Blog over hamsters

Klik hier voor de blog menu

Kalender

«Juni 2009»
MaDiWoDoVrZaZo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
26 juli 2021

Blogs

Laatste reacties

  Zoeken


   
   

  Individuele bezoekers blog

  • Totaal: 352.174
   Vandaag: 5
   Gisteren: 59
  Een natte Wildkleur rus wordt zwart van kleur 
  zondag, 28 juni, 2009, 8:47 pm - Russische
  door Martin Braak
  Ja, ik zal maar niet lang in gaan wat vandaag mis ging, maar ik moest een Rusje even wassen. Ik, Mr. Bean himself, lied de wasbal uit de wasmachine rollen waarin wasmiddel zat, die rolde over een kooi heen waarna een Rusje vies werd. Kan je het inbeelden? Mr. Bean wist ff niet wat hij als eerste en als laatste moest doen. Maar goed, Rusje moest ff gewassen worden.

  Niet dat ik het niet wist, ik heb wel eens vaker gezien. En dit ook bij bijvoorbeeld de Roborovski dwerghamster. Wanneer de wildkleur dwerghamster nat wordt, worden de haren zwart. Dit komt omdat ze aan elkaar kleven en je daarom de tussenstukken niet meer ziet.

  Nauw, nu denk je, logisch, waar gaat dit nu over? Martin draait door. Nee nee, ik denk dat dit niet zomaar is. Ff iets anders inbeelden: je loopt in de natuur en plotseling zie je een Rusje zitten. Looppad waar jij loopt is van zand en links van je is een maisveld en rechts van je is een tarweveld. Welk kleur zand zie je? Dat is bruin. Je voelt sputters en je kijkt omhoog. Verdomme denk je, het begint te regenen. Je kijk weer naar het Rusje en die blijft stil zitten. Het begint harder en harder te regenen. De kleur van het bruine zand veranderd in zwarte drassigheid. En Wildkleur Rusje verkleurt mee naarmate hij natter wordt.

  Of wel een natte omgeving ziet er anders uit dan wanneer het droog is en de schuttingkleur van de Rus pas zich daarbij aan.

  Foto

  9 dagen oud, doof en blind, toch voer van ander afpakken 
  zondag, 21 juni, 2009, 9:00 pm - Russische
  door Martin Braak
  Afgelopen week bij het volgen van een nestje Russische dwerghamsters zag ik een baby dwerghamster van negen dagen oud voer van een ander afpakken. In eerste instantie dacht ik he hoe kan dat?

  Bij negen dagen oud zijn ze nog doof en blind. Ze horen niets en ze zien niets. Hoe kan het dat een baby eet de ander heen beweegt en het afpakt? Paranormaal lijkt het!

  Maar niets minder dan reuk. Ze kunnen ruiken en ze ruiken voer. De ene ging op het voer af en pakte het. Terwijl die niet door had dat een ander al aan het eten is. Dit komt over als afpakken.
  Campbelli kleuren 
  zondag, 14 juni, 2009, 9:21 pm - Campbelli
  door Martin Braak
  Zo vanaf vorig jaar zomer ben ik bezig om diverse foto's van Campbelli dwerghamsters te maken. Elke keer als ik bij René Bastiaans op visite ben, maak ik weer nieuwe foto's. Ik probeer dit jaar, waarschijnlijk in de zomervakantie, een nieuwe kleurenoverzicht te maken met betere grotere foto's.

  Vandaag was ik weer bij René op bezoek en heb ik diverse mooie foto's gemaakt. Niet alleen van de Campbelli's, maar ook veel rattenfoto's. René is bezig met een stuk over de rattenkleuren en daarvoor heeft hij foto's van haren van ratten nodig. En dat bracht me eigenlijk op een goed idee.

  Of wel de kleurmutaties in closeup fotograferen.

  Prachtig of niet?:
  Foto
  Witte Roborovski's hebben hun eerste nestje 
  vrijdag, 12 juni, 2009, 8:54 pm - Roborovski
  door Martin Braak
  En het zijn er maar 2!

  Vanavond moest ik ze toch even voeren en kon ik de kooi lekker open houden. Op afstand vanaf boven heb ik een foto van haar genomen. De baby foto's heb ik genomen op moment dat ze aan het eten was, ze had niets door.

  Ze hebben een mooi nestje en dat had ik niet verwacht. Gisteren was er nog weinig van te bekenen.

  Dag 1, de dag waarop ze zijn geboren:

  Foto

  Foto

  Foto

  Dag 2:
  Foto

  Dag 3:
  Foto

  Dag 4:
  Foto

  Dag 5:
  Foto

  Dag 6:
  Foto

  Dag 7:
  Foto

  Foto

  Dag 8:
  Foto

  Foto

  Dag 9:
  Foto

  Dag 10:
  Foto

  Dag 11:
  Foto

  Dag 12:
  Foto

  Dag 13:
  Foto

  Foto

  Dag 14:
  Foto

  Dag 15:
  Foto

  Dag 16:
  Foto

  Dag 17:
  Foto

  Dag 18:
  Foto

  Dag 19:
  Foto

  Dag 20:
  Foto
  Witte Roborovski dwerghamster is zwanger 
  donderdag, 11 juni, 2009, 9:09 pm - Roborovski
  door Martin Braak
  Ja, goed nieuws, maar... Hmm, mijn witte Roborovski dwerghamster is zwanger en natuurlijk is het super goed nieuws. Zelf ben ik heel benieuwd hoe het genetisch in elkaar steekt en ben dus zeer benieuwd wat voor jongen uit wit x wit uitrollen. White Face of wildkleur, of toch allemaal wit?

  Toch ben ik niet zo blij en dat komt omdat mijn voorgevoel is dat het mis gaat. Ach... Ik zie het wel!

  <<Eerste <Terug | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | Volgende> Laatste>>