Blog over hamsters

Klik hier voor de blog menu

Kalender

«November 2019»
MaDiWoDoVrZaZo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
26 juli 2021

Blogs

Laatste reacties

  Zoeken


   
   

  Individuele bezoekers blog

  • Totaal: 352.174
   Vandaag: 5
   Gisteren: 59
  Sinterklaas weer in het land, ff wennen aan Roetveeg Piet, welkom Ozosnel 
  zondag, 17 november, 2019, 9:43 pm - Andere zaken
  door Martin Braak
  Gisteren zat ik om 12:00 weer voor de buis om de Sinterklaas intocht te kijken. Jaarlijks al vanaf kinds doe ik dat en vroeger altijd met mijn moeder. Kop koffie en wat lekkers erbij. En gewoon voor de lol kijken. Dit jaar was het wel ff wennen hoor! De Sint die met een stoom trein komt omdat de nieuwe paard Ozosnel nog watervrees heeft. Tja... Laat staan dat alle Pieten toch schoonmaakmiddelen ontdekt hebben en niet meer geheel zwart zijn: Roetveeg Pieten.

  En in andere plaatsen heb je de eigenwijze Pieten. Die maken zich niet schoon! En zijn zo zwart als roet!

  Vandaag maar weer mijn bootje wat ik ooit bij de Blokker gekocht heb, gepakt. En wat foto's gemaakt. Beetje in herhaling maar elke keer zitten er wel weer schattige foto's bij!

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Hamzosnel of zullen we de hamster maar Hamzolief noemen?


  Eén van de ergere dingen wat een dwerghamster kan overkomen: opgezwollen tong 
  zondag, 10 november, 2019, 9:35 pm - Andere zaken
  door Martin Braak
  Het is me afgelopen 15 jaar drie keer overkomen en alle drie keer vond ik dit ontzettend erg. Je kunt er niets aan doen. Je hebt geen middelen om in te grijpen en het geeft een zeer verstikkend gevoel. Namelijk een opgezwollen tong.

  Foto

  Zover ik kan zien + het aantal keren dat het gebeurd is, vermoed ik niet dat dit iets genetisch is. Ik vermoed dat er sprake is van een muggenbeet of een reactie ergens op, maar wat? Maar misschien is de reden wel simpeler. De tong kan ook ontstoken zijn. Of wel een infectie en dat wordt Glossitis genoemd. Maar het kan ook een tumor zijn. Want bij mensen komt tongkanker ook voor. Waarom zou dat bij dieren niet kunnen?

  Vitamine B3 en/of B12 tekort kan leiden tot een verhoogde kans op een tong infectie. B12 krijgt de hamster binnen door het eten van hun eigen ontlasting. Ze hebben daarvan niet snel tekort, tenzij de poepjes niet gegeten worden.

  Gelukkig komt dit zelden voor. Als je fokker wilt worden en denkt dat altijd alles goed gaat. Denk twee keer na. Hoe meer dieren je hebt, hoe groter de kans dat iets fout gaat worden. Dit is maar één van de dingen wat fout kan gaan.
  Als je een nestje hebt, dan zijn pindadoppen een risico 
  zondag, 20 oktober, 2019, 8:45 am - Andere zaken
  door Martin Braak
  In veel hamstervoer zitten pinda's. Bepaalde merken willen een extra dimensie geven c.q. een natuurlijk look of extra speelmateriaal: de pinda inclusief dop. En daar is natuurlijk niets mis mee. In mijn voer zit dit ook en er zijn hamsters die er niets mee doen en er zijn hamsters die de doppen helemaal open knabbelen. Maar er is één dingetje waar je als fokker of bij een pretnestje op moet letten.

  Namelijk de half lege doppen. Baby hamsters kruipen. Ze zien niets, horen niets en hebben slechts kleine snorharen. Als ze bij het kruipen een lege pindadop tegen komen dan kunnen ze erin kruipen. Met alle gevolgen van dien. En dat is niet wat je wilt. Daarom mijn advies: kijk goed of er geen halve pindadoppen liggen. Verwijder deze of maak ze extra kapot. Zodat dit niet kan gebeuren.

  Foto
  Er zweeft een vreemde mutatie in mijn golvend haar lijn 
  zondag, 13 oktober, 2019, 6:58 pm - Russische
  door Martin Braak
  Ja, ik heb hier al eerder over geblogd en ik weet het nu zeker. Bij mijn golvend haar dieren is een nieuwe mutatie aanwezig die invloed heeft op de geel-roodoog factor. Het verdund de kleur. Maar dit voornamelijk van de baby haren. Bij verharing worden ze weer wat donkerder.

  Foto

  Dit exemplaar is vorige maand geboren en is een vrouwtje. Op deze leeftijd kent het de kleur Champagne. Zo licht!
  Merle afwijkende tekeningen 
  vrijdag, 4 oktober, 2019, 9:06 pm - Russische
  door Martin Braak
  Heel soms heb ik Russische dwerghamsters met de mutatie Merle met een vreemde afwijkende tekening. Of ze zijn heel donker. Of heel licht. Of een grote stip op de kop. En heel soms geen stip op de kop. Nu zag ik bij een kruising tussen een Mandarijn merle x Engelse lijn dit rusje tussen zitten.

  Foto

  Foto

  Foto

  Heel zonde dat dit uit een Mandarijn Merle gefokt wordt. Voor mij de reden om niet voor de fok aan te houden. Ik houd de kleurmutaties apart en Mandarijn daar selecteer ik alleen Mandarijn varianten van en niet andere varianten. Dit Merle is gisteren via mijn broer Peter verkocht.

  En voor wie niet ziet wat bijzonder is: witte vlekjes boven de ogen net als een Roborovski dwerghamster.


  <<Eerste <Terug | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | Volgende> Laatste>>