Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu

Kalender

December 2007»
MaDiWoDoVrZaZo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
5 oktober 2023

Laatste reacties

  • surrogaat kind
    woensdag, 14 juni, 2023, 11:34 am
    Bedankt voor het zo duidelijk en...

Zoeken


 
 

Individuele bezoekers blog

  • Totaal: 423.595
    Vandaag: 7
    Gisteren: 61
Fijne feestdagen 
maandag, 24 december, 2007, 10:55 pm - Overige
door Martin Braak
Hierbij wens ik alle bloglezers fijne feestdagen!
Statistieken 2007 
maandag, 24 december, 2007, 12:34 am - Overige
door Martin Braak
De website www.Dwerghamster.nl staat al meer dan 3 jaar online en tussentijds is het qua layout e.e.a. gewijzigd. Langzamerhand heb ik deze website uitgebouwd. Ik zie het als een blokkendoos die ik elke keer aanvul en verander. Het is mijn manier om over mijn hobby te hebben, om mijn hobby te laten zien, om dingetjes vast te leggen die ik belangrijk vind.

Maar onderhuids is er heel veel programmeercode aanwezig. Een passie is programmeren en uitdenken hoe dingen gemaakt moeten worden. Zo draait deze website, net als de website van N.M.C. www.KleineKnaagdieren.nl, op een eigen geschreven php script die html combineert met een template. Daarnaast is er sinds dit jaar een volledige eigen statistiek systeem aanwezig.

Om een beeld te geven hoe vaak een bepaalde pagina dit jaar bekeken is:
De voorpagina is in totaal 53.766 keer beken.
Het algemene gedeelte van de Russen is totaal 20.665 keer bekeken.
Een nestje 2006 van de Rus is totaal 14.087 keer bekeken.

Totaal zijn er dit jaar ruim 273.000 pagina's opgeroepen. Dit is wel inclusief de zoekmachines. Volgens OneStat zou er 175.822 pagina's opgeroepen zijn. Ik weet dat dit niet juist is. Een externe teller wijkt nogal af van de werkelijkheid, mede omdat plaatjes in geheugen blijven staan en dan de teller niet geactiveerd wordt.

Maar deze site heeft al meer dan 90.000 bezoekers gehad. In het begin was er geen teller aanwezig.

Persoonlijk vind ik het ongelovelijke getallen. En laatste tijd zijn er steeds meer bezoekers. Onlangs stonden foto's in een dierenblad met daarbij een link naar deze site. En dat zag je dan ook aan de bezoekerstallen terug.

Waar gaat het heen? Moet deze site in het Engels vertaald worden zodat er nog meer bezoekers komen c.q. het internationaal wordt? Ik weet het niet, ben wel aan het brainstormen hierover. Het eerste wat ik aan ga pakken zijn de kleuren van de Russische dwerghamster. Dit onderdeel is toch al weer wat jaartjes oud en ik vind persoonlijk dat dit deel herschreven moet worden.

Maar wat is het prachtig geworden, of niet?
Exoknaag 23 december 2007 
zondag, 23 december, 2007, 7:41 pm - Evenementen
door Martin Braak
Vandaag was de laatste show van 2007: Exoknaag! Ik kan de discussies op diverse fora goed herinneren toen bekend werd dat Exoknaag verplaatst werd naar 23 december 2007. Het is namelijk gecombineerd met een Avicorni. De kritiek was niet mis, een evenement verhuizen naar de Veemarkthallen in Utrecht, dit in de winter, maar dan ook nog net voor kerst. Veel mensen lieten direct weten dat ze niet kwamen.

Vandaag heb ik vele bekende gezichten gezien en het was er gigantisch gezellig. Het was niet te warm maar zeker ook niet te koud, het was naar mijn mening precies goed. Wat mij wel opviel, was dat het veel rustiger was. Natuurlijk heeft dit deels te maken met de rare datum, maar vanochtend begon wel erg slecht: weeralarm!

Vanochtend moest ik nog even een paar dwerghamsters bij mijn broer halen. Wij wonen vlak bij elkaar en ik kan er lopend heen. Vanochtend heb ik stapvoets gelopen omdat het gigantisch glad was. En onderweg was naast glad ook nog erg mistig. Ik denk dat dit ook veel bezoekers afgeschikt heeft.

Een Mandarijn roodoog in wintervacht:
Foto behorend bij blog

De N.M.C. keuring was erg gezellig. Omdat het niet druk was, was er voldoende ruimte om lekker met elkaar te praten. De verkooptafel was vol en er werd veel mooie dieren verhandeld: prachtige kleurmuizen in verschillende kleuren, dwerghamsters in de kleuren Zwart en Russisch Blauw, maar ook andere kleuren, Syrische hamsters, etc. Qua keuring ging alles vlot, er waren niet heel veel dieren ingeschreven en er waren twee keurmeesters. Wel waren er moeilijkheden bij de start: de keurlijsten waren met de post verstuurd en tja met een kerstpostzegel. Deze lijsten waren niet tijdig ontvangen. Maar het probleem was snel opgelost. Er werd een handmatige lijst opgesteld van de dieren die gekeurd moesten worden.

Samengevat: een geslaagd evenement en bere gezellig. In april is er weer een nieuwe Exoknaag. Ik kijk er alvast naar uit!
Een zwarte Merle, tegenstrijdigheden 
donderdag, 20 december, 2007, 10:16 pm - Russische
door Martin Braak
Zoals je misschien weet fok ik nu ongeveer twee jaar met de Zwarte Russen. Een prachtige mutatie met veel potentie. Zo weet ik al wat het doet met Blauw-wildkleur, Geel-wildkleur roodoog en Vies-bruin. Je krijg dan de kleuren Russisch Blauw, Lilac roodoog en Chocola.

Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Een mogelijkheid is om Zwart met Merle te combineren. Maar... Er is iets wat tegenstrijdig is!

Een Merle heeft naast een witte kraag en her en der witte haren, ook een spier witte buik (een Wildkleur heeft dit niet). Zwart is een eenkleurige en heeft geen buikkleur. Wel heeft een Zwarte meestal buikvlekken. Tegenstrijdig is dat Merle eigenlijk voor een witte buik zorgt, maar een Zwarte geen buikkleur heeft. Snap je de tegenstrijdigheid?

Tot nu toe heb ik ze nog niet, terwijl ik toch al een paar nestjes gehad hebt waar het uit zou moeten komen. Zou het wel mogelijk zijn om het te combineren?
Zijn knaagbrokken goed? 
woensdag, 19 december, 2007, 10:46 pm - Andere zaken
door Martin Braak
Een goede fokker geeft aan zijn dieren goede voeding. Naast selectie zorgt voeding voor goede dieren. Goede voeding zorgt voor dat een dwerghamster glanst, goed uit ziet en gezond is. En goede voeding zorgt ervoor dat zogende vrouwtjes niet uitgeput raakt.

Er zijn fokkers die hun fokdieren knaagbrokken geven. De reden hiervan zijn o.a. dat dit goedkoop is omdat je minder afvalvoer hebt, dat dwerghamsters niet te selectief alleen de lekkere dingen eet, het eenvoudiger om te voeren is. Knaagbrokkenvoer is gebalanceerd voer met alle bouwstenen die een dwerghamster nodig heeft.

Maar!, realiseer je dat in knaagbrokken minder vetten zit? Dwerghamsters die gevoeliger zijn voor diabetes, krijgen veel minder snel deze ziekte als ze knaagbrokken krijgen. Je zou snel denken dat dit gunstig is, maar uiteindelijk komen de gefokte dieren bij huisdierenliefhebbers en normale mensen geven hun dieren gemixed hamstervoer.

Mijn mening is dat een fokker juist geen knaagbrokken moet geven om zo ingeval te weten hoe zijn of haar dwerghamsters het doen op normale eten. Zodat er niet in de lijnen onzichtbare gebreken zitten zoals diabetes.

Daarnaast vindt een dwerghamster veel leuker om gemixed voer te krijgen. Je kan dit voer door de kooi strooien zodat ze erna moeten zoeken. Je bootst zo een beetje de natuur na.