Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu

Kalender

December 2007»
MaDiWoDoVrZaZo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
21 februari 2024

Laatste reacties

  • surrogaat kind
    woensdag, 14 juni, 2023, 11:34 am
    Bedankt voor het zo duidelijk en...

Zoeken


 
 

Individuele bezoekers blog

  • Totaal: 440.533
    Vandaag: 39
    Gisteren: 59
Bezig met een update van de kleuren en mutaties die bij de Rus voorkomen 
woensdag, 26 december, 2007, 8:44 pm - Overige
door Martin Braak
Op dit moment ben ik bezig met het herschrijven van het onderdeel Russische dwerghamsters - kleuren en mutaties. Ik heb besloten om de pagina op te splitsen. Ik vond de huidige pagina te lang worden. Er komt nu een menu waarin alle kleuren overzichtelijk onder elkaar staan en per kleur kan er meer informatie opgevraagd worden.

Het schrijven levert soms best wel ergenissen op. Ik heb het menu geschreven en het werkt perfect in Internet Explore. Maar helaas het werkte niet in Firefox. Ik moest eerst weer uitvinden waarom het niet werkte en daarna herschrijven. Pfff! Waarom moeten die twee programma's nauw zo anders werken?

Bij het beschrijven van de kleuren merk ik dat ik per kleur best wel wat over kan vertellen. Het wordt dus weer compleet en overvol aan informatie. Ook moet ik nog weer nieuwe foto's selecteren.

Maar het duurt nog wel een paar weken voor dat het online staat!, of ik moet aankomende dagen heel veel zin hebben en doorwerken. Wie weet!
Zwarten zijn loperiger, karakter kan genetisch zijn zoals koprolmakers en zwemmers 
dinsdag, 25 december, 2007, 9:27 pm - Russische
door Martin Braak
Op Exoknaag hadden we over de karakter van de Russische dwerghamster in de kleur Zwart. De Russische dwerghamster is van nature een bangerik en krijst wanneer hij bang is. Ik heb lijnen waar dit nauwelijks meer gedaan wordt. De Zwarte Russische dwerghamster doet c.q. deed dat ook. Door het kruisen van de Zwarten met mijn eigen lijn, is dit grotendeels al eruit gefokt.

Maar wat typisch is, is dat veel Zwarten erg loperig zijn. Wanneer ze bang zijn, lopen ze gigantisch hard naar de andere kant van de kooi. Ook op de hand zijn ze loperiger. Ik moet er meer tijd besteden om ze tammer te maken.

Ook heb ik exemplaren die al wat rustiger zijn en net zo sulletjes zijn als mijn Wildkleur lijn.

Karakter kan genetisch zijn, maar karakter kan ook kleur gebonden zijn. Zo zijn er rattenfokkers die exact hetzelfde ervaren met de Zwarte tamme rat. Die kunnen ook loperiger zijn.

Typisch dat het karakter genetisch kan zijn of zelfs kleurgebonden kan zijn. Je denkt dat ieder dwerghamster individueel is. Maar bijvoorbeeld de koprolmakers (Russen die tegen hun voerbak opspringen en achterover springen) en de zwemmers (Russen die constant op de rug gaan liggen en de poten bewegen) is erg genetisch en daar moet niet verder mee gefokt worden, als je dit eruit wilt hebben.

Maar!, niet alles is genetisch. Zo heb ik wel eens Roborovski dwerghamsters proberen te redden. Dit door jongen over te plaatsen naar een nestje met Russische dwerghamsters. Een keer was een Roborovski met nestje overleden en die jongen had ik ook overgeplaatst. Helaas gaat dit niet altijd goed, er bleef 1 Roborovski in leven. En die trok met 1 Russische dwerghamster op, en dit was zo schattig. Normaal raad ik iedereen af om verschillende soorten bij elkaar te houden, maar in dit geval leek mij geen probleem. Deze twee dwerghamsters kregen een leuke kooi met een molentje en ze hebben tot de dood bij elkaar gezeten. Ze trokken altijd met elkaar op en liepen samen in het molentje. Maar wat typisch was!, was dat dit Rusje exact hetzelfde gedrag overnam van de Roborovksi dwerghamster. Hij was even vlug en niet hanteerbaar.

Ik heb nog een verhaal over de Campbelli dwerghamsters die op warme momenten in het waterbakje gingen zitten. Maar dit vertel ik een ander keer!

Maar wat weer heel typisch is: Russisch Blauw (Zwart gecombineerd met Blauw-wildkleur) is bij mij juist heel rustig van karakter.
Fijne feestdagen 
maandag, 24 december, 2007, 10:55 pm - Overige
door Martin Braak
Hierbij wens ik alle bloglezers fijne feestdagen!
Statistieken 2007 
maandag, 24 december, 2007, 12:34 am - Overige
door Martin Braak
De website www.Dwerghamster.nl staat al meer dan 3 jaar online en tussentijds is het qua layout e.e.a. gewijzigd. Langzamerhand heb ik deze website uitgebouwd. Ik zie het als een blokkendoos die ik elke keer aanvul en verander. Het is mijn manier om over mijn hobby te hebben, om mijn hobby te laten zien, om dingetjes vast te leggen die ik belangrijk vind.

Maar onderhuids is er heel veel programmeercode aanwezig. Een passie is programmeren en uitdenken hoe dingen gemaakt moeten worden. Zo draait deze website, net als de website van N.M.C. www.KleineKnaagdieren.nl, op een eigen geschreven php script die html combineert met een template. Daarnaast is er sinds dit jaar een volledige eigen statistiek systeem aanwezig.

Om een beeld te geven hoe vaak een bepaalde pagina dit jaar bekeken is:
De voorpagina is in totaal 53.766 keer beken.
Het algemene gedeelte van de Russen is totaal 20.665 keer bekeken.
Een nestje 2006 van de Rus is totaal 14.087 keer bekeken.

Totaal zijn er dit jaar ruim 273.000 pagina's opgeroepen. Dit is wel inclusief de zoekmachines. Volgens OneStat zou er 175.822 pagina's opgeroepen zijn. Ik weet dat dit niet juist is. Een externe teller wijkt nogal af van de werkelijkheid, mede omdat plaatjes in geheugen blijven staan en dan de teller niet geactiveerd wordt.

Maar deze site heeft al meer dan 90.000 bezoekers gehad. In het begin was er geen teller aanwezig.

Persoonlijk vind ik het ongelovelijke getallen. En laatste tijd zijn er steeds meer bezoekers. Onlangs stonden foto's in een dierenblad met daarbij een link naar deze site. En dat zag je dan ook aan de bezoekerstallen terug.

Waar gaat het heen? Moet deze site in het Engels vertaald worden zodat er nog meer bezoekers komen c.q. het internationaal wordt? Ik weet het niet, ben wel aan het brainstormen hierover. Het eerste wat ik aan ga pakken zijn de kleuren van de Russische dwerghamster. Dit onderdeel is toch al weer wat jaartjes oud en ik vind persoonlijk dat dit deel herschreven moet worden.

Maar wat is het prachtig geworden, of niet?
Exoknaag 23 december 2007 
zondag, 23 december, 2007, 7:41 pm - Evenementen
door Martin Braak
Vandaag was de laatste show van 2007: Exoknaag! Ik kan de discussies op diverse fora goed herinneren toen bekend werd dat Exoknaag verplaatst werd naar 23 december 2007. Het is namelijk gecombineerd met een Avicorni. De kritiek was niet mis, een evenement verhuizen naar de Veemarkthallen in Utrecht, dit in de winter, maar dan ook nog net voor kerst. Veel mensen lieten direct weten dat ze niet kwamen.

Vandaag heb ik vele bekende gezichten gezien en het was er gigantisch gezellig. Het was niet te warm maar zeker ook niet te koud, het was naar mijn mening precies goed. Wat mij wel opviel, was dat het veel rustiger was. Natuurlijk heeft dit deels te maken met de rare datum, maar vanochtend begon wel erg slecht: weeralarm!

Vanochtend moest ik nog even een paar dwerghamsters bij mijn broer halen. Wij wonen vlak bij elkaar en ik kan er lopend heen. Vanochtend heb ik stapvoets gelopen omdat het gigantisch glad was. En onderweg was naast glad ook nog erg mistig. Ik denk dat dit ook veel bezoekers afgeschikt heeft.

Een Mandarijn roodoog in wintervacht:
Foto behorend bij blog

De N.M.C. keuring was erg gezellig. Omdat het niet druk was, was er voldoende ruimte om lekker met elkaar te praten. De verkooptafel was vol en er werd veel mooie dieren verhandeld: prachtige kleurmuizen in verschillende kleuren, dwerghamsters in de kleuren Zwart en Russisch Blauw, maar ook andere kleuren, Syrische hamsters, etc. Qua keuring ging alles vlot, er waren niet heel veel dieren ingeschreven en er waren twee keurmeesters. Wel waren er moeilijkheden bij de start: de keurlijsten waren met de post verstuurd en tja met een kerstpostzegel. Deze lijsten waren niet tijdig ontvangen. Maar het probleem was snel opgelost. Er werd een handmatige lijst opgesteld van de dieren die gekeurd moesten worden.

Samengevat: een geslaagd evenement en bere gezellig. In april is er weer een nieuwe Exoknaag. Ik kijk er alvast naar uit!