Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Moscow of toch niet? Wat is dit? 
zondag, 31 december, 2023, 9:11 am - Campbelli
door Martin Braak
Zoals ik op mijn blog al geschreven heb, heb ik denk ik de mutatie Moscow. Dit in een lijn dat mijn broer Peter aan het fokken was. Echter, ik twijfel enorm. En de twijfel is nu nog veel meer geworden.

Als je een kenner bent, dan weet je dat de mutatie Moscow door Linda Price op de markt in Rusland gevonden is. En dat Linda Price de mutatie verder gefokt heeft en onderzocht heeft. Zie link: https://www.aaahamsters.org/MoscowOverview.html

Daar schrijft zij o.a: "From what I have determined so far, the Moscow color is a diluting gene. The eyes are apparently a dark ruby. This red color is really only noticeable when the Moscow gene is combined with the Platinum and Mottled pattern genes."

Bij email wisselingen lang geleden heb ik Linda gevraagd wanneer een baby geboren wordt met de mutatie Moscow, of dan de oogbol kleur een rode stip heeft. Dat ken ik van de hybride lijn Russische dwerghamster Vies-bruin / Beige. Dat heeft zij mij bevestigd. De kleur Moscow x Opal lijkt ook extreem veel op de Beige kleur Russische dwerghamster. Echter, nu ik mijn vermoedelijke Moscow dieren onderling kruis, dan zie ik dit niet terug. Zij hebben bij de geboorte geen rode oogbol punt. En hun ogen lijken niet zeer donker rood te zijn. Maar dat is ook niet goed te zien.

Helaas heb ik op dit moment geen gevlekte Campbelli's die Linda Price heeft. Ik heb alleen een nieuwe gevlekte Campbelli en genetisch is dit een recessieve vlekgen, meer een roan gen. Het is niet nieuw in opzicht dat het bij mij nieuw ontstaan is. Het zat al jaren in de Campbelli lijnen echter niemand heeft het als nieuw bestempeld c.q. als een ander mutatie dan dominant gevlekt of Platinum. Men dacht gewoon het is verzilvering of Platinum.

Nu vraag ik me af of het wel of niet Moscow is. En zal ik verder moeten gaan om het te onderzoeken. Op de website van Linda zie je Zwart x Moscow en dat zal dan mijn eerste test worden.

Wordt vervolgd!

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog