Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Het is weer herfst 
zondag, 24 september, 2023, 10:28 am - Persoonlijk
door Martin Braak
21 september 2023 ligt alweer achter ons en de dagen worden zichtbaar korter en korter. Het is alweer herfst! Ik merk dat ik in de ochtend wat eerder wakker ben en als ik opsta het buiten nog donker is. En dat voor 9 uur in de avond de zon weg is. Ik zat vrijdag avond naar buiten te kijken en zag een helder ster. Wat mij opviel was dat hij feller werd en daarna doofde. Heel vreemd gezicht of het het kwam door de wolken. Maar ineens was het weg.

Vanochtend vroeg op om de Formule 1 te kijken (Japan) en natuurlijk won Max met grote overmacht. Ik volg de Formule 1 op de voet maar dit jaar is de spanning wel heel wat minder door de dominantie van RedBull. Vorig week de kwalificatie Singapore niet gekeken en lekker naar de bios geweest (film The Equalizer 3). Hamsterverzorging spreid ik nu over drie dagen, van vrijdag t/m zondag en dat is wel lekkerder dan in het voorjaar als ik zo druk ben met mijn werk. Maar volgend jaar moet dit opgelost zijn door afscheid te nemen van de klant waar ik veel uren maakte.

Vanochtend bij herinneringen op Facebook zag ik een 7 jaar oud bericht van mijn moeder. Ze schreef dat ze een filmpje van een kat gevonden had en dat wilde delen. En schreef "ik WIL deze kat". Volgens mij ging het om Tommy en zo begon het verhaal dat wij Tommy 7 jaar geleden hebben opgehaald. Samen naar Nieuw-Amsterdam gereden om de toen vijf maand oude Tommy op te halen.

Mijn huisje weer in de herfst sfeer gebracht en her en der staan kabouters. De herfst kleuren zijn zo prachtig, ook in de woonkamer.

Foto behorend bij blog

Ook vandaag nog eens goed naar de gevlekte Campbelli dwerghamsters van mij gekeken. Het is heel lastig om gericht terug te fokken. Het is recessief en heeft met de schimmelfactor te maken. Ik heb ze ook in wildkleur qua schimmelfactor. Dus de theorie dat het gekoppeld is aan umbrous of grijs, klopt niet. Het is een losstaande factor die bij onderdom de haren witter en witter maakt. Alleen in heel klein aantal gevallen zijn er witte vlekken direct bij de geboorte.

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Boven beide foto's van de zelfde Campbelli dwerghamster, alleen zit er iets meer dan een jaar tussen.