Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu

Kalender

December 2007»
MaDiWoDoVrZaZo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
21 februari 2024

Laatste reacties

  • surrogaat kind
    woensdag, 14 juni, 2023, 11:34 am
    Bedankt voor het zo duidelijk en...

Zoeken


 
 

Individuele bezoekers blog

  • Totaal: 440.533
    Vandaag: 39
    Gisteren: 59
Het typische gedrag van mijn Wildvang Campbelli's (Altai) 
dinsdag, 4 december, 2007, 6:03 am - Campbelli
door Martin Braak
Wat mij het eerst bij de Wildvang Campbelli's uit de regio Altai opviel is het typische slaan met hun handjes. Mijn eerste exemplaren wilden niet gepakt worden en wanneer ik ze wel wilde pakken, gingen ze boksen met hun handjes. Ze slaan met beide poten tegen me aan. Als ik dan te ver ging, dan gingen ze over tot een hele snelle bijt. Ze trekken hun kop direct weer weg.

Maar een paar maand later was dit weg! Ze beten niet en ik kon ze gewoon pakken. Ze waren heel tam geworden.

Paar weken geleden heb ik een nestje Altai Campbelli's. Helaas werd hun moeder ziek en ik was genoodzaakt de jonge Campbelli's van nog geen drie dagen oud over te plaatsen. Ik heb ze bij twee verschillende nesten van de Russische dwerghamster gelegd. Er zijn vier exemplaren groot geworden en ze zitten nu bij elkaar.

Wat wat is nu zo typisch? Deze exemplaren van vier weken oud slaan ook weer met hun poten. Geweldig toch! Ze kennen hun ouders niet, maar hebben wel exact hetzelfde gedrag.
White-Face nestje 
zondag, 2 december, 2007, 8:27 pm - Roborovski
door Martin Braak
Om meer ervaring met White-Face Roborovski's op te doen en meer achter de genetica te komen heb ik twee White-Face vrouwtjes gekoppeld met een wildkleur Roborovski. Begin vorige maand werd het mannetje afgebeten en moest ik het mannetje apart zetten. Niet lang daarna werd het eerste nestje geboren. Na een paar dagen kan je al zien dat er White-Face Roborovski's geboren zijn. Een paar dagen later werd het tweede nestje geboren. Helaas zijn er vijf van de zeven jongen overleden. Mijn vermoeden is dat de vrouwtjes een nacht aan het spelen gegaan zijn en de jongen zijn vergeten. De grootste twee zijn blijven leven.

Een foto van een klein White-Face Roborovski:
Foto behorend bij blog

Over de genetica wordt nogal verschillend gedacht. Er zijn verschillende ervaringen. Zij zijn er fokkers die uit een White-Face x Wildkleur direct White-Face gefokt hebben, maar er is ook een ervaring bekend dat een White-Face uit een Wildkleur x Wildkleur geboren is. Als je zo bekijkt, zou je verwachten dat het een recessieve mutatie is. Maar er zijn een aantal fokkers die van mening zijn dat het een dominante mutatie is.

Bij mij kwam uit de eerste generatie direct White-Face. Om met zekerheid te zeggen of het een dominante of een recessieve mutatie is, wil ik nog een White-Face x White-Face combinatie kruisen. En wanneer het mogelijk is, een Wildkleur x Wildkleur combinatie waarvan 1 ouder White-Face is.

Als uit een Wildkleur koppel een White-Face geboren wordt, betekend dit dan niet dat het automatisch recessief is? Mijn mening is van niet. Als we naar de bonte Campbelli dwerghamsters kijken, dan kan de bontfactor aanwezig zijn terwijl je zichtbaar geen witte vlek ziet. De vlek is of zo klein of gewoon weg niet zichtbaar. Als ik naar de White-face Roborovksi's kijk, dan zie ik bij de ene meer wit dan de andere. Zoals je op de bovenste foto zelf kunt zien, heeft dit exemplaar zelf op de kop een witte haarpluk.

Ook zijn er Whit-Facejes die later wit worden. Als je naar de kleur van de White-Face kijkt, dan zijn ze al lichter van kleur. Naar mate ze ouder worden, kunnen ze meer verkleuren. Ze kunnen helemaal wit worden. Of het genetisch anders is, weet ik niet. Ik vermoed dat, wanneer het om een dominante mutatie gaat, dat de exemplaren die helemaal wit worden, twee White-Face genen hebben. Maar als het om een recessieve mutatie zou gaan, dan zou dit niet kunnen. Waar ik dan aan denk, is dat misschien de witten uit combinaties White-Face x White-Face gefokt zijn.
Een blog 
zondag, 2 december, 2007, 5:12 pm - Nieuws
door Martin Braak
Om de website www.Dwerghamster.nl completer en ook wat persoonlijker te maken, heb ik besloten om een blog toe te voegen. Het is nog niet allemaal klaar, maar eerste begin is er!

Mijn bedoeling is om via mijn blog over mijn dwerghamsters en mijn ervaringen te vertellen. Ook zal ik geregeld wat vertellen wat ik meegemaakt heb of wat ik gezien heb. Daarnaast zal ik het zelf gebruiken om dingetjes vast te leggen en om hard op te brainstormen zodat ik later terug kan kijken hoe ik er toen tegen aan keek.

Martin Braak

<<Eerste <Terug | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 |