Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu

Kalender

«December 2017»
MaDiWoDoVrZaZo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
9 december 2022

Laatste reacties

 • Shana
  dinsdag, 6 december, 2022, 4:35 am
  12/06/2022 11:21:01
  Air Max 90
 • sswswiqs
  maandag, 11 april, 2022, 12:34 pm
  leuk om te zien

 • Mirjam
  vrijdag, 4 maart, 2022, 9:19 am
  Heb je de hamsters altijd als koppel...

 • Marleen
  vrijdag, 31 december, 2021, 11:10 am
  31-12-2021
  Zwarte eekhoorn gezien...

 • Martin Braak (www.Dwerghamster.nl)
  zondag, 21 november, 2021, 8:43 pm
  Nee ik ga Grijs consequent nu terug...

Zoeken


 
 

Individuele bezoekers blog

 • Totaal: 398.614
  Vandaag: 50
  Gisteren: 60
Grote update www.Dwerghamster.nl: de site is nu responsive en dus mobiel vriendelijk 
zaterdag, 23 december, 2017, 9:00 pm - Andere zaken
door Martin Braak
In 2005 kocht ik doelbewust een Dell 24 inch monitor. Enerzijds een top apparaat dat kleurgetrouw weergave heeft en anderzijds om voorop te lopen qua scherm resolutie. In deze tijd zagen veel sites niet uit op deze grote monitor. Ze waren gebouwd met vaste breedtes en lengtes. Mijn gedachten toen was dat schermen en resoluties alleen maar groter zouden worden en ik heb me toen nooit bij stil gestaan dat er een tijd zou komen dat we terug gaan naar kleine schermen. In 2012 had ik nog bij het herschrijven van mijn website nog rekening gehouden met de iPad en de tablet. Maar niet met de kleine resolutie van een iPhone of een ander mobiel device.

De tijd is veranderd. Meer en meer mensen hebben een mobiel telefoon waarmee ook geïnternet wordt. Ook kinderen vanaf ongeveer 10 jaar oud hebben een hightech mobieltje. Vaak omdat één van de ouders een nieuwe heeft kregen en de ander niet ingeleverd hoeft te worden. Het is verleden tijd dat de kinderen achter de PC gaan kruipen om te internetten. Ze doen dit veelal met hun eigen telefoon. Of ze pakken de iPad / tablet die in de huiskamer ligt. En zo komt het dat de meeste bezoekers op mijn website juist op een kleine scherm bekijken. Laatste paar maand wordt maar liefst 60%+ met een mobiel bekeken en ruim 10% met een tablet.

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Als je naar de layout kijkt, dan valt de meesten op dat ik juist houd van vaste posities, vaste lengtes of wel een vaste uiterlijk en scherm vullend. Alle websites die ik gebouwd heb, zijn zo. Daarnaast wijkt mijn site af van de standaard. Rondom zie je een transparante kader en zie je wat schaduw effecten. En daardoor was mijn website niet mobiel vriendelijk.

Google heeft begin 2016 aangekondigd om de sites die mobiel vriendelijk zijn, voor te trekken. Het bezoekersaantal daalde direct. Terwijl qua indexering mijn site nog steeds goed vindbaar is. Behalve op het keyword hamster. Het zijn juist de buitenlandse bezoekers die minder mijn site bezoeken. Maar dit jaar zie ik voor het eerst een lichte daling van de Nederlandse bezoekers. Het kan komen dat kinderen steeds meer gewend zijn om te zoeken op Youtube en websites steeds minder in trek zijn. Maar het kan ook komen omdat andere sites voorgetrokken wordt. Als je op hamster zoekt, kan je zien dat bepaalde bedrijven aan backlinking doen. Ze zorgen met goede links naar hun eigen site dat hun positie hoger wordt. Daardoor staat Welkoop bijvoorbeeld boven aan als je op hamster zoekt terwijl het eigenlijk een vrij standaard verkooppraatje gaat.

Foto behorend bij blog

Je kent de wereld niet van backlinking? Ga eens voor de lol naar www. Tandarts Vroomshoop.nl. Ik zet er doelbewust twee keer een spatie in om ze niet te helpen. Je ziet dat dit een site is van een tandarts. Maar als je beter gaat kijken, dan realiseer je dat dit niet de site van de tandarts van Vroomshoop is. Het gaat hier om een fictieve site doelbewust gemaakt om links te plaatsen naar tandartsen die op bepaalde zoekwoorden gevonden wil worden. Ja, dat noem ik een oneerlijke wereld en ik hoop dat Google dit beter en beter begrijpt. En dit aanpakt, want de eerlijke en veel meer informatieve sites zijn steeds minder goed vindbaar. En google heeft echt een probleem. Want zoek voor de lol eens op slechts één woord: kerstman. Je vindt geen informatie over de kerstman. Je vindt sites die vaak via social media gelinkt worden.

De website www.Dwerghamster.nl mobiel vriendelijk maken had ik lang uitgesteld. Ik wilde dit al in 2016 doen maar door familie omstandigheden kwam ik daar niet aan toe. Ik had twee weekjes geleden aan tafel met een cliënt nog over gesproken: responsive design is best moeilijk, maar het is een grote noodzaak geworden. Ik bespreek niet alleen de cijfers van de onderneming, maar ook over het ondernemen. En hoe wordt de ondernemer gevonden. En hoe dit te verbeteren. Maar dan moet ik wel laten zien dat ik het kan! Vorige week ben ik dan enthousiast begonnen. Inclusief het updaten van JQuery naar versie 3. Maar al gauw had ik een aantal hoofdbrekers op te lossen. Want ik vind mijn design heilig. Maar het is gelukt! Terwijl mijn html op elk device gelijk blijft, wordt door middel van CSS styling geregeld dat de website op de mobiel anders uitziet. Het is zelfs zo als je een iPhone kantelt hij het groter scherm gaat gebruiken.

Het was toch veel werk. De website bestaat al vanaf 2004 en veel onderdelen zijn al vrij oud. En dit is toen geschreven op de oude manier met elementen die bij HTML5 niet meer gebruikt mogen worden. Een voorbeeld is het element <center>. Daarnaast gebruikte ik veel h1-tags. Vroeger was dit heel voordelig. Google bot had dit niet door en indexeerde dit allemaal als hoofdtitels. Nu wordt dit afgestraft.

Toch is, op het moment van schrijven van mijn blog, nog niet alles klaar. Zo moet ik de kleurengenerator nog aanpakken. En wil ik een ander fotoalbum module introduceren. In de aankomende tijd worden de puntjes op de i gezet.

Foto behorend bij blog
Hoe gaat het met de Dans Rusjes #defect #hamsters 
dinsdag, 19 december, 2017, 11:59 am - Russische
door Martin Braak
Een tijdje geleden heb ik twee Rusjes gefokt die een bijzonder defect hebben. Bij stress en bij activiteit gaan ze rondjes draaien. Bij de muizen was dit al bekend en de afwijking heet daar dansmuizen. Paar jaar geleden heb ik met een Japanse wetenschapper hierover gemaild. Hij zocht naar meer informatie over de dansmuis die als huisdier in Nederland gehouden werd. De afwijking is ook bekend bij Roborovski dwerghamsters, maar ik had het zelf nooit bij de Russische dwerghamsters gezien.

Ik zag ze als baby al draaien. Het viel direct op: twee kindjes die hetzelfde hadden. Het zijn twee mannetjes en ik zag ze al draaien terwijl de oogjes nog niet open waren. En toen ze vier weken oud waren heb ik de nestgenoten weg gedaan en deze twee gehouden. Ik heb ze meegenomen naar Marika om te laten zien en om ze te filmen.

Toen ik op Facebook hierover schreef en vertelde dat wanneer ze blijven draaien, ik ze zou inslapen schreef iemand: hebben ze zelf last hiervan? En daar heb ik een hele tijd bij stil gestaan. Ze hebben nu een grote molen en het draaien om hun as doen ze alleen als ze heel veel stress hebben. Meestal lopen ze nu in hun molen en wanneer ze niet samen lopen, dan maakt de ander een groot rondje om de molen. Slapen, eten, drinken dat doen ze zonder rond te tollen. En het tollen is veel minder geworden.

Wel is het bijzonder dat zij de enige twee zijn die bij mij een wintervacht aan het krijgen zijn.

Ik heb ze samen zitten omdat bij mij bijna altijd goed gaat. Ze hebben echt heel veel aan elkaar. Ze lopen vaak samen in het molentje en ze slapen altijd bij elkaar.

Het is de juiste keuze geweest om ze niet in te laten slapen. Ze hebben plezier ondanks hun defect.

Foto behorend bij blog


Is de kop van de Syrische hamster in de tijd veranderd? 
woensdag, 13 december, 2017, 6:32 pm - Syrische hamsters
door Martin Braak
Zijn ze nog steeds identiek of zijn er grote verschillen qua kopvorm? Joep had op de laatste Exoknaag een Syrische hamster bij zich die afstamt van de laboratorium lijn waarbij niet op uiterlijk geselecteerd is. Soms wordt wel eens gezegd dat de ronde kop door selectie van fokkers komt en dat de originele variant een spitse muizenkop heeft. Dit is niet het geval. Duitse wetenschappers hebben al jaren geleden enkele Syrische hamsters in Syrië gevangen en onderzocht. En ook met onze tamme soort vergeleken. De Syrische hamster heeft ook in de natuur een berenkop. En niet de muisachtige kop. Ook zijn ze stevig gebouwd.

Een paar foto's die ik van deze Syrische hamster heb gemaakt:

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

En Joep vindt het helemaal geweldig om te zien dat deze ook een buikvlek heeft en dat de buikvlekken niet door de bontfactor veroorzaakt is. Iets wat sommigen ook beweren.
Foto's Pakjesboot 12 Sinterklaas #hamsters #sint #sinterklaas 
maandag, 4 december, 2017, 3:51 pm - Persoonlijk
door Martin Braak
Het is alweer een aantal jaren geleden dat ik bij Blokker een houten Pakjesboot 12 van Sinterklaas gekocht heb. Heel toevallig zag ik dit staan en ik wist meteen dat het een heel leuk item was. Bij het afrekenen bij de kassa vertelde ik al wat ik ermee ging doen. Namelijk sfeer foto's met hamsters maken. Het is zo'n leuk dingetje om Sinterklaas foto's mee te maken. Jaarlijks haal ik hem een keer uit de kast en zet ik een paar hamsters erop. En elke foto is leuk. Ook al kijkt de hamster ergens anders naar toe, dat maakt niet uit.

Hieronder een paar die ik vandaag gemaakt heb.

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Elk jaar betrap ik mijzelf op dat Sinterklaas tijd erg snel voorbij gaat. De intocht van Sinterklaas kijk ik met plezier. Van te voren haal ik alvast pepernoten, marsepein en suikermuisjes op. Maar daarna... Eigenlijk vind ik kerst veel leuker!
Een schildpad mannetje? Nee, een Russisch Blauw Geel Oranje combinatie #nieuw #bijzonder #hamster 
zondag, 3 december, 2017, 2:22 pm - Syrische hamsters
door Martin Braak
Mijn broer Peter zei tegen mij dat hij een vreemd Syrische hamster mannetje heeft. Het lijkt precies op een schildpad. En het schildpad mutatie ligt op de X chromosoom dus mannetjes kunnen geen schildpad zijn... Dit is niet schildpad, dit is de Russisch blauw mutatie in combinatie met Oranje en Geel.

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Het is heel raar om te zien. Hij heeft echt gele vlekken. Terwijl Russisch Blauw in combinatie met Oranje grijsachtige vlekken geeft. Beide kanten is Oranje aanwezig en de vader is Geel drager Oranje + Russisch Blauw. Of wel de vader is gewoon Geel. En omdat Oranje niet aanstaat en alleen gedragen wordt, is Russisch Blauw niet te zien.

Nu nog witte vlekken erin fokken en we hebben driekleurige mannetjes!