Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Wat een kut dag zeg 
maandag, 17 december, 2012, 5:20 pm - Persoonlijk
door Martin Braak
Ik heb "vakantie" en dan denk je: Martin is aan het relaxen. Hmm, eerste week van mijn vakantie lag mijn moeder in het ziekenhuis. Een knieoperatie en ze moest wat langer blijven dan anders. Toen ze thuis was, heb ik de huis eens goed schoongemaakt. Dat was de eerste week! De tweede week heb ik meer gewerkt dan vakantie gehad. Kantoor waar ik werk verhuisde. Plus dat ik tussentijdse cijfers en andere dingen moest doen. Geen probleem! Dan heb ik nu eindelijk vakantie... Dacht ik!

Vanochtend eerst ff relaxed kop koffie gedronken en aan mijn site gewerkt. Led-huisjes, kerstboom, sfeerverlichting etc. allemaal aan. En toen ging ik even naar de hamsterkamer en zag iets voorbij schieten. WTF? Een loslopende Roborovski dwerghamster. En dat voor mij langs. Grijp, grijp, nogeens grijp, foetsie achter de wasmachine. En dan pas realiseer je weer hoe anders een Roborovski is. Hij ging steeds achter kooien langs en weer richting de wasmachine. En elke keer zag je hem mij aankijken. Hij keek wat ik deed. En reageerde daarop. Dan is er maar één oplossing en dat is de kamer leeg maken. En toen zag ik hem nergens meer. Waar kan doe nou zijn? Op een gegeven moment had ik de diepvries aan de kant en jawel hoor, met kijkende oogjes zat hij mij weer aan te kijken. Daarna heb ik alles dicht gemaakt zodat hij niet achter de diepvries kon, niet meer achter de wasmachine en daarna opgezocht. Grijp en ik had hem!

Hoe die los is gekomen is voor mij echt een raadsel. Kooi zat dicht namelijk. Nu zit hij ff in een ander kooi, tja wat denk je. Die risico ga ik niet lopen.

En nadat ik alles opgeruimd had en ook maar ff schoon gemaakt heb, zat ik achter de computer. Zucht, ruim vier uur verder. Laat ik ff de kleurenoverzicht van de Russische dwerghamsters afmaken. Dit stuk heb ik voor de totaal update geheel herschreven. Ff iets aangepast en wegschrijven. Shit? Wat zie ik... Bestand 0 bytes. Godzilla zeg! Ik had aan did bestand uren besteed. Weg werk! Cache van Chrome en IE uitlezen. Shit nergens te bekennen. Kijken naar backup, shit 7 dagen oud. Uiteindelijk vond ik op de laptop een bij toeval gemaakte backup. Gelukkig!

Maar deze dag kan in rijtje kut dag van het jaar.

Heb nog wel een bijpassend fototje:
Foto behorend bij blog
Krijsen van de jongen 
donderdag, 13 december, 2012, 10:26 pm - Russische
door Martin Braak
Wanneer je Russische dwerghamsters uit het wild haald, dan zul je zien dat nageslacht heel bang zijn. Wanneer je ze op wilt pakken of alleen al iets bij het nest doet, zullen de jongen beginnen te krijsen. Dit gedrag zit er instinktief in. En na een aantal generaties, blijft dat zo.

De Rusjes die ik aantal jaren geleden van twee Engelse fokkers heb gekregen, doen dat ook. Maar mijn eigen lijn doet dat niet. En dat heeft waarschijnlijk een reden: een mutatie.

Jaren geleden viel mij rustige Rusjes op en deze waren niet bang. En bij het fokken bleek dit dominant te vererven. Ze krijsen nauwelijks. Het is dus niet zo dat ik jarenlang hierop geselecteerd heb. Het was ineens zo en de krijsers gingen weg en de niet-krijsers bleven. Het waren tevens mijn lieve dieren!

Foto behorend bij blog

Gedrag is heel erfelijk. Zo heb ik ooit Campbelli dwerghamsters gehad die in de zomer als het warm was, in hun waterbakje gingen zitten. Bah, erg vervelend, want het geeft zo'n troep. Dus dacht ik, laat ik jongen wisselen: rusjes overgeplaats naar campbelli nestjes, en visa versa zodat de Campbelli's door Russen-ouders opgroeiden. Dan zou het vast beter gaan qua gedrag! Dat dacht ik.... De volgende zomer zaten deze Campbelli dwerghamsters eveneens in hun waterbakje terwijl dit totaal geen natuurlijk gedrag is.
Hamsterkalender editie 2012 
zondag, 9 december, 2012, 7:35 am - Andere zaken
door Martin Braak
Afgelopen jaar heb ik via mail verschillende leuke berichtjes over de hamsterkalender ontvangen en gisteren wederom. Met de vraag: ga je nieuwe foto's online zetten, want de foto's die er nu staan, die heb ik vorig jaar gebruikt.

Shit!, druk druk druk met de nieuwe website was ik dat vergeten! Want dat wilde ik nog doen.

Ik heb in 2012 heel veel leuke foto's gemaakt. Mijn nieuwe camera Canon 7d heeft mij geïnspireert tot het maken van deze foto's. Maar ook omdat ik druk ben met een totaal update van de website en daarvoor leuke foto's gemaakt heb.

Hierbij de nieuwe hamsterkalender-foto's:
http://www.dwerghamster.nl/artikelen/20 ... /index.php
Sinterklaas gone! 
woensdag, 5 december, 2012, 2:22 am - Foto's
door Martin Braak
Afgelopen paar weken heb ik verschillende hamsterfoto's gemaakt in Sinterklaas sfeer. Een deel van de foto's heb ik via Facebook gedeeld. Altijd weer leuk om deze foto's te maken. Hieronder een paar van deze foto's:

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog
Auto's, auto's en nog eens auto's: 5 jaar verder! 
zaterdag, 24 november, 2012, 8:15 pm - Persoonlijk
door Martin Braak
Begin deze week moest ik weer voor mijn werk in Amsterdam zijn. Niet alleen, met twee andere collega's. We hadden afgesproken om elkaar te ontmoeten bij AC Restaurant Holten, dat is bij bordje 123km op de A1. Maar vanaf dat moment begin de ellende weer: auto's, auto's en nog eens auto's.

Over pak weg 150 kilometer deden we weer 3 uur over. Terwijl bij Deventer de snelweg breder gemaakt is. Weet je, bijna precies vijf jaar geleden heb ik een soort gelijk blog geschreven. En toen precies hetzelfde: auto's auto's en nog eens ... Toen ik in de auto instapte moest ik aan mijn blog denken en heb ik hem eerst gelezen. Wel bijzonder, bijna precies vijf jaar geleden en zelfde situatie. Alleen waren we nu niet om half zeven weg gegaan maar om kwart over zeven. Drie kwartiertjes later.

In mijn blog van vijf jaar geleden schreef ik dat mijn auto gemiddeld c.q. een gemiddelde auto 1 op 13/14 kilometer reed. Dat is nu anders. Er zijn veel zuinige auto's aangeschaft. Ook schreef ik dat de prijs van 1 liter benzine 1,43 euro bedroeg. Dat is nu ongeveer 1,70 euro.

Vijf jaar verder en eigenlijk zelfde situatie, alleen de energiecrisis die ik voorzag is vertraagt. Want i.v.m. kredietcrisis zijn wij zuiniger geworden!