Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu

Kalender

«Mei 2024
MaDiWoDoVrZaZo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
21 mei 2024

Laatste reacties

Zoeken


 
 

Individuele bezoekers blog

  • Totaal: 468.149
    Vandaag: 59
    Gisteren: 60
Panda hamsters, nieuwe hamster?, waarom bijt mijn hamster? ... Er worden veel vragen per mail gesteld! 
zondag, 3 april, 2016, 6:57 pm - Andere zaken
door Martin Braak
Elke week komen er diverse vragen via het contactformulier op deze site binnen. Veel vragen zijn vaak al eerder gesteld en soms zitten er vragen bij die bijzonder of nieuw zijn.

Zo kreeg ik weer een mail over de vraag wat voor soort een Panda dwerghamster is. Een Panda dwerghamster is geen soort, maar een verzinsel van dierenwinkels en/of verkoper/broodfokker die aan dierenwinkels verkoopt. Hiermee wordt bedoeld een zwarte dwerghamster met witte vlekken. Vaak gaat het om hybride dwerghamsters en als ze uit de groothandel/broodfok komen zijn ze vaak "slecht" van kwaliteit. Ze kunnen in het begin wild zijn, maar dat is niet zo erg. Dat komt vaak wel goed. Maar soms zijn het exemplaren die deels Campbelli zijn en deels Rus. En dan weet je eigenlijk niet wat voor karakter hij heeft.

Een ander vraag die ik deze week bijvoorbeeld kreeg, is of ik ook hamsters aan particulieren verkoop. Ja, maar veelal gaat het via mijn broer Peter die 50 meter van mij vandaan woont. Wij hebben de taken verdeeld. Mijn broer is veel vaker thuis en vindt het leuk om nieuwe hamster eigenaren te woord te staan. Dus de meeste mails hierover stuur ik door aan mijn broer Peter.

Een ander vraag die ik per mail kreeg is of ik tips kon geven om het geslacht van de hamster te bepalen. Emails en vragen die via de site komen en over standaard onderwerpen gaan + informatie op mijn site over staat, verwijs ik naar mijn website. Ik geef dan de link waar de informatie precies staat.

En zo komen er wekelijks vragen binnen. Welk hamster je beste kunt nemen, wat het verschil is tussen soorten, hoe je met shows mee kunt doen, hoe oud hamsters worden, etc.

Foto behorend bij blog