Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Gravende hamster, daarbij gebruikt hij de voor- en de achterpootjes 
zondag, 15 januari, 2017, 8:37 pm - Andere zaken
door Martin Braak
Afgelopen zaterdagmiddag was ik bij Marika van DRDKnaagdierenwinkel (zie https://www.drdknaagdierwinkel.nl/) en tijdens het praten zag ik ineens een Russische dwerghamster spitten. Even mijn telefoon gepakt en een stukje gefilmd. Terwijl Marika aan het vertellen was over de kooi inrichting en hoe zij dit gedaan had.



Leuk is om te zien hoe hij de voor- en achterpoten combineert. En dat hij zand op deze wijze heel mooi aan het verplaatsen is.

Marika vertelde dat ze de kooi zodanig ingedeeld had dat er een zandgedeelte was en een normale gedeelte met veel zachte materialen. En dat de Russische dwerghamster altijd sliep in het gedeelte waar de zachte materialen zijn. Dat is geen vreemd iets!, want er is een keer wetenschappelijk onderzocht wat de hamster het liefst aan bodembedeking heeft. En dat is geen zand!

Wat hebben de wetenschappers gedaan. Ze hebben vier kooien aan elkaar verbonden. Daarin hebben ze verschillende materialen gedaan zoals zand, zaagsel, hooi etc. Wat bleek: de hamster ging slapen in de kooi waar het zachtste nestmateriaal aanwezig was. En niet zoals in de natuur, in een hol onder de grond (zand dus).

Maar als extra aanvulling is het echt geweldig! Bij deze webshop kan je zulke prachtige materialen voor de kooi kopen. Wel is het advies om langzaam op te bouwen. Laat de hamster eerst wennen aan de kooi, dat hij een vaste slaap plaats heeft en dan langzaam bouwen. Dan kan je verhogingen inbouwen, extra molentjes etc.




Overige blogposts worden nu geladen...