Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Petitie Russische dwerghamster behouden 
zondag, 12 februari, 2023, 5:18 pm - Russische
door Martin Braak
Zoals je gemerkt heb, zijn er weinig blogs geplaatst en is de voorpagina van deze website aangepast. We voeren actie! Samen met Marika hebben we een brief aan de 2e kamer geschreven m.b.t. de huisdierenlijst, de nieuwe positief lijst. En dat het geen goed idee is om de Russische dwerghamster te gaan verbieden. Je houdt dan een paar huisdieren over. Naast kamelen mag je cavia, konijn of de Syrische hamsters als huisdier houden en aan je kinderen geven.

Kameel klinkt raar. Maar dat is natuurlijk ook raar. Er staan maar 30 dieren op de lijst waarvan heel veel niet geschikt is voor onze kinderen. Gerbils niet, schapen niet, rund niet, of moet iedereen maar aan de hond en kat? Cavia's zijn geen echte knuffeldieren om in je handen te houden en iedereen aan de konijn dat is ook niet wat. Dat zijn toch wel dieren die je niet simpel in een kooitje binnen huis gaat houden. De minister zou zeggen: wetenschappers vinden de Chinese dwerghamster geschikt. Maar dat is een heel ander type dwerghamster en schuw van karakter. Niet eenvoudig te fokken en bijna niet te verkrijgen. De Syrische hamster blijft dan over. Maar in de toekomst is dan geen keuze voor een klein knuffeldier. Daarom wij willen de Russische dwerghamster behouden!

Als je petitie nog niet getekend hebt, doe dit! Op de voorpagina kan je lezen waarom de wetenschappers het fout hebben qua afkeuring. Het is raar dat je eenzelfde toets doet op dwerghamsters die binnen in een kooi gehouden worden ten opzichte van dieren die buiten leven. Nu maar hopen dat ze de juiste beslissing nemen en een lijst ontwikkelen die wel huisdieren weerspiegelen.

Foto behorend bij blog