Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu

Kalender

«Maart 2013»
MaDiWoDoVrZaZo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
19 maart 2024

Laatste reacties

Zoeken


 
 

Individuele bezoekers blog

  • Totaal: 442.062
    Vandaag: 28
    Gisteren: 59
Paasfoto's 
zaterdag, 30 maart, 2013, 8:02 pm - Andere zaken
door Martin Braak
Een paar hamsterfoto's in paassfeer:

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog
Gratis huisdierenbox 
vrijdag, 29 maart, 2013, 7:36 pm - Overige
door Martin Braak
Gratis een hondenbox of een kattenbox? Een verrassingsdoos met leuke inhoud ontvangen? Helemaal gratis is het niet... Je bent wel verzendkosten verschuldigd. Klik hier:

Witte donderdag en dat letterlijk! Fijne paasdagen! 
donderdag, 28 maart, 2013, 10:11 pm - Russische
door Martin Braak
Het is vandaag witte donderdag en nu, rond 10 uur, sneeuwt het hier. Witte donderdag en dat letterlijk! Echt waar ik ben dit weer toch zo zat! Ik had in januari dit jaar nog geschreven dat het einde van de winter zou zijn. Volgens mij ook in februari. Maar uiteindelijk hebben wij drie bitter koude maanden gehad.

Het zou door de opwarming van de aarde komen. Opwarming? Dat betekent toch warmer... Nee extremer. Ik kan mij niet herinneren dat wij zoveel weken achter elkaar koud hebben gehad. Laat staan dat ik me herinner dat we storm in combinatie met vriezen hebben gehad. Het was slechts drie tot vijf graden onder nul, maar door het harde wind voelde het als min 15 graden aan.

Op twitter had ik de grap gemaakt dat we een wit pasen zullen krijgen. Zo ver naast zit mijn grap niet... 2e paasdag valt dit jaar op 1 april en 31 maart, 1e paasdag, wordt de tijd verzet. Hoe bijzonder is dit! Koud, sneeuw, zomertijd, 1 april en paasdagen!

Ik wens iedereen fijne paasdagen! En beter weer!

Foto behorend bij blog
Russische dwerghamster echt geen groepsdier! 
donderdag, 28 maart, 2013, 9:55 pm - Russische
door Martin Braak
Afgelopen jaar heb ik een koppel Russische dwerghamsters gekregen die afstammen van de wildvang lijn die ze in een laboratorium gebruiken. Ze zijn echt wilder dan ik gewend ben, zelfs wilder dan de lijn die ik ooit uit Rusland had. Ze bijten niet hoor!, nee, in tegendeel. Ze rennen voor me weg, maar eenmaal weggerend zijn ze wel weer nieuwsgierig. Ze komen dan weer rustig naar me toe gelopen. Ze weten dat ze wat eten krijgen. Meestal dan. Als ik wel iets anders doe: soef, weg. Vooral het mannetje. Het vrouwtje is wel wat rustiger.

Ook hebben ze diverse nestjes gehad en hun laatste nestje bestond uit twee kleintjes. En ik vermoed dat dit echt hun laatste nestje is. Ik heb daarom de jongen bij ze gelaten. Om te kijken of dit goed gaat. Weken lang is het goed gegaan. Maar afgelopen week, na pak weg 8-9 weken, ging het mis. Het vrouwtje ging achter haar kinderen aan en ging over tot bijten. Ze moesten echt weg!

En dat is ook zoals ik in de natuur voor mij zie. De jongen blijven zolang het van de ouders mag. Maar op een gegeven moment moeten zij weg. Als dat op jonge leeftijd is, dan gaan ze als groep jongen weg en blijven ze bij elkaar. Zijn ze rond de 8-10 weken oud, dan gaan ze afzonderlijk weg denk ik. Of rond deze tijd vinden ze een partner en leven daar mee verder. Maar... Het zijn echt geen groepsdieren!!
Dit koude weer is kloten voor de fok 
dinsdag, 19 maart, 2013, 9:04 pm - Russische
door Martin Braak
Een tijdje geleden schreef ik nog dat een aantal koppels dwerghamsters jongen hadden terwijl het nog geen lente was. Vaak is het zo bij mij dat de eerste warme zonnestralen zorgen voor veel nageslacht. Helaas, ik kom op mijn woorden terug.

Ik merk dat de kou ervoor zorgt dat veel nestjes kleiner zijn en aantal nestjes ook lager is dan anders. Bah, het is nog ijskoud. En tot eind maart blijft het koud. Ik maakte op Twitter de grap dat het een wit pasen zou worden, verdomt Telegraaf nieuws: wit pasen?

De kou zorgt voor uitstel van fokken en ik ben bang voor afstel. Want dat kan ook bij de Russische dwerghamsters. Het is niet vanzelf sprekend dat ze gaan fokken. Er zijn nu veel meer koppels bij mij die nooit gefokt hebben.

Nu maar hopen dat april een prachtige lentemaand wordt.