Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Sinterklaas gone! 
woensdag, 5 december, 2012, 2:22 am - Foto's
door Martin Braak
Afgelopen paar weken heb ik verschillende hamsterfoto's gemaakt in Sinterklaas sfeer. Een deel van de foto's heb ik via Facebook gedeeld. Altijd weer leuk om deze foto's te maken. Hieronder een paar van deze foto's:

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog
Auto's, auto's en nog eens auto's: 5 jaar verder! 
zaterdag, 24 november, 2012, 8:15 pm - Persoonlijk
door Martin Braak
Begin deze week moest ik weer voor mijn werk in Amsterdam zijn. Niet alleen, met twee andere collega's. We hadden afgesproken om elkaar te ontmoeten bij AC Restaurant Holten, dat is bij bordje 123km op de A1. Maar vanaf dat moment begin de ellende weer: auto's, auto's en nog eens auto's.

Over pak weg 150 kilometer deden we weer 3 uur over. Terwijl bij Deventer de snelweg breder gemaakt is. Weet je, bijna precies vijf jaar geleden heb ik een soort gelijk blog geschreven. En toen precies hetzelfde: auto's auto's en nog eens ... Toen ik in de auto instapte moest ik aan mijn blog denken en heb ik hem eerst gelezen. Wel bijzonder, bijna precies vijf jaar geleden en zelfde situatie. Alleen waren we nu niet om half zeven weg gegaan maar om kwart over zeven. Drie kwartiertjes later.

In mijn blog van vijf jaar geleden schreef ik dat mijn auto gemiddeld c.q. een gemiddelde auto 1 op 13/14 kilometer reed. Dat is nu anders. Er zijn veel zuinige auto's aangeschaft. Ook schreef ik dat de prijs van 1 liter benzine 1,43 euro bedroeg. Dat is nu ongeveer 1,70 euro.

Vijf jaar verder en eigenlijk zelfde situatie, alleen de energiecrisis die ik voorzag is vertraagt. Want i.v.m. kredietcrisis zijn wij zuiniger geworden!
Autisme bij muizen teruggedraaid 
vrijdag, 23 november, 2012, 9:02 pm - Nieuws
door Martin Braak
Overproductie van bepaalde eiwitten zorgt bij muizen voor autisme-achtige kenmerken. Dat schrijven Canadese onderzoekers van de McGill Universiteit in Montreal deze week in Nature.

De wetenschappers ontdekten dat overproductie van zogenaamde neuroligines autisme-achtige eigenschappen bij muizen veroorzaakte, zoals repeterende interesse.

Neuroligines zijn eiwitten die betrokken zijn bij de aanmaak van synapsen, de verbindingen tussen hersencellen die verantwoordelijk zijn voor het uitwisselen van informatie tussen deze cellen.

Uit balans

Als het aantal en de activiteit van synapsen uit balans is, heeft dat een verstoorde informatieoverdracht en daarmee psychische aandoeningen tot gevolg.

Wetenschappers wijten autisme vooral aan hyperconnectiviteit, oftewel een overschot aan verbindingen, in bepaalde hersendelen. Al eerder ontdekten onderzoekers dat mutaties in neuroliginegenen vaker voorkwamen bij mensen met autisme.

Medicijnen

Hoopgevend was dat het de Canadezen lukte om de overproductie van neuroligines terug te dringen en daarmee autisme terug te draaien. Ze bereikten dat door de muizen medicijnen te geven die de aanmaak van eiwitten in het algemeen, en daarmee ook neuroligines, terugdrongen.

Deze manier van behandelen is vrij ruw en niet geschikt voor mensen, maar de onderzoekers hopen dat nu het mechanisme bekend is,er snel geschiktere medicijnen beschikbaar komen.

Bron: Nu.nl / Hidde Boersma
People are awesome! 
vrijdag, 16 november, 2012, 11:35 am - Persoonlijk
door Martin Braak
Wij staan er niet bij stil, dun dik, lang, klein, blond, bruin haar... maar ieder heeft wel iets bijzonders of kan iets bijzonders. Diegene die fokken hebben een bijzonder hobby en verrichten goed werk. Want zij fokken jou huisdieren, als je geen fokker bent. Fokken is bijzonder. Iemand die dagelijks bezig is om een bal hoog te houden, zo is de fokker dagelijks met zijn of haar dieren bezig. En als je dieper naar kijkt, zijn dat knappe prestaties.

Kijk dit filmpje! People are awesome!



Gallinova filmpjes 
dinsdag, 13 november, 2012, 10:03 pm - Evenementen
door Martin Braak
Op de keuring van de Nederlandse Knaagdierenfokkers Vereniging (NKV) gehouden op Gallinova, heb ik een aantal filmpjes gemaakt. Ik had niet verwacht dat ze goed gelukt waren. Want ik heb ze met een spiegel-reflex camera in HD opgenomen.