Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu

Kalender

«Maart 2011»
MaDiWoDoVrZaZo
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
22 februari 2024

Laatste reacties

  • surrogaat kind
    woensdag, 14 juni, 2023, 11:34 am
    Bedankt voor het zo duidelijk en...

Zoeken


 
 

Individuele bezoekers blog

  • Totaal: 440.570
    Vandaag: 17
    Gisteren: 59
Supermaan en daardoor de gevolgen? 
zondag, 20 maart, 2011, 10:26 am - Persoonlijk
door Martin Braak
Gisteravond was er een bijzonder fenomeen. Namelijk de grootste maan van de afgelopen 20 jaar. Dit wordt ook wel "supermaan" genoemd. Het verschil in grootte wordt veroorzaakt doordat de maan in een ovaal ringvorm rondom de aarde draait. Gemiddeld is de afstand van de maan 383.900 km. Afgelopen avond was dat 356.577 km om precies te zijn. Van dit bijzonder moment heb ik even een foto gemaakt:

Foto behorend bij blog

Van de supermaan wordt wel eens gezegd dat deze grote problemen op onze planeet veroorzaakt. Afgelopen keren hebben we gezien dat wanneer er weer sprake is van een supermaan er grote aardbevingen gebeurden. En dit keer wederom: Japan is getroffen door een zeer grote aardbeving (een 9.0) en daarna getroffen door een tsunami. De natuur heeft enorme kracht en boten, huizen, auto's werden meegesleurd. Een gevolg van de supermaan?

Foto behorend bij blog
Foto afkomstig van Nos.nl


Ook zijn er zeer grote problemen bij één van de kerncentrales van Japan ontstaan. Ze hebben niet stil gestaan dat de kerncentrale manko's bevat wanneer het door twee rampen getroffen wordt. De kerncentrale is direct na de aardbeving stil gelegd. Echter door de tsunami is de noodagregaat t.b.v. koeling uitgevallen. Daarna hadden ze slechts 1 backupsysteem, namelijk een koelsysteem die op een accu loopt. Echter... na 8 uur was de accu leeg. Daarna begonnen de problem: de kerncentrales zijn vlak naast elkaar gebouwd en blijkbaar hebben ze niet gedacht aan een systeem waarbij gassen uit het gebouw gelaten kunnen worden. Daardoor kon waterstof zich ophopen en ontploffen. Omdat de centrales naast elkaar stonden, hebben ze elkaar beschadigd. Het stomste is dat gebruikte staven in dezelfde ruimte opgeslagen worden. En niet op de begaande grond, nee in een bad boven in het gebouw. En daar is juist de ontploffing geweest.

De problemen zijn vele male groter dan ze in het nieuws brengen. De kernreactors gebruiken Mox staven. In het nieuws wordt nu alleen gezegd dat reactor 3 Plutonium gebruikt. Bullshit. In alle zes reactoren hebben ze Mox staven gebruikt. Dit zijn staven bestaande uit Uranium en afvalprodukt Plutonium. Omdat bij kerncentrales steeds meer afvalproduct Plutonium vrijkwam hebben ze dit hergebruikt. Probleem is dat dit vele male gevaarlijker en dodelijker is. En dat er een grote gevaar bestaat dat een kernreactie weer opgang komt.

Daarnaast ligt het aan zee. Het is op korte termijn een plus punt omdat de reactoren met zeewater gekoeld kunnen worden, maar straks m.b.t. verspreiding een vele groter probleem gaat opleveren. Straling wordt straks niet alleen via wind maar ook via water verspreid.

Tijdens het schrijven zijn er acties in Libië. Om een burgeroorlog daar te proberen te voorkomen c.q. binnen goede banen te leiden, vallen ze vanuit de lucht dit land aan. Frankrijk staat voorop m.b.t. deze acties.

Ik moest deze week aan Nostradamus denken. Dit heeft hij redelijk goed voorspeld. In de diverse versen van hem schreef hij over deze tijd: rampen en een wereldoorlog die in het middenoosten ontstaat en richting Frankrijk en Engeland gaat. Zelf denk ik dat hij dit bedoelt. Velen denken dat het een voorspelling zou zijn m.b.t. Iran die een oorlog zou beginnen waarbij atoombommen gebruikt worden. Ikzelf denk dat hij de kernramp in Japan bedoelde in combinatie met de oorlog in Libië waarbij Frankrijk voorop loopt.
Vreemde eend in de bijt 
zondag, 20 februari, 2011, 9:17 pm - Roborovski
door Martin Braak
In het verleden heb ik wel eens jonge Roborovski dwerghamsters uit nood bij een Russische dwerghamster gelegd. Dit omdat bijvoorbeeld de moederhamster dood ging. De kans is 1/3 - 1/2 dat het goed gaat, of wel er sneuvelen een paar, anderen redden het.

Nu heb ik weer een paar Roborovski's en één van mijn Bonte Robbies die 's avonds heel druk is, had voor het eerst een nestje. De jongen lagen door de kooi heen en waren redelijk onderkoeld geraakt. Ik heb eerst geprobeerd om een nest te repareren, maar helaas de moeder keek er niet naar om. Eentje was al dood gegaan en vier lagen er nog.

Wat moet je dan doen? Uit mijn ervaring kan ik zeggen dat Russische dwerghamsters heel goede pleegmoeders zijn. Dus ik heb de resterende vier warm geblazen en daarna bij een pleegmoeder gelegd. Van de vier hebben het drie overleefd.

Foto behorend bij blog

En nu weer kijken of de nieuwe jonge Roborovski's supervlug zijn of dat ze het gedrag van de kleine Rusjes overnemen :)
Rebas Trofee 
zondag, 20 februari, 2011, 5:34 pm - Evenementen
door Martin Braak
Op 3 april is het weer zover: voor de derde keer wordt dan Rebas Trofee gehouden. Vandaag is de website www RebasTrofee nl online gegaan.

Rebas Trofee is het evenement van dit jaar als het om knaagdieren gaat. Dit jaar nog groter, nog mooier, nog leuker: naast kleine knaagdieren worden dit jaar ook cavia's en chinchilla's gekeurd.
Zwart is lastig op foto te krijgen 
maandag, 7 februari, 2011, 9:38 pm - Russische
door Martin Braak
Zwarte Russische dwerghamsters zijn heel lastig om op foto te krijgen. Laatste tijd zie ik dat bij Zwarte Rusjes gefokt door anderen, dat de kleur lichter aan het worden is. De eerste Zwarte Russische dwerghamsters waren heel mooi donker zwart. De aalstreep is nog maar net iets te zien.

Zoals deze:
Foto behorend bij blog
Foto's van vreemde lichtblauwe kleur 
zondag, 6 februari, 2011, 9:37 pm - Russische
door Martin Braak
Heb het idee dat de twee vreemde lichtblauwe Russen steeds iets lichter worden. Zoals je kunt zien zonder een vlekkenpatroon.

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog