Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu

Kalender

«December 2017»
MaDiWoDoVrZaZo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
20 juli 2024

Laatste reacties

 • Helv
  zondag, 9 juni, 2024, 8:15 am
  Waar is de sectorgroep om tegen deze...

 • HJ
  woensdag, 22 mei, 2024, 4:31 pm
  Wat slecht georganiseerd KFC Almelo. We...

 • Deborah
  zondag, 5 mei, 2024, 10:55 pm
  This sounds like animal activism gone...

Zoeken


 
 

Individuele bezoekers blog

 • Totaal: 473.722
  Vandaag: 33
  Gisteren: 58
Het laatste licht van het jaar 2017, een terug blik 
zondag, 31 december, 2017, 4:13 pm - Persoonlijk
door Martin Braak
Op moment van schrijven schijnt het laatste licht van 2017. De laatste zonnestralen van een rot jaar. Meestal schrijf ik op 21 december een blog waarin ik terug blik en vooruit kijk. Het moment dat het winter wordt, de kortste dag en dat ik met een warm glas chocolade melk naar buiten kijk en nadenk over de toekomst. Maar dit jaar had ik op die dag geen energie om terug te kijken en hierover een blog te schrijven. 2017 is niet echt het jaar waar ik graag op terug kijk.

2017 begon zonder mijn vader die in juli 2016 overleed. Alles is een eerste keer zonder hem. Oud & nieuw vieren terwijl het niet meer compleet is. Het jaar 2017 begon direct mega druk op mijn werk. En dat ik nee zei tegen bepaalde verzoeken. Het ontbrak gewoon weg de tijd. En dat wordt soms niet leuk gevonden, maar je kunt niet altijd alles doen.

Na pak weg 10 weken begon eindelijk weer wat rustiger te worden op het werk en kreeg ik adem om weer wat leuker dingen te doen en anderen te helpen. En toen in april het rot bericht. Mijn moeder die wederom kanker had, alvleesklierkanker waar niets aan gedaan kon worden. Ik ben daarom veel bij mijn moeder geweest. Samen dingen doen, samen praten, samen tv kijken. We keken bijna elke dag na het eten Masterchef en genoten daarvan. En verschillende keren naar het ziekenhuis. Dit sloten we elke keer goed af: genieten van een smoothy of even thuis lekker wat drinken.

De zomervakantie stond in de teken: laten we het leuk maken. En dat hebben we zeker gedaan. Maar je begrijpt dat de situatie niet leuk is. Ik heb in de zomervakantie me bezig gehouden met het opruimen van mijn huis. Want de rommelkamer moest leeg gemaakt worden zodat Tommy de kat daar kan overnachten. Het was lang geleden dat ik de garage schoon gemaakt had. Die was zo vies!, en ik was zo blij aan het einde van de dag! Om eerlijk te zijn, ik had afgelopen 10 jaar alleen de grond schoon gemaakt. Maar de spinnenwebben en de aanslag op het verf bovenaan ... je begrijpt, dat was hard nodig! Het was ook voor mij de manier om even alles te vergeten. Even bezig te zijn in de tuin.

2017 is het jaar van de meeste restaurant bezoeken. Dat record ga ik nooit meer verbreken. Gelukkig genoot mijn moeder hier enorm van. En geregeld naar het dierenpark Emmen geweest, want we hadden een jaarkaart. En als ik we schrijf, dan bedoel ik samen met mijn broer Peter, Susan en Vincent.

In de zomervakantie stond ik elke keer weer vroeg op. Lang in bed liggen kon ik gewoon weg niet. En past ook niet bij mij. Schrijven en bouwen aan de websites lukte me gewoon weg niet. Ik kon er niet van genieten. Toch had ik iets leuks te doen, een uitdaging. Namelijk programmeren in een data-analyse programma. En zo bestede ik elke ochtend wat tijd hieraan. En ik had vijf weken vakantie, de tweede keer dat ik vijf weken had.

Helaas kwam het moment van los laten. Tommy die bij mij kwam wonen. Ach de schat wist niet wat hem overkwam. De eerste twee nachten heb ik dan ook bij hem geslapen. Hij at en dronk niet, tot dat ik de lamp uitdeed. Dat was een moment dat ik gelukkig goed kon gaan slapen. Tommy moest enorm wennen. De eerste twee weken vond hij maar niets. Hij mistte zijn mama. Het kammen ging niet echt. Maar al snel ging het beetje bij beetje beter. En kwam hij uit zijn krabton en zette de eerste voetjes in de woonkamer. En Tommy ontdekte de hamsters. Wat is dat een prachtig theater stuk!, hij geniet ervan om naar te kijken. Ook nam ik ander snoep mee. Zo lekker dat hij na het kammen direct van de tafel springt en via de trap naar de keuken loopt en daar wacht. Want dat ander snoep ligt in het keukenkastje. En niet boven.

November en december was ik niet mijzelf. Dat is natuurlijk logisch. De kerkdienst, crematie, het opruimen, nee... Daarna ben ik toch naar mijn werk gegaan. Gewoon rustig weer beginnen. En geregeld ging ik een dagje thuis werken of nam ik een aantal uurtjes vrij. December had ik geheel geblokt en vrij gepland. Zo flexibel dat ik ben maakte ik nog wel wat afspraken. Dit allemaal in het 2e week van december. Zoveel dat ik de hele week gewerkt heb. De maandag was bijzonder. In het weekend was er sneeuw gevallen en maandag zou er nog meer sneeuw komen. Met mijn collega moesten we richting Amsterdam, iets dat door KNMI afgeraden werd. Maar zowel de heen reis als terug reis was heel goed te doen. We waren gelukkig op tijd terug want daarna was het een ramp.

December heb ik me bezig gehouden met afronden van diverse werkzaamheden. En voor mijn werk het verbeteren van tools en gereedschap. En in december heb ik ook weer website dingetjes opgepakt. Ik heb Dwerghamster.nl geheel mobiel vriendelijk gemaakt. Iets wat ik tegen aan zat te kijken. Maar eenmaal begonnen bleek het niet eens zo moeilijk te zijn. Het was wel aardig wat werk. Want veel geschreven teksten op mijn website zijn meer dan 10 jaar oud en kenden vaste afmetingen. Ook heb ik in december mij verdiept in SEO, websites optimaliseren voor zoekmachines. Voor ondernemers is dit heel belangrijk. Google is in 2017 ook afgerekend op fake news. En Google realiseert dat echte content heel belangrijk is en heeft de scripts aangepast dat ze beter begrijpen wat op de website staat. En houden bij hoelang iemand op de website is. Standpunt van Google is dat hoe langer iemand op de site blijft, hoe beter de content is. Ze meten dit via Google Adsense, de reclame, maar ook wanneer je de volgende zoekopdracht doet of dat je met de terug knop terug gaat en op de volgende link klikt.

En het jaar van de nieuwe kerstboom. Eentje die overgroot deel wit is. Hij lijkt heel echt en heeft overal sneeuw op de takken. Mijn moeder had een envelop gegeven met inhoud om een nieuwe kerstboom te kopen. Bij het slecht nieuws gesprek in het ziekenhuis vertelde ze dat haar wens nog altijd een witte kerstboom zou zijn. Ze hoopte kerst te halen, maar realiseerde de werkelijkheid. Op deze wijze heb ik haar wens toch in vervulling laten gaan.

Qua hamsters liep het z'n gangetje. 2017 is het jaar dat ik geheel van Kona Corn afgestapt ben. En overgestapt ben op het voer van Witte Molen. Een jaar dat ik geen tepelinfectie gezien heb en ook geen diabetes. Een jaar met weinig gerstekorrels. Een jaar dat de hamsters ontzettend goed deden. Een jaar met heel veel vliegen.

Begin 2017 heb ik besloten om koffie zonder suiker te drinken. En dat heb ik het hele jaar volgehouden. Het ging mij gemakkelijker af dan ik dacht.

En de vooruitblikken? 2018 wordt een jaar dat ik wat rustig aan ga doen. Ik ga de website over dwerghamsters deels herschrijven. En ik ben bezig met een website over de kleurmuis. Daarnaast moet ook de site over de tamme rat mobiel vriendelijk gemaakt worden. Ook wil ik een zwarte Pearl gefokt hebben wat in 2017 niet gelukt is. Het zal tevens weer een drukke jaar worden, maar door rustiger aan te doen hoop ik het relaxer te hebben.

Buiten is het nu donker. Bye 2017!

Foto behorend bij blog