Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Oompa Loompa 
zondag, 30 december, 2012, 9:09 am - Syrische hamsters
door Martin Braak
In december heb ik een nestje Syrische hamsters gepland en dat is gelukt! Acht geweldige kerstkindjes en ik heb dagelijks foto's van gemaakt. De foto's staan al op mijn website:

http://www.dwerghamster.nl/syrischehams ... /index.php

Tussen de kleine syren zit een prachtige driekleur. Zij heet Nutella en gaat naar Arrate del Amo. De bijzonder schildpad met gele vlek in haar gezicht heet Oompa Loompa. Vernoemd naar de helpers van Willy Wonka. Oompa Loompa is een zwart schildpad langhaar en draagt voor roest, wat in folksmond ook wel draagt voor chocola genoemd wordt. Zij draagt tevens voor crème en eventueel heeft ze umbrous geërfd.

Foto behorend bij blog

Oompa Loompa blijft bij mij en ga haar regelmatig op foto zetten zodat het nestje later aangevuld kan worden met een stuk hoe een hamster ontwikkeld.
Opvallend: minder blog bezoekers in de kerstvakantie! 
zondag, 30 december, 2012, 9:07 am - Overige
door Martin Braak
Normaal gesproken bezoeken 100-150 mensen mijn blog per dag. Wat mij opvalt is dat in de kerstvakantie slechts 50-60 bezoekers heb. In de zomervakantie vind ik het logisch: mensen zijn weg. Maar nu heb ik het idee dat een groot deel van mijn bloglezers studenten zijn die op school internetten. Dat zou verklaring kunnen zijn.
Winterslaap 
vrijdag, 28 december, 2012, 3:46 pm - Syrische hamsters
door Martin Braak
Afgelopen 2e kerstavond kwam mijn broer Peter binnen lopen met een Syrische hamster in winterslaap. Voor mij was het de eerste keer dat ik dit in het echt zag. De hamster voelde ijs en ijs koud aan. De snorharen en de pootjes bewogen soms. Het zag er net uit of de hamster dood ging. En ik kan goed voorstellen dat op deze manier hamsters dood verklaard worden.

Ik heb de hamster gefotografeerd en gefilmd. Tevens heb ik de hamster opgewarmd. Dit heb ik gedaan door de hamster in mijn handen te houden en zachtjes te blazen. Zodat het heel warm werd. Je zag in begin weinig verandering. Maar naar een paar minuten begonnen de pootjes harder te trillen. Inclusief de snorharen, want die waren ook geconstant in beweging. Na 10 minuten begon de hamster heel soms te strekken en binnen 20 minuten was de hamster weer warm en actief.

Dit was aanleiding voor mij om een onderdeel hierover te schrijven. Tijdens het schrijven heb ik verschillende dingen geleerd. Zo wist ik niet dat in de natuur de Syrische hamster voor ongeveer 7 dagen in winterslaap gaat, daarna weer uitkomt en wanneer situatie niet gewijzigd is, wederom in winterslaap gaat. Tevens dat de hartslag terug gebracht wordt naar maar 10-20 hartslagen. Terwijl dat ze normaal 400 hartslagen per minuut hebben.

Link: http://www.dwerghamster.nl/syrischehamster/winterslaap/

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog
Fijne feestdagen 
maandag, 24 december, 2012, 7:01 pm - Overige
door Martin Braak
Ik wens iedereen fijne feestdagen!

Foto behorend bij blog
Dwerghamstersite versie 4 
donderdag, 20 december, 2012, 10:22 am - Overige
door Martin Braak
Zoals jullie kunnen zien is vanacht de website gewijzigd. Versie 4 van www.Dwerghamster.nl is online! Een behoorlijk moment, want begin 2012 ben ik er al mee begonnen. En eigenlijk is het nog niet klaar. Er zit nog veel meer aan te komen. Alleen het is en blijft een hobby. Beetje bij beetje, stukje bij stukje bouw ik het.

Versie 4, wat maakt het zo bijzonder? Ten eerste de layout. Ik ben overgestapt naar een langwerpige layout en sorry, mensen die een 1024 pixels brede scherm hebben... Daar past het niet meer op. Ten tweede, een totaal nieuw menustructuur die ik al voor AllesOverRatten.nl had geschreven. Dit systeem werkt prettig op een iPad of een tabled. De website is gebouwd om 5 jaar mee te gaan en ik voorzie dat de PC/laptop minder zal worden en gedomineerd zal worden door tablet-systemen. En de website is daarvoor uitermate geschikt. Derde: ouderhuids is afscheid genomen van de template routines die uit 2005/2006 afstammen. Het is geheel herschreven routine. Op elke pagina kunnen foto's toegevoegd worden door alleen maar aan te geven in welke map de foto's staan. De layout wordt centraal geregeld evenals de foutmeldingen en onderliggende jquery scripts. Er is een nieuwe fotomodule ingebruik genomen en mijn fotoalbum is geheel herschreven. Bij dwerghamsters is de kleurengenerator aangepast. Veel delen zijn herschreven, kleurenoverzichten vernieuwd en bijvoorbeeld stuk over voeding is heel uitgebreid geworden.

Het is uren werk geweest en het is nog niet klaar. Zoals je ziet werkt mijn blog nog op de oude systeem. Ik moet dit nog herschrijven. Wat nog gaat komen is dat je lid kunt worden van mijn site en dat je hamstery kunt aanprijzen inclusief welke hamsters je hebt en welke nestjes je hebt. Foto's delen en met elkaar praten. Dat gaat allemaal in de loop van 2013 bijkomen.

Aankomend tijd ga ik de site her en der langs om te kijken of alles naar behoren werkt. Er zijn dingen waar ik niet aan gedacht heb, of dingen die niet goed zijn. Taalfouten zullen her en der voorkomen. Zie je iets, aarzel niet om mijn nieuwe contactformulier te gebruiken en door te geven.

Beetje bij beetje, stapje bij stapje, kleur bij kleur, bug hier, bug daar ... het is een enorme klus geweest!