Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu

Kalender

«December 2017»
MaDiWoDoVrZaZo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
28 maart 2024

Laatste reacties

Zoeken


 
 

Individuele bezoekers blog

  • Totaal: 444.127
    Vandaag: 38
    Gisteren: 58
Vandaag een bijzonder moment: 10 jaar blog! #hamsters #blog  
zaterdag, 2 december, 2017, 2:00 am - Persoonlijk
door Martin Braak
Een bijzonder moment. Vandaag is het 10 jaar geleden dat ik met mijn blog begonnen ben. In deze 10 jaar heb ik bijna duizend blogs geschreven. Veel al over hamsters en weetjes, maar ook over wat ik meegemaakt heb qua evenementen en vakanties. Ook soms de moeilijke momenten zoals het overlijden van mijn vader en moeder.

Mijn eerste zin was: Om de website www.Dwerghamster.nl completer en ook wat persoonlijker te maken, heb ik besloten om een blog toe te voegen. Het is nog niet allemaal klaar, maar eerste begin is er! Dat was mijn startpunt. De gedachten was om de website actiever te maken. De website is vrij statisch en ik moet er echt voor gaan zitten om artikelen te herschrijven of up-to-date te maken. Een blogje schrijven doe ik meestal in een paar minuten. Gewoon ff snel uittypen. Tja, daarom zoveel taalfouten lol. Maar dat maakt niet uit. Het is delen van kennis, van weetjes, het delen van informatie. Zodat anderen het kunnen lezen en kunnen verdiepen in de materie. Wat ik wilde bereiken, is zeker bereikt. Mijn blog wordt vaak gelezen. En veel bezoekers vinden mijn site omdat ik een blog heb.

Wat lastig maakt is dat over veel onderwerpen ik reeds geschreven heb en het aantal blogs langzaam afneemt. In 2008 schreef ik maar liefst 168 blogs. In 2015 91 en 2016 56. Maar dat kwam ook in verband met de privé situatie.

Elk jaar begin ik met de statistieken en ik heb lang niet begrepen waarom mijn teller zoveel afwijkt ten opzichte van One.com statistieken. Ik ben er nu achter!, mijn blog telt voor één pagina. Als iemand tien blogs leest, is het voor One.com een link die via redirect opnieuw geladen wordt.

Een paar bijzonderheden: het maximaal aantal reacties op een blog bedraagt 6.Lijstje van de meest gelezen blogs:
Alle hamstersoorten
De alcoholist
Een blog
History of the Syrian Hamster
Hybride bij andere diersoorten
Rudimentair duimpje, Nederlandse standaard "5 tenen" is fout
Hamsteren
Hoe is het met Inni-Mini?
Bonte / gevlekte Roborovski's
Help mijn hamster knaagt aan de tralies!

Ja, mijn eerste blog is ook tevens ééntje die vaak gelezen is. Bijzonder is dat alle hamstersoorten de meestgelezen blog is terwijl het een opsomming is. Inni-mini die er tussen staat. Ik vermoed dat een aantal blogs die hierboven in de top 10 staan op fora genoemd zijn en daardoor vaak gelezen zijn.

Ik ben nu heel benieuwd hoe het over 10 jaar is. Ik ben nu 43 jaar oud, dan ben ik 53. Zou ik dan nog zo actief met deze website bezig zijn? Hoe ziet mijn hobby dan eruit? En hoe mijn site en blog? 10 jaar op 43 jaar is bijna 25% van mijn leven. Bijzonder!

Foto behorend bij blog




Overige blogposts worden nu geladen...