Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Langste dag van het jaar 
zondag, 21 juni, 2015, 9:01 pm - Persoonlijk
door Martin Braak
Vandaag is het niet alleen Vaderdag, maar ook de langste dag van het jaar. Een bijzonder moment vind ik altijd. Want na vandaag gaan we weer richting de winter en worden de dagen korter. Vorig jaar kan ik mij heel goed herinneren dat ik schreef dat ik voetbal aan het kijken was en dat het weer heel stabiel was en best warm. Vandaag is het zondag en terwijl ik dit schrijf is het nog licht. Het weer is minder stabiel, we hebben een paar prachtige zomerdagen gehad, het is best warm, maar wisselvallig qua temperaturen. Toch is er sprake van droogte. Dat komt omdat het meer waait en dat na een regenbui het sneller droogt. De hamsters hebben nog geen moment gehad dat ze te warm hadden. Wat fijn is, is dat de wind niet op de hamsterkamer staat en dat ik bij de verzorging zonder problemen de deur open kan houden. Heerlijk vind ik dat.

Mijn vermoeden is dat we wisselvallig weer gaan houden en dat wanneer ik vakantie heb, het K-weer is. Ik ben er ingeval bang voor! Ik moet nog vier weekjes werken en dan heb ik vier weekjes vakantie. Ik moet eerlijk bekennen dat ik eraan toe ben. Niet omdat ik net herstelt ben na een flinke griep. Ook omdat dit jaar ook sprake was van veel negatieve dingen zoals dat ik vals beschuldigd ben en gezien heb dat mensen soms anders in elkaar zitten dan ik vanuit ging.

Vorig jaar schreef ik dat ik bezig was met een adviestool. Het heeft een poosje geduurd, maar uiteindelijk is van een theoretisch concept een praktisch dingetje geworden. Prachtig om te zien dat mensen enthousiast zijn en ermee werken. Prachtig om over toekomstige ontwikkelingen na te denken. Maar tjonge wat gaat de tijd snel qua ontwikkeling zeg.

Met de hamsters gaat het heel goed. De vraag naar hamsters is niet zoals vorig jaar dat het stil kwam te vallen in verband met de WK. Maar wat ik merk is, dat ik zoekende ben naar de juiste voerbalans. Ik merk dat KonaCorn niet helemaal stabiel is qua voedingsstoffen. Ik zie dat terug bij sommige nestjes. Je ziet ineens dat de jongen wat minder snel groeien zonder dat ze van elkaar afstammen en dit in eenzelfde week. Terwijl ik KonaCorn mix met Witte Molen dwerghamstervoer. Maar hierin zit eveneens weinig vitamine A en D3, en dat zijn bouwstoffen. Ook zag ik drie gevallen van staar c.q. vertroebeling van de ogen. En dat kan ook door tekort aan vitamine A komen. Daarom hebben mijn broer en ik besloten om de mix te wijzigen. We mixen nu ConaKorn met Witte Molen dwerghamstervoer en hamstervoer. Zodat vitamine A wat hoger ligt en beetje vitamine C toegevoegd is. Daarnaast krijgen ze nu een beetje extra in de vorm van andijvie en wortel.

Ik schreef vorig jaar dat ik zat te wachten op de Canon 7D Mark2. Maar toen ik hem wilde kopen dacht ik, laat ik eerst de handleiding lezen. Wat zag ik?!, het werkt niet met Vista samen. En mijn 6 jaar oude computer met Windows Vista bevalt mij nog prima! Waarom moet ik dat vervangen. Zodoende heb ik de camera niet gekocht. Ach, dat komt nog wel. Ik heb een ander wens wel in vervulling laten gaan: ik heb een Peugeot GTI 200pk gekocht! Ow, man, wat rijdt dat ding heerlijk!

Over vier weken heb ik dan eindelijk vakantie. Ik zit nog beetje na te denken wat ik ga doen. Met mijn nichtje en neefje al gesproken over de dagjes uit. Ook zit ik na te denken of ik verder ga met de muizenwebsite of dat ik mijn dwerghamstersite verder ga verbeteren c.q. alles weer na ga lezen of de informatie nog accuraat is. De website over de tamme rat ben ik afgelopen paar maand mee bezig geweest en veel verbetert en geschreven. Ook heb ik mijn denkmodel qua kleurengenetica uitgewerkt in een script en heb ik een kleurengenerator gebouwd. Dit is bijna klaar en ik probeer dit nog voor de zomervakantie online te zetten.

Qua vereniging NKV ben ik zeer teleurgesteld. De ledenvergadering is nog niet geweest terwijl de statuten daar heel duidelijk over is: binnen zes maanden na een boekjaar wordt de ALV gehouden. Maar de vereniging is aan het dood bloeden qua inactiviteit. Niets gebeurd, niets wordt geschreven, geen jaarboek uitgebracht, geen nieuwsbrieven, geen aansturing, geen info, geen enthousiasme en geen uitstraling. Ik vind het zelf vervelend dat ik mijn levenswerk qua website in heb gezet c.q. voor de vereniging gebouwd heb. Het is een zeer belangrijke schakel. Maar moet ik hier nog mee verder?

Het wordt vast een prachtige zomervakantie en najaar! En er liggen ook nieuwe uitdagingen voor mij!