Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Roborovski breekt snelheidsrecord 
woensdag, 27 juli, 2011, 8:56 pm - Roborovski
door Martin Braak
Terwijl ik een matige film The Green Hornet aan het kijken ben en nog mijn gedachten nog bij een Facebook bericht was m.b.t. "val dood" bericht, zag ik in mijn rechter ooghoek iets bewegen. Ik realiseerde me heel snel dat het om een Roborovski ging. En een niet al te groot uitgevallen exemplaar. Soef, daar ging die!

Het is alweer, denk ik, 22-25 jaar geleden dat een Roborovski ontsnapt was. Het koste me drie uur om die te vangen. Wat was hij snel. Maar dat exemplaar was een groot exemplaar van 7 cm groot. Dit exemplaar is slechts 2,5-3 cm groot. Soef door mijn huiskamer heen.

Wat ongelovelijk snel! Mijn reactie was gelukkig goed: richting de hoek waar die liep en mijn armen breed over de vloer houden. Hij schoot achter de gordenen en daar kon ik hem pakken.

Naast dat hier een snelheidsrecord gebroken is, heb ik het record vangen van een ontsnapte hamster eveneens verbroken!

Foto behorend bij blog

En toen ik hem had, moest ik de kooi vinden waar hij uitkwam. De mogelijkheden zijn zeer beperkt. Ik heb slechts 3 kooien met Roborovski's. Eentje beneden in de hamsterkamer met een echtpaar en vier jongen. Twee kooien boven, waarvan 1 een groep van 7 Cinnamon Roborovski's en 1 koppel bont met jong. Het is schemerig om de kleur goed te zien en ik dacht ach het zal wel de kooi in de hamsterkamer zijn. Tel tel, daar zitten nog steeds 6 in. Naar boven!, tel tel ene kooi 7 en ander kooi 3. Gelukkig kon ik bij het schemerlicht vlak bij het raam zien dat de ontnapte recordbreker de kleur Cinnamon heeft en moest ik me realiseren dat dit kleintje tussentijds geboren is terwijl ik het niet door had.




Overige blogposts worden nu geladen...