Blog over hamsters

Klik hier voor de blog menu

Kalender

«Januari 2012»
MaDiWoDoVrZaZo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
26 juli 2021

Blogs

Laatste reacties

  Zoeken


   
   

  Individuele bezoekers blog

  • Totaal: 352.175
   Vandaag: 6
   Gisteren: 59
  Merle Campbelli of toch gewoon Platinum? 
  zondag, 29 januari, 2012, 7:29 am - Campbelli
  door Martin Braak
  Op de website van Sui Generis staat een artikel over Platinum en het vermoeden van een Merle Campbelli. Beschreven wordt dat het lastig te zien is of het om Platinum of om verzilvering gaat. Daarnaast wordt er een vermoeden uitgesproken dat er Merle Campbelli's bestaan. Het bewijs is dat de aalstreep bij Platinum onderbroken is en bij Merle niet.

  Link:
  http://ratfrett.jimdo.com/2011/08/16/pl ... ing-merle/

  Het klopt dat bij de Merle Rus de aalstreep niet onderbroken is. Meestal niet, want het is wel een keer voorgekomen. Altijd is bij fokken relatief, want mutaties zijn bewegelijk en kunnen tot ander uiting leiden. Maar op de geplaatste foto ontbreekt de bekende witte punt op de kop. Die hebben Merles heel vaak. Soms slechts paar witte haren, soms wat groter witte vlek.

  Stip:
  Foto

  En soms onderbroken aalstreep:
  Foto

  Dus waarom zou er geen Platinum met volledige aalstreep zijn? Die zijn er en die heb ik ook op foto!

  Het grootste verschil is dat Merle onderling fokt je geen witte jongen krijgt en bij Platinum wel. Dus door onderling te kruisen, kan je het zo aantonen!

  Inspiratie foto's 
  Gepelde zonnepitjes onderin het voerbakje 
  zaterdag, 28 januari, 2012, 12:21 pm - Russische
  door Martin Braak
  Bij het verzorgen van mijn Russische dwerghamsters zie ik geregeld dat de zonnepitjes gepeld zijn en onderin het voerbakje ligt. Bij mijn Syrische hamsters zie ik dit niet gebeuren. Ik vraag mij af waarom de Rusjes dit doen. Zou het daardoor beter bewaard kunnen worden? Ik vraag me het af. Want de harde korst zorg er toch voor dat het goed blijft? Of juist niet i.v.m. vocht?

  Dit is het uitzoeken waard!
  Wintervacht 
  zondag, 22 januari, 2012, 3:46 pm - Russische
  door Martin Braak
  Eind 2011 en begin 2012 heb ik meer Russische dwerghamsters in wintervacht. Dit komt deels doordat ik een aantal kooien expres wat schemerig heb staan en anderzijds puur pech. Heel opvallend is dat beide Geel wildkleuren roodoog dames die ik in 2011 heb gehouden, wintervacht hebben. De ouders hiervan zijn Wildkleur drager en die zijn eveneens in wintervacht gegaan. Dit nadat de beide jongen geselecteerd had. Persoonlijk denk ik dat het te maken heeft met het feit dat de kooi van de ouders in de donkerste hoek van de stelling staat. En dat de kinderen er direct een tik van mee krijgen.

  Het is prachtig om te zien, maar voor een fokker eigenlijk helemaal niet leuk. Want ze fokken minder en ze worden nooit meer mooi van kleur.

  De Geel wildkleur roodoog noem ik ook wel Sneeuwgeeltjes :)

  Foto

  Ook kindjes kunnen wintervacht krijgen. Ik noem dit kinderwintervacht. Ze hebben spierwitte buiken en zijn veel lichter van kleur.

  Foto


  Eindelijk weer Pearls, een opluchting 
  zaterdag, 14 januari, 2012, 7:30 pm - Russische
  door Martin Braak
  Zoals velen weten, fok ik met hele oude lijnen Wildkleur, Blauw-wildkleur en Pearl. De Pearl houdt ik geheel apart en van een nest Pearl x Wildkleur/Blauw-wildlkeur houdt ik alleen maar Pearl. Elk jaar houd ik een aantal en dit al jaren lang.

  Kort geleden zat ik in de auto, na te denken terwijl ik reed. En ineens: shit! Mijn nieuwe Pearls fokken niet? Thuis aangekomen direct gekeken. Klopt, fuck, de nieuwe Pearls fokken niet en de ouders hiervan zijn grotendeels gestopt met fokken.

  Direct actie ondernomen en een Pearl gekoppeld aan een hybride kleur, te ontkoppelen en project daarvan te beƫindigen. En na vier weken heb ik die gekoppeld met een zuiver Rus.

  Maar deze week zag ik: een nieuwe Pearl heeft een klein nestje. Slechts drie jongen. En vandaag kon ik zien dat het drie Pearls zijn. Gelukkig!

  Dat is een gevaar van fokken. Ik wil mijn lijnen behouden. Van Wildkleur en Blauw wildkleur heb ik best veel koppels. Maar van Pearls niet. Op dit moment overweeg ik om niet meer zo te gaan voor mijn golvend haarlijn. Het aanhouden hiervan kost veel kooien en punkertjes fokken is lastig. Misschien is het beter dat ik meer Pearls fok?

  <<Eerste <Terug | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | Volgende> Laatste>>