Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
One.com aktie! 
zondag, 30 september, 2012, 5:29 am - Overige
door Martin Braak
De website www.Dwerghamster.nl draait al jaren op webhosting verzorgd door One.com en ik ben hierover zeer tevreden. Nu heeft One.com een actie: in plaats van 5 maar liefst 8 Gb webhosting voor de prijs van 25 euro op jaarbasis. Alleen het eerste jaar worden extra opstartkosten ad 12 euro gerekend.

Wie nog webhosting zoekt en deze website wil sponsoren met 3 Gb extra ruimte, klik dan op deze link: http://one.me/nlapvktm

Drie gigabyte erbij zal betekenen dat ik grotere en meer foto's kan delen!
Mandarijn drager zwart en drager geel roodoog 
zaterdag, 29 september, 2012, 6:10 pm - Russische
door Martin Braak
In 2006 heb ik ervaren dat de Mandarijn kleur wijzigd indien hij ook voor Zwart draagt. Al vanaf begin is er een grijsbruine ticking aanwezig. Maar de grote gedaante wisseling vindt plaats als hij 4-5 weken oud is. De kleur wijzigt in zijn geheel. Bij Mandarijnen is het meestal richting grauw bruin en bij Camels is het naar licht grijs.

Veel fokkers zijn van mening dat wanneer een Mandarijn voor Geel-wildkleur roodoog draagt, hij meer geel blijft. De kleur is dan wat mooier.

Maar wat gebeurd er nu als hij voor zowel Zwart als Geel-wildkleur roodoog draagt? Hieronder foto's van een Mandarijn drager Zwart, Geel-wildkleur roodoog en Blauw-wildkleur.

Foto behorend bij blog

15 september:
Foto behorend bij blog

20 september:
Foto behorend bij blog

Geluid van twee Rusjes 
vrijdag, 28 september, 2012, 6:33 am - Russische
door Martin Braak
Dit is het geluid van twee Russische dwerghamsters waarvan het mannetje het vrouwtje wil dekken, maar het vrouwtje geen zin heeft.




Rebas Annual Rat and Rodent Day 2012 
maandag, 24 september, 2012, 7:21 pm - Evenementen
door Martin Braak
Gisteren hield Rebas weer de jaarlijkse rattendag met bbq. Helaas, net als vorig jaar, begon het te regenen. Dus buiten bbq'en was er niet echt bij. Het werd buiten klaar gemaakt en naar binnen gedragen.

Het was er ontzettend druk. Meer dan 80 mensen schat ik. En te druk om een voordracht te houden. René zou een voordracht over voeding houden. Maar ik heb gisteren Frans, Engels, Duits naast Nederlands gehoord. En door diverse nationaliteiten is een voordracht gewoon weg niet te doen.

Joep had een bijzondere t-shirt aan. Een zeer bekende overzicht zoals ik die gemaakt heb en op deze website staat. Geweldig!

Foto behorend bij blog

We hebben het over de verschillen tussen de ratten haren gehad. Harley daarvan zijn de haren gebogen zonder golf/krul. Er is een haartype waarbij de snorharen een knik kennen. Rex zijn de snorharen gekruld en zeer kort. Satijn kent ook een knik in de snorharen als ik het goed heb.

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Gisteren was ik om 8 uur weer thuis. En moest voor de eerste keer de kachel aan! Tja, het is weer herfst met herfstweer...
Verkeerd advies van RTL 
woensdag, 19 september, 2012, 5:40 pm - Overige
door Martin Braak
Op deze link:
http://www.rtl.nl/components/financien/ ... envoer.xml
Is te lezen dat je beter konijnenvoer kunt komen in plaats van caviavoer. Dit omdat hierop het lage btw tarief van toepassing is.

LET OP! Doe dit niet!! Cavia's hebben vitamine C nodig en daarom is het caviavoer verrijkt met vitamine C. In konijnenvoer zit te weinig vitamine C. En wanneer je het advies opvolgt, gaat uiteindelijk je cavia dood.