Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Blijft het vreemd vinden dat de ondervacht van een wintervacht donker van kleur is 
vrijdag, 31 maart, 2017, 7:49 pm - Russische
door Martin Braak
Wintervacht is en blijft iets bijzonders. Het is een bijzonder gedaante wisseling van kleur en elk Russische dwerghamster ziet er in wintervacht anders uit. Ik heb er nog steeds een aantal vragen die ik niet beantwoord heb. Hoe en waarom ze in wintervacht gaan, dat is me allang duidelijk. Maar waarom de ondervacht donker is terwijl rest van de haren grijswit zijn, dat snap ik eigenlijk niet. Wie weet komen we daar nog een keer achter.

Dit jaar had ik meer wintervacht dan anders. Her en der waren wat hamsters die in wintervacht gingen. En dat is mijn eigen stomme schuld geweest. Want waar het gebeurde, die kooien stonden in schaduw. Op twee kooien na!, en dat kan ik niet verklaren. Eén daarvan is uniek, want daar ging het om jonge Rusjes van drie weken oud die in wintervacht zijn gegaan (of er moet een mutatie zijn, maar daar komen we in de toekomst wel achter).

Foto behorend bij blog

Wat ik nog ooit een keer wil testen is dat ik een hamster een pigment vlek geef net als schapen. En dan kijken wat daarmee gebeurd als een hamster in wintervacht gaat. Ik ben namelijk benieuwd welk tempo de haren verwisseld worden. De verkleuring gaat namelijk heel snel.

De twee kleine Rusjes zijn nu alweer bijna drie maand oud en zitten nog in wintervacht. Heel iets ander patroon zou ik zeggen. Ook is het afwachten of ze een normale zomervacht gaan krijgen.




Overige blogposts worden nu geladen...