Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Dit jaar geen enkel Russische dwerghamster in wintervacht! 
donderdag, 29 december, 2022, 10:00 pm - Russische
door Martin Braak
Wat mij vandaag ineens opvalt is dat ik geen enkel Russische dwerghamster in wintervacht heb zitten. Dat is bijzonder. Normaal heb ik altijd wel een paar Rusjes die gevlekt en wit zijn.

Foto behorend bij blog

Terwijl ik dit type wordt buiten beetje siervuurwerk afgestoken. Het jaar loopt ten einde en afgelopen jaren mocht er geen vuurwerk i.v.m. het corona virus verkocht worden. Ik moet zeggen dat dit jaar weinig knal vuurwerk is afgestoken. Normaal hoor ik dat wel elke dag in december. De winterhoorn is er nog steeds en kan ik 's avonds horen. En doet me denken aan de jaren 2009 en 2010 dat ik elke dag naar mijn ouders liep omdat er sneeuw lag en ik liefst de auto direct bij mijn huis in de garage zette. En door de sneeuw liep terwijl ik die hoorn hoorde.

Maar terugkomend op wintervacht. Wat dit jaar gewijzigd is, is dat mijn Tornado spaarlamp vervangen is. Mijn broer Peter had nog een lamp over die veel minder energie verbruikt. En i.v.m. de energiekosten is elke besparen goed. Deze lamp doe ik 's ochtend direct aan en gaat pas om 22:00 weer uit. Misschien is dit de reden? Vaak zag ik wintervacht in een bepaalde hoek waar wat meer schaduw aanwezig was.

In de schuur gaat de lamp 365 dagen per jaar 's ochtend aan op moment dat ik opsta. Ik zeg dan "Google doe de lampen aan" en walla ze zijn aan. En als ik naar bed ga via versa: Google doe de lampen uit! Mijn luidspreker op mijn slaapkamer is hieraan gekoppeld en dat werkt perfect.

Ook op Facebook zie ik geen enkel wintervacht. En per email ook geen vragen hierover. Ook niet iets over Torpor. We hebben denk ik veel meer licht aan en de hamsters staan minder op de slaapkamers in de donker. Maar ... aantal vragen per week is echt wel dalende. Mensen durven niet meer te vrachten lijkt het. Het contactformulier wordt er niet meer zoveel voor gebruikt. Facebook heeft die rol overgenomen. En de beantwoording daarvan wordt veelal gedaan door actieve Facebook-groep-gebruikers. Niet dat dit zegt dat het altijd goede antwoorden zijn. Heel soms geef ik antwoord op een vraag. Maar, door de drukte heb ik weinig tijd om naar al die vragen op Facebook te kijken.




Overige blogposts worden nu geladen...