Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu

Kalender

«Mei 2024
MaDiWoDoVrZaZo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
30 mei 2024

Laatste reacties

 • HJ
  woensdag, 22 mei, 2024, 4:31 pm
  Wat slecht georganiseerd KFC Almelo. We...

 • Deborah
  zondag, 5 mei, 2024, 10:55 pm
  This sounds like animal activism gone...

 • Martin Braak (www.Dwerghamster.nl)
  zaterdag, 24 februari, 2024, 5:40 pm
  Ja hé :)

Zoeken


 
 

Individuele bezoekers blog

 • Totaal: 470.457
  Vandaag: 23
  Gisteren: 61
Langste dag van het jaar 
zaterdag, 21 juni, 2014, 9:41 pm - Persoonlijk
door Martin Braak
Terwijl ik de voetbalwedstrijd Duitsland x Ghana (WK 2014) kijk, wordt het donker. Dit om 22:40... Vandaag is weer die bijzonder dag: de langste dag van het jaar. Altijd een bijzonder moment, vanaf nu worden de dagen weer korter.

Het jaar is heel bijzonder qua weer. Het is zo lang stabiel qua weer. Eigenlijk vanaf vorig jaar al. We hebben geen winter gehad! Qua gasverbruik zit ik pak weg 275 kub minder gasverbruik. En dat is veel. Bij het verzorgen heb ik ook geen last van de wind. Waar ik wel eens over schrijf dat de wind op de achterdeur staat waardoor ik bij het verzorgen de deur gesloten moet houden. Heerlijk lekker open. In de ochtend vind ik dat zo lekker. Dan is het nog fris en hoor je op de achtergrond de vogels. En tot heden... de hamsters hebben maar één dag gehad dat ze het te warm vonden.

Maar waar ik bang voor ben is dat het weer nu omslaat. We zitten nu net in een week met wat kouder weertype en dat houdt even aan. Ik zeg al de hele tijd: je zult zien dat wanneer ik vakantie heb, dan regent het. En dat is over drie weekjes... Ik ben er aan toe om eerlijk te zijn.

Op mijn werk is het nog steeds druk en ben ik betrokken bij diverse interne projecten. Tevens help ik veel anderen en dat zorgt ervoor dat ik van de hak op de tak werk en niet echt toe kom aan mijn eigen werk. Op dit moment ben ik bezig met een advies tool. En binnenkort ga ik verder met het ontwerpen van versie 2 van de opdrachtmanager. Vorig jaar heb ik samen met een paar collega's een samenstel tool ontwikkeld dat de opdrachtmanager heet. Ik ben de kartrekker van dit en begin dit jaar is dat uitgerold. Dit met tevredenheid!

En hoe gaat het met de hamsters?, erg goed moet ik zeggen. Ze fokken te goed. Dit sinds ik een mix van voer gebruik. Ik mix namelijk Kona Corn met Witte molen dwerghamstervoer. En dat heeft gezorgd dat ze veel vruchtbaarder zijn. Misschien komt het ook wel beetje door het weer. En nu dat de WK is, wordt er veel minder hamsters verkocht. Dit komt ook een beetje dat wij in het Oosten een vroege vakantie hebben. Mensen stellen de aankoop uit.

Dit jaar heb ik weinig hamsterfoto's gemaakt. Weet je, dit is eigenlijk vanaf vorig jaar zomer toen mijn hamster Oompa Loompa overleed. Ik zette haar elke dag op de foto en ze overleed veel te vroeg. En ik was ff helemaal klaar hiermee. Binnenkort maar eens weer wat foto's gaan maken. Ik zit te wachten op de nieuwe Canon 7D Mark2. Dat zal eveneens een impuls geven dat ik wat meer foto's ga maken.

En nu, 23:00, is het pikke donker buiten. Het is zomer! En ik hoop dat wij nog veel mooie zomerdagen tegemoet kunnen zien.