Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu

Kalender

«Maart 2024
MaDiWoDoVrZaZo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
19 maart 2024

Laatste reacties

Zoeken


 
 

Individuele bezoekers blog

  • Totaal: 442.058
    Vandaag: 24
    Gisteren: 59
Er gebeurd zoveel, EK 2021, warmte 
zondag, 13 juni, 2021, 7:54 pm - Persoonlijk
door Martin Braak
Er gebeurd zoveel klinkt de titel die ik zo net bedacht. En op moment dat ik deze zin type staat Nederland op het voetbalveld voor haar eerste wedstrijd EK 2021. Een bijzonder EK die een jaar uitgesteld is in verband met het corona virus.

Dit jaar hebben wij vijf maanden "rot" weer gehad. Ach, ik vond sneeuw heel mooi en leuk. En hoop dat vaker te zien. Maar regen, regen en nog meer regen. Ze hebben het over droogte in Nederland, maar het was gewoon herfst in plaats van winter en lente. En pas tegen het einde van de lente hebben we sinds vorige week prachtig zomerweer.

Voor de hamsters is dit weer nog goed te doen. De warmte is nog het huis niet ingetrokken en zowel 's ochtends en 's avonds is het vrij normaal qua temperatuur. Te denken aan vorig jaar waar we in augustus dacht 18 dagen achter elkaar een hittegolf hadden. En dat mijn airco bij de hamsters constant aan het draaien was. Maar tot heden heb ik de airco voor de hamsters nog niet aangehad. En ook het aantal vliegen valt nog mee. Maar dat moet ik natuurlijk direct afkloppen.

Het aantal Russische dwerghamsters dat ik fok is afgelopen twee maand behoorlijk gezakt. En dat komt niet door het weer. Maar puur door dat veel van mijn hamsters een leeftijd hebben dat ze niet meer fokken. Ik doe mijn dieren niet weg en tja dan is het maar zo dat ik nu wat minder fok. En dat geeft nu ook niets. Want de verkoop rondom deze tijd is minder. Vooral door het mooie weer. Maar ook omdat de EK gestart is. Mijn broer belde mij in de supermarkt gisteren op met de vraag wat is er precies aan de hand? Ik: voetbal... iedereen gaat BBQ'en. En iedereen is thuis.

Je ziet het ook aan het aantal bezoekers op deze website. Die zijn behoorlijk gedaald. Kijk vorig jaar was het vanaf april prachtig weer en konden wij niet op vakantie. Daardoor bleef zowel internet bezoek en de verkoop van hamsters redelijk stabiel. En dat is natuurlijk nu anders. Ben heel benieuwd hoeveel mensen straks op vakantie gaan. Ik denk dat het in Nederland redelijk stil wordt. Wel weg maar weinig vakantiegangers die voor Nederland kiezen.

Gisteren was er een voetballer die op het veld een hartstilstand kreeg. Dat is vreemd om te zien en te ervaren. Ineens pats boem lag hij op de grond. Ik was op dat moment met mijn broer aan het praten en ik zei al: er gebeurde niets. Het leek mij op een epileptische aanval. Het hoort bij het leven. Afgelopen week toch weer drie hamsters overleden waar ik vermoed dat warmte een rol speelde in combinatie met ouderdom. Warmte is altijd extra zwaar. Maar ook bij hamsters komt het soms voor dat ze ineens op een jonge leeftijd overlijden.

Vandaag bij El Capone in Zenderen wezen eten. Heerlijk meloen ijs gehad. Wat heb ik dat gemist zeg. Lekker eten bij een restaurant. We hebben zo lang in een lockdown gezeten. Oktober t/m mei of zoiets dat alles dicht zat qua restaurants.

Foto behorend bij blog

Over vijf weken heb ik vakantie en dan is het ook tijd om meer tijd met de hamsters door te brengen. Ik heb diverse leuke hamsters gehouden om straks nieuwe koppels te vormen.