Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden

Blog over hamsters

Russische dwerghamster wordt vanaf 1 januari 2024 verboden. Tegen?, teken dan deze petitie. Klik hier voor meer informatie.
Klik hier voor het blog menu
Hup Holland Hamster 
woensdag, 4 juni, 2014, 8:56 pm - Andere zaken
door Martin Braak
Deze week heeft AH haar nieuwe actie gelanceerd: Hup Holland Hamsters! Dit in verband met de WK 2014.Ik kan mij 2 en 4 jaar geleden nog herinneren dat de vraag naar hamsters tijdens de EK en WK niet groot was. Misschien helpt dit?
Dag Mijn Meisje 
woensdag, 4 juni, 2014, 8:33 pm - Syrische hamsters
door Martin Braak
Vandaag is Mijn Meisje overleden. Mijn Meisje is familie van Meisje, de eerste Lavendel hamster, Meisje die ik later had en is verre familie van Smurf. Toen vorig jaar november een kooi leeg stond heeft mijn broer haar aan mij gegeven. Omdat ze zo lief en zo groot was. Mijn Meisje, zoals ik haar noemde, was niet zo fotogeniek. Ze had de kleur ook niet mee: zwart langhaar. En dat is heel lastig om goed op de foto te krijgen.

Afgelopen week moest ik aan een oud gedichtje denken, namelijk.

In mijn hart daar woont een “Beestje”
en dat “Beestje” heet verdriet.
Ik voel hem heel erg zachtjes knagen
niemand anders die hem ziet.
Zachtjes kruipt het “Beest” naar boven,
en bouwt een brok diep in mijn keel.
Nu mogen plots de tranen komen,
omdat ik alleen maar huilen wil.....

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Zij is voor mij de laatste in de lijn Smurf project: 2007-2014. Zeven jaar lang hebben hamsters bij mij gewoond die van dit project afstamden.

Dag Mijn Meisje.
Het is alweer 1 juni! 
zondag, 1 juni, 2014, 9:03 pm - Persoonlijk
door Martin Braak
Ongelovelijk hoe snel tijd gaat: het is alweer 1 juni! En nog maar 21 dagen tot dat de langste dag van het jaar is! Afgelopen twee keer waren deze dagen niet echt mooi qua weer. De langste dag van het jaar vind ik altijd leuk om even stil te staan, even met een koud colatje in warme weer terug kijken wat gebeurd is en weer focussen wat aan zit te komen. Want daarna komen de leuke dagen zoals de zomervakantie, maar ook dat de dagen weer korter worden.

Op dit moment, 22:05 dat ik dit schrijf, gaat de zon onder. Het wordt schemerig. Nog zes weekjes werken en dan heb ik eindelijk vier weken vakantie. En die zes weekjes kan mij niet snel genoeg voorbij zijn.

Afgelopen zes maand hebben wij ontzettend stabiel weer gehad. Voorgaande twee jaren waren tot aan juli erg koud, maar dit keer is het heel anders. Wij hebben veel mooi weer gehad, behalve afgelopen week. Er is hier ontzettend veel regen gevallen zeg. En dan begint de vliegen ellende :S.

Gisteren kreeg ik te horen dat de NKV clubdag en ledenvergadering niet doorgaat. Deze was volgende week gepland. Helaas is e.e.a. niet up-to-date en loopt de vereniging achter op de vastleggingen. Ikzelf heb het idee dat de vereniging gedragen wordt door enkele leden. Een vereniging betekent dat je samen verenigt en dat je met elkaar de schouders onderzet. Dat betekent in mijn ogen dat er ook verplichtingen zijn. Namelijk meehelpen en meedoen. Het is niet zo dat je een tennisvereniging opricht en de kantine niet bemant, er geen planning gemaakt wordt omdat ... Nee! De sportverenigingen kennen een soort gelijk probleem. Leden willen eigenlijk liefst alleen maar consumeren. Maar niet actief meehelpen. Een aantal verenigingen hebben daarom de contributie verhoogd en geven dit terug als je meehelpt. Misschien moet de NKV dit ook gaan doen? Ik ga je nu voorspellen, als er geen ommekeer komt, is over vijf jaar geen NKV meer zoals wij die nu kennen.

Tijden veranderen en dat merk je. Fokkers van honden komen nu geregeld in het nieuws o.a. dat bastaards gezonder zijn, dat er een DNA test komt voor fokhonden, etc. Ook binnen de hamsterwereld is op dit moment veel onrust omdat veel Rusjes afstammen van ouderdieren die defecten hadden. En worden veel Rusjes uit de fok gedaan om risico te verminderen. De fokkers willen foutloos fokken, zonder defecten. Bij het lezen van een artikel over honden las ik een citaat van de heer Gubbels: Genetische afwijkingen horen bij het leven. En daar heeft hij een goede punt. Fokken van alleen maar gezonde dieren is een utopie.

Had ik al gezegd: nog zes weken!
Foto's van nageslacht van wildvang 
maandag, 26 mei, 2014, 7:54 pm - Russische
door Martin Braak
Paar foto's van een vrouwtje, afstammeling van wildvang:

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

CV ketel monteur, altijd lache zo'n hamsterkamer! 
vrijdag, 23 mei, 2014, 10:30 pm - Persoonlijk
door Martin Braak
Vandaag was het dan weer zover: de monteur kwam weer langs om een onderhoudsbeurt te geven aan de CV ketel. Tja de CV ketel staat in mijn hamsterkamer. Of wel rondom staan de kooien. En dan moet ik a. ruimte maken, b. de CV ketel toch maar eerst even goed afstoffen.

En altijd schiet mij het verhaal van jaren geleden weer te binnen. Toen ik nog bij mijn ouders woonde, hadden mijn broer en ik de hamsters op de zolder. En de CV-ketel stond aan de anderkant van de zolder en dat zorgde dus niet voor "ow shit, ik moet eerst opruimen". Maar op een dag kwam een monteur die naar boven ging... daarna stilletjes, met een bleke gezicht weer naar beneden kwam. Hij was bang voor kleine diertjes... Hij had even tijd nodig om zich te herstellen en zou terug komen. Lijk bleek vertrok hij! Maar inderdaad, hij kwam terug, ging richting de CV ketel en keek niet om. Deed zijn werk en vertrok.

Maar vandaag was het een monteur die zelf vogels kweekt. Als eerst vertelde hij dat hij op de werkbon al zag staan: in de hamsterkamer. Tja, wat moet je dan aan denken? Iemand die veel goederen verzamelt en daardoor de ruimte vol staat met goederen? Nee dus, letterlijk: een kamer met hamsters. Tijdens het schoonmaken hebben we over mutaties, vogels, hybride etc. gehad. Erg gezellig en leuk!

Tijdens het praten vertelde hij dat de witten vaak kleiner en minder gezond zijn. En hij was van mening is dat de zuiver wildkleuren de sterksten zijn. Opvallend is hoeveel gemeenschappelijk alles is!