Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Drinkfles en algengroei: hoe schoon te maken? 
zondag, 9 augustus, 2020, 11:01 am - Andere zaken
door Martin Braak
Ik wil dat mijn hamsters natuurlijk daglicht hebben en dat kent ook een nadeel: algengroei in een waterfles. Ook al ververs je in regelmaat de waterfles. Als het eenmaal begint te groeien, wordt het meer en meer.

Je hebt speciale schoonmaakborstels en dat werkt goed. Maar ik wilde iets weten: wat is beter? Schoonmaken met 60 graden of schoonmaken met chloor. Daarom een nest gedaan met 20 waterflessen die vies waren geworden. Alle 20 krijgen nu met dit weer veel zonlicht. En waren gelijkwaardig vies en zichtbaar iets groen qua kleur. Ik heb 10 met chloor schoongemaakt en 10 met 60 graden.

Na twee weken zag je in de met 60 graden water schoongemaakte flessen weer heel iets groens ontstaan. En de waterflessen met chloor schoongemaakt, zag je niets. Na vier weken zag je in de waterflessen nog niets terwijl ik de ander waterflessen alweer schoon heb moeten maken.

Of wel: algengroei dood je met chloor waardoor geen restjes achterblijven. En met warm water dood je het niet. En blijft het constant in kleine hoeveelheid achter. Ook met een borstel maak je het niet 100% schoon waardoor je schoon moet blijven maken.

Een ander mogelijkheid is het schoonmaken met rijst. Door reist in een waterfles te doen kan je door schudden heel snel schoonmaken. Mijn volgende experiment zal zijn of een borstel beter is dan rijst. Foto is om te demonstreren dat in erge vorm algengroei eenvoudig schoon te maken is. En was expres in zon eerst gezet om zo te laten worden.

Foto behorend bij blog





Overige blogposts worden nu geladen...