Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Hamster ontsnapt 
donderdag, 1 oktober, 2009, 9:04 pm - Syrische hamsters
door Martin Braak
Vandaag was het de eerste keer dat in mijn huis een Syrische hamster ontsnapt was. Blijkbaar had ik de kooi niet geheel goed dicht gedaan en heeft ze de deurtje open gekregen. Ze was langs de keuken gelopen en ik heb een open keuken die geheel afgetimmerd is. Op de grond zit in de plint een rooster en daar was ze door heen geglipt. En blijkbaar kon ze daar niet weer uit. Het is dat ik wat hoorde dat ik haar vond. Ze zat voor het rooster te bedelen.

Terug in haar kooi gezet ging ze direct hamsteren en liep ze met volle wangzakken door de kooi.

Voor mij een teken dat instinkt heel snel terug komt. Want bij het pakken beet ze me ook. Dat doet ze normaal niet. En blijkbaar heeft ze naar voer gezocht en op moment dat ze weer terug in haar kooi was, ging ze door met haar gedrag.

Een ontsnapte Syrische hamster is veel erger dan een dwerghamster die ontsnapt is. Syren knagen meer aan de dingen die ze vinden, kunnen bijvoorbeeld hele gordijnen kapot knagen, puur omdat ze nest materiaal willen. Dwerghamsters doen dat veel minder.
De Russen zijn onrustig 
donderdag, 1 oktober, 2009, 8:58 pm - Russische
door Martin Braak
Deze week zijn de Russen onrustig. Het begon op dinsdag avond. Toen begonnen de nieuw opgezette Russen met elkaar te vechten en moest ik ze scheiden. Ik zet ze namelijk als groepjes weg. Maar ook vrouwtjes die hun mannen weg jagen.

Waarom ik dit hier schrijf? Nauw om logica te ontdekken. Als ik een bepaalde trend bekijk, denk ik dat het enerzijds komt omdat het herfst wordt. Maar zelf denk ik dat er slecht weer op komst is. Is er storm op komst? Wat ik vaak zie is dat ze vechten net voordat er storm komt. En vanochtend luisterde ik naar de radio, en jawel hoor ze hadden het over storm.
Eerste lang weekend achter de rug 
zondag, 27 september, 2009, 7:58 pm - Persoonlijk
door Martin Braak
Dit weekend was mijn eerste lang weekend. Met mijn beroep is het zo dat in het najaar het altijd wat rustiger is. Nu met de kredietcrisis is het ups and downs, je hebt ff rustiger, en ander moment spoed spoed spoed omdat iets af moet.

Dit weekend heb je me bezig gehouden met het schrijven van een webwinkel. Binnenkort hier meer informatie over! Veel webwinkels draaien of op mijnwinkel.nl of op een ander abonnementvorm qua webwinkel, en anderen op open source routines zoals OsCommerce. Maar ik wil dit niet, de look moet anders zijn, werking eveneens. En daarnaast de meeste klanten moeten via Google komen.

Dit weekend was het lekker warm zeg. Tot en met nu toe heb ik de kachel niet aangehad. Maar het is alweer herfst en ze voorspellen dat het kouder wordt. Het zal dan ook wel niet meer zolang duren dat de kachel aan moet.

Ook dit weekend wat foto's gemaakt. Niet zo mooi als poosje geleden, zoals deze foto:
Foto behorend bij blog

Nee, vandaag gewoon op de tafel foto's gemaakt. Gaf wel een bijzonder resultaat.

Foto behorend bij blog

Met de Russisch Blauwen gaat het goed, sommigen zijn wat lichter, aantal lekker donker. En donker vind ik ze het mooist, dus zo:

Foto behorend bij blog
Meer dan 1.000.000 pagina's gelezen 
donderdag, 24 september, 2009, 8:06 pm - Overige
door Martin Braak
Sinds de invoering van de telling van de pagina's zijn er vandaag meer dan 1 miljoen pagina's gelezen. De telling is in december 2006 ingevoerd. Dus binnen 3 jaar!
Rusjes uit Engeland 
maandag, 21 september, 2009, 8:06 am - Russische
door Martin Braak
Een maand geleden heb ik Rusjes uit Engeland gekregen en één trio van Justine vind ik heel mooi en leuk. Ze zitten nog steeds als trio bij elkaar. Wat mij opvalt is dat ze iets anders uitzien dan degene die ik van Melissa gekregen heb. Het wildkleur trio begon eigenlijk direct hun grote voerbak leeg te maken en al snel werd dat hun slaapplaats. Ja met z'n drieën in één voerbakje. Ik heb ze maar een huisje gegeven...

[https://www.dwerghamster.nl/voorpagina/fotos1-serie2006tm2017/20090920-EngelsJustine.jpg]