Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Eindelijk weer Pearls, een opluchting 
zaterdag, 14 januari, 2012, 7:30 pm - Russische
door Martin Braak
Zoals velen weten, fok ik met hele oude lijnen Wildkleur, Blauw-wildkleur en Pearl. De Pearl houdt ik geheel apart en van een nest Pearl x Wildkleur/Blauw-wildlkeur houdt ik alleen maar Pearl. Elk jaar houd ik een aantal en dit al jaren lang.

Kort geleden zat ik in de auto, na te denken terwijl ik reed. En ineens: shit! Mijn nieuwe Pearls fokken niet? Thuis aangekomen direct gekeken. Klopt, fuck, de nieuwe Pearls fokken niet en de ouders hiervan zijn grotendeels gestopt met fokken.

Direct actie ondernomen en een Pearl gekoppeld aan een hybride kleur, te ontkoppelen en project daarvan te beëindigen. En na vier weken heb ik die gekoppeld met een zuiver Rus.

Maar deze week zag ik: een nieuwe Pearl heeft een klein nestje. Slechts drie jongen. En vandaag kon ik zien dat het drie Pearls zijn. Gelukkig!

Dat is een gevaar van fokken. Ik wil mijn lijnen behouden. Van Wildkleur en Blauw wildkleur heb ik best veel koppels. Maar van Pearls niet. Op dit moment overweeg ik om niet meer zo te gaan voor mijn golvend haarlijn. Het aanhouden hiervan kost veel kooien en punkertjes fokken is lastig. Misschien is het beter dat ik meer Pearls fok?