. De geadresseerden zijn top fokkers en al heel snel kwam de eerste reactie. Deze reactie ging in op lijnteelt c.q. inteelt. Lijnteelt is een vorm van inteelt, het is inteelt alleen minder direct. Inteelt is broer / zus / met ouder combinaties. Lijnteelt is dat je dieren gebruikt waarbij beide ouderdieren een afstammeling hebben die familie van elkaar zijn. Bijvoorbeeld achterneef met achternicht. Lijnteelt kan onvruchtbaarheid veroorzaken en de mailer gaf daar een voorbeeld bij.

  Het doet me ook herinneren aan een wetenschappelijk onderzoek naar muizen waarbij muizen die niet hoeven te vechten om vrouwtjes minder potentie hadden dan muizen die wel om moesten vechten. Generaties later zag je verschillen.

  Daarnaast kunnen andere oorzaken naast voer de oorzaak zijn. Bijvoorbeeld wormen, het weer en seizoen, leeftijd van koppelen, de combinatie van kleur. Ja ook kleur. Er zijn fokkers die geen goede ervaring hebben met Mandarijn vrouwtjes. Mijn ervaring met zwart en zwart gerelateerde vrouwtjes is ook slecht. Ze fokken minder vaak en vaker dat ze geen jongen krijgen.

  Maar het weer is ook groot van invloed. Afgelopen winter hebben we een lange koude winter gehad en dat zag ik terug bij mijn fok. Het aantal nesten lag lager, het aantal jongen per nest kleiner en ze groeiden wat minder snel. Terwijl nu, op moment dat het weer lekker is, heel veel nesten liggen en de jongen sneller groeien. Eigenlijk zou ik een test moeten doen: een nest die zonlicht soms ziet en een nest zonder zonlicht, achter raam. Of zou puur de temperatuur zijn? Dat de jongen minder onderkoelen en daardoor beter groeien?

  Wat ik ook wel eens mee maak is dat een koppel niet fokt, ik ze een ander kooi op een ander plek geef en dat ze dan wel gaan fokken.

  Maar voer kan ook een oorzaak zijn. Het gevaar is dat het om een combinatie gaat en dat je 123 niet ontdekt door wijziging van één element.

  <<Eerste <Terug | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | Volgende> Laatste>>