Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Waarde van momenten leer je soms pas kennen als het herinneringen zijn geworden, verslag 
donderdag, 13 oktober, 2022, 8:07 pm - Persoonlijk
door Martin Braak
De weken vliegen weer voorbij en de zomervakantie ligt al mijlenver achter mij. En ook het schrijven van een verslagje kwam ik niet aan toe. Kenmerkend voor de tijd waar ik me in bevind. ik schreef laatst op Facebook: soms zal je de waarde van momenten pas leren kennen als het herinneringen zijn geworden. Er gebeuren nu zoveel dingen van nieuwe klussen, converteren tot aan afscheid nemen.

Tot aan mijn zomervakantie was het hard werken om alles op tijd klaar te krijgen. Mijn eerste vakantiedag was dan ook pas 25 juli, precies zes jaar geleden dat mijn vader overleden is. Op mijn werk voor mijn 25 jaar jubileum had ik een Efteling waardebon gekregen en tegen Susan en haar vriend Paisly had ik gezegd: laten we 25ste naar de Efteling gaan. Het was die dag prachtig weer en eenmaal aangekomen schoven we direct bij de eerste wachtrij aan. Paisly zei direct dat hij niet van lange wachtrijen hield en niet precies wist wat hij van deze dag moest verwachten. Ach, geniet van de sfeer, geniet van muziek, geniet van de lekkernij en zet je gedachten op nul. De eerste wachtrij was van die dag ook de langste wachtrij. Want het was totaal niet druk, prachtig weer en we hebben enorm genoten en gelachen. Eind van de dag zei Paisly ook dat hij dit nooit had kunnen voorstellen en hij enorm genoten had. Me too!

Dinsdag kon ik ondanks mijn vakantie weer heel vroeg uit. Want de CV ketel monteur zou langs komen. Ik had de zondag ervoor de bijkeuken waar vele van mijn hamsters staan, schoongemaakt. En ik moest die ochtend alleen nog diverse hamsters weg zetten zodat hij erbij kon. Terwijl hij bezig was begon hij te mopperen dat het om een oude CV ketel ging en dat het wel eens co2 kon lekken. Ik direct zenuwachtig, maar gelukkig ging alles wel goed. Daarna heb ik wat hamsters verzorgd en schoongemaakt en ik moet eerlijk zijn dat daardoor de dag wel zo voorbij gaat. Schoonmaken is het woord van 2022. Want door de warmte wat heel lang bleef, zorgt er ook voor dat ik mijn hamsters vaker schoon moest maken. Maar ach, ik had weer zes weken zomervakantie. Dit jaar waren er heel weinig vliegen en elke ochtend kon ik dan ook de buitendeur open houden. Lekker bezig met de dieren, heerlijk. Ik was ook ff helemaal klaar om achter de PC te zitten. En dat heb ik dan in de zomervakantie dan ook weinig gedaan. Niets geprogrammeerd, niets geschreven, het was dan ook op mijn website erg stil.

Ook was ik best vermoeid en normaal dat ik in de zomervakantie om 5 uur in de ochtend opsta, sliep ik bijna elke ochtend uit. Een ander woord van deze zomervakantie is lekker eten. Paar keer bij Kreta en Kruidentuin geweest en nog wat andere restaurantjes. Heerlijk eten. En als in weekend Formule 1 is, dan besteed ik heel wat uurtjes hieraan. Vooraf alles lezen en beluisteren. Verdiepen in vloeren, vleugels en strategie. Vrije trainingen kijken en luisteren. En dan de race kijken waarbij analystisch vermogen ingezet wordt.

Ook heb ik nog wel gewerkt. In mijn vakantie nog naar cliënt in Amsterdam geweest. En eind 1e week nog ff omdat nog niet alles klaar was. Pak weg 30 uurtjes gewerkt in 6 weken is voor mij goed en niet veel te noemen.

Voor de zomervakantie had ik een paar leuke SF series bewaard en die heb ik samen met Peter in de avonduurtjes gekeken. Star Trek New Worlds, Star Trek Discovery seizoen 4, The Foundation en Halo. Ik heb wel eens vakanties gehad waar ik veel films heb gekeken. Maar tegenwoordig kijk ik niet zoveel films meer. Fantastic Beast 3 gezien, maar vond die toch wel tegenvallen. Ook ben ik begonnen om alle afleveringen van Alf terug te kijken en best wel bijzonder dat het 35 jaar geleden is dat ik ze gezien heb, ze nog steeds herinner en nog even hard om kan lachen. Dit jaar heb ik veel afleveringen van de Rijende Rechter gekeken. Dit via Youtube, kan je mooi doorspoelen en leuke fragmenten bekijken.

Een dagje in Valkenburg geweest en dat was ook genieten. Wel erg toeristisch, maar vond de grotten erg leuk om te bekijken en heerlijk gegeten. En nog wat dagjes uitgeweest oa Keulen. Maar ik vond Keulen wel erg tegenvallen. Was trouwens daar erg druk.

De zes weken vakantie was van begin tot eind mooi weer. Er zat één dagje tussen met regen. Ik kan mij niet herinneren dat de vakantie uit zoveel 25+ dagen bestonden. En soms schoot het door naar 34 graden. Maar in de woonkamer werd het niet warmer dan 27 graden. Mede doordat ik de airco af en toe aandeed. Maar niet te vaak, want ik heb nieuwe energie tarieven en die zijn erg hoog! Inflatie is nu ruim 10% en dat merk je niet alleen aan de energietarieven.

Naast heerlijk eten ook geregeld in Ommen een ijsje gegeten. Peter en ik gingen pas laat richting Ommen zodat we naast het restaurant konden parkeren en niet meer zo druk was bij ijscoboer. En naarmate de weken verstreken werd het donkerder. En daaraan kon ik merken dat de vakantie niet meer zolang duurde. Het vloog zo snel voorbij dat zes weken eigenlijk tekort waren.

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog




Overige blogposts worden nu geladen...