Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Gallinova 2012 
zondag, 11 november, 2012, 9:08 pm - Evenementen
door Martin Braak
Gisteren, zaterdag 10 november 2012, was het weer zover: Gallinova. De Nederlandse Knaagdierenfokkers Vereniging hield wederom een keuring en dit jaar was het de laatste keer dat Lydia Donkersteeg alles regelde. Want ze emigreert naar Zweden. Daarom had ik namens de vereniging iedereen persoonlijk gemaild. Maar het mocht niet baten... Het aantal inschrijvingen waren triest laag. Symbolisch voor dit jaar!

En toch was het erg gezellig. Leuk kletsen, de keuring verliep erg leuk en er waren prachtige dieren aanwezig. Wel waren een aantal Mongoolse gerbils die een epileptische aanval kregen. Beetje veel om eerlijk te zijn en dit kan geen toeval zijn. Waarschijnlijk waren er meer prikkels zodat ze juist op deze show deze aanval kregen en juist thuis niet.

Hieronder een paar foto's ter illustratie:

Foto behorend bij blog

Top schildpad, of toch een driekleur? Ik zie heel iets wits namelijk!

Foto behorend bij blog

Een driekleur. Helaas, omdat het met de band-factor gefokt is, wordt er standaard opgemerkt dat de tekening niet goed verdeeld is. Daarom kan men het beste driekleuren via dominant spot fokken.

Foto behorend bij blog

Dalmatiër, prachtige verdeling zeg.

Foto behorend bij blog

Dikstaart gerbil. De keurmeester raakte hem niet aan. Dit omdat haar handen naar andere dieren rijken en dat dan een dikstaart gerbil juist kan gaan bijten.

Foto behorend bij blog

Een schimmel. Zo noemde Alice dit. Ze worden oranje met rode ogen geboren en later verkleuren ze helemaal wit. Ondergrond heeft nog wat kleur evenals de staart.

Foto behorend bij blog

Een rex muis, zie je ook niet dagelijks...

Foto behorend bij blog

Twee keurtafels met de leden die ingeschreven hadden.

Foto behorend bij blog

Een overzicht, ja niet groot...

Foto behorend bij blog

En anderkant bekeken.

Foto behorend bij blog

Joep had bijzondere hybride Campbelli's meegenomen. Hij had golvend haar Rusjes met satijn Campbelli's gekruist en dit zou het resultaat zijn... Geen idee, het is iets langer qua haartype.