Blog over hamsters

Klik hier voor de blog menu

Kalender

«April 2009»
MaDiWoDoVrZaZo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
29 juli 2021

Blogs

Laatste reacties

  Zoeken


   
   

  Individuele bezoekers blog

  • Totaal: 352.362
   Vandaag: 15
   Gisteren: 60
  Zomaar een knipoog 
  zaterdag, 25 april, 2009, 9:57 pm - Russische
  door Martin Braak
  Foto
  Lichaamstaal 
  zondag, 19 april, 2009, 9:18 pm - Russische
  door Martin Braak
  De Russische dwerghamster kent een bepaalde lichaamstaal wat echt heel typisch voor het diertje is, kijk maar:

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Super schattig koppeltje gaat 's avonds naast elkaar zitten 
  dinsdag, 14 april, 2009, 6:51 pm - Russische
  door Martin Braak
  Ik heb al een paar keer over mijn wintervacht project geschreven. Ik heb een koppeltje Mandarijn en Wildkleur samen boven staan waar het wat donkerder is en daarnaast heb ik een kooi gekozen waarin ze achter de schuine kant kunnen gaan zitten zodat ze minder licht zien.

  Maar wat zo grappig is, is dat ze zo lief tegen elkaar zijn. Je zou denken dat het molentje voor het lopen gebruikt wordt. Nauw nee.

  Als ik 's avonds heel stilletjes naar de kooi loopt, dan zie ik ze beiden naast elkaar in het molentje zitten. Allebij met de voetjes naar voren. Heel schattig. En ze zitten daar echt heel lang.

  Ik krijg dat niet op de foto, ik stoor ze dan en dan lopen ze weg. Gisteren toch geprobeerd:

  Foto
  Uitbreiding fotoalbum 
  maandag, 13 april, 2009, 8:55 pm - Overige
  door Martin Braak
  Vandaag heb ik mijn fotoalbum uitgebreid met een nieuwe module. Nu kan je de nieuwe foto's op een rij bekijken zonder dat je de submappen hoeft te bekeken. Op dit moment komen er meer dan 4.200 foto's in mijn fotoalbum voor en het is denk ik lastig om alle hoofd submappen eerst te bekijken of er nieuwe foto's zijn geplaatst. Daarnaast als er meerdere pagina's zijn, moet je alle pagina's door voordat je de nieuwe foto's ziet.

  Nu kan je simpel op 'Overzicht nieuwste foto's' klikken. Of wel:
  http://www.dwerghamster.nl/fotoalbum/index.php?newest=1

  Maar de vraag is of dit wel goed gaat. Alle foto's worden realtime verzameld en de lijst wordt daarna gesorteerd. De vraag is of dit te veel performance vraagd. Als dit zo is, dan ga ik het herschrijven. Dan laat ik een lijst genereren en dat deze lijst in een mysql database opgenomen wordt, zodat elke keer niet de hele lijst opnieuw gegenereerd hoeft te worden.

  EDIT
  De eerste versie, realtime ophalen van alle foto's en daarna sorteren, was inderdaad te traag. Op 18 april 2009 heb ik mijn script herschreven. Kijken of dit beter gaat.
  Een gevlekte koe kan je wit fokken of zwart fokken 
  maandag, 13 april, 2009, 8:44 pm - Russische
  door Martin Braak
  In discussies wil ik dit nog wel eens zeggen: een gevlekte koe kan je wit fokken of zwart fokken, maar genetisch gezien gaat het nog steeds om dezelfde mutatie. Door selectie kan je van iets langzamerhand iets anders maken. Dit kost wel heel veel generaties en heel veel tijd dus.

  Maar het kan. Als je een bonte koe selecteert op zo donker mogelijk, dan houd je op den duur een zwarte koe over.

  Dit zag je bij de eerste gevlekte Campbelli dwerghamsters afkomstig uit Engeland. Die hadden een witte halsband. Uit deze dwerghamsters rolden ook Campbelli's uit met meer vlekjes. En omdat mensen vlekjes mooi vinden, werden die gebruikt voor de fok. En nu hebben we geen goede halsband vlekken meer, maar wel Campbelli's met heel veel vlekjes.

  Merle is ook een mutatie waarvan je meerdere wegen kunt fokken. Bijna alle Merles hebben een witte halsband. Maar heel soms is dit niet het geval. Ik heb een paar jaar geleden eentje gehad zonder witte band. Deze maand heb ik wederom eentje met deel van de witte band. Ik beschouw het als een mislukkeling, maar als je hierop selecteert, dan kan je Merles zonder witte banden fokken.

  Foto

  <<Eerste <Terug | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | Volgende> Laatste>>