Blog over hamsters

Klik hier voor de blog menu

Kalender

«November 2009»
MaDiWoDoVrZaZo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
17 april 2021

Blogs

Laatste reacties

  Zoeken


   
   

  Individuele bezoekers blog

  • Totaal: 342.501
   Vandaag: 57
   Gisteren: 59
  Merle in wintervacht 
  zondag, 22 november, 2009, 6:45 pm - Russische
  door Martin Braak
  Voor het eerst heb ik een Merle die in wintervacht is gegaan. Eigenlijk niet iets bijzonders, maar omdat ik probeer om wintervacht te voorkomen, gebeurd dit bij mij niet zo vaak. Omdat ik te weinig ruimte had, heeft hij een poosje boven op de kamer gestaan en daar is het wat donkerder.

  Wat typisch is, is de geleidelijke grijsheid en dat het nu niet meer zo opvallend Merle meer is.

  Foto

  Foto

  Foto
  Hoe herkend mijn hamster mij? 
  zaterdag, 21 november, 2009, 8:49 pm - Andere zaken
  door Martin Braak
  Laatst kreeg ik een leuke vraag, hoe herkend mijn hamster mij en als de hamster mij een poosje niet gezien heeft, herkend hij mij nog qua gezicht? Nauw laat ik eerlijk zijn: een hamster ziet "geen donder".

  Als je de verschillende soorten hamsters op een rij zet, dan zie je verschillen qua kijkvermogen. Wie een Syrische hamster heeft, weet dat hij zomaar van hoogtes af wil springen. Dit komt omdat hij geen diepte ziet. De Syrische hamster leeft van nature onder de grond en wanneer het schemerig wordt, dan pas komt hij naar boven. De ogen zijn bij deze soort niet zo sterk ontwikkeld. Katten en honden zien niet scherp en zien bijvoorbeeld de kleur rood niet. Een Syrische hamster ziet nog minder dan een kat of een hond.

  Bij de dwerghamsters zitten verschillen. De Roborovski dwerghamster kan redelijk goed zien, hij volgt je als je langs de kooi loopt. Als je een Roborovski dwerghamster op je hand houdt, terwijl je pols geknikt is (dus een platte hand in de lucht) dan springt de Roborovski dwerghamster niet zomaar van af. De Russische dwerghamster en de Campbelli doen dit wel. De Rus kijkt breeder dan de Campbelli dwerghamster, zijn ogen zitten wat verder van elkaar. De Chinese dwerghamster kan iets beter kijken, dit omdat van nature een klimmer is en dan is gezichtsveld wat belangrijker.

  Een hamster herkend je eerder aan de geluiden die je maakt. Je hebt een bepaald manier van lopen, je hebt een ander type schoen en maakt andere geluiden. Bij het praten horen hamsters dat jij het bent. En natuurlijk bij het voeren horen ze het voer. En als jij altijd de hamsters op een bepaald moment voert, dan herkennen ze dit.
  Fokdieren uit een nest vooraf gereserveerd 
  dinsdag, 17 november, 2009, 9:02 pm - Persoonlijk
  door Martin Braak
  Op diverse fora lees ik topics over nesten hamsters. Vaak wordt een topic gestart op moment dat men een dekking hebben gedaan of bij dwerghamsters zeker weten dat er een nestje aan komt of geboren is.

  Vaak staan er namen vermeld wie wat wilt hebben. En vaak zie je al snel dat mensen ook fokdieren reserveren. Dit op moment dat de hamsters nog maar net geboren zijn.

  En dat is iets wat ik zelf niet zo goed begrijp. Fokdieren selecteer je op uiterlijk, karakter, etc. Hoe kunnen mensen al van te voren fokdieren uit 1 nest reserveren zonder ze nog maar gezien te hebben, zonder dat men weet dat ze wel fokgeschikt zijn.

  Ik zou zeggen wees selectiever met het kiezen van fokdieren.
  Internet problemen 
  dinsdag, 17 november, 2009, 9:01 pm - Persoonlijk
  door Martin Braak
  Het komt iedereen wel een keer, geen internet. Maar vaak is het maar even, voor mij nu al dagen.

  Op dit moment heb ik internet problemen, al meer dan een week en daarom kan ik weinig aanvangen. Helaas!

  Hopelijk is het snel opgelost!
  Jawel, eigen geschreven webwinkel 
  vrijdag, 6 november, 2009, 12:16 pm - Persoonlijk
  door Martin Braak
  Ik had een tijdje geleden al hier geschreven, dat ik bezig was met het maken en schrijven van een webwinkel. Dit omdat mijn broer graag eentje wil hebben. Hij is afgelopen weekend online gezet. Alles is nog lang niet klaar. Achter de schermen moet nog veel gebouwd worden. Het is complexer dan je denkt, vandaag ben ik bezig met het bouwen van een creditfactuur module. Ik kan nu al een creditfactuur genereren. Maar wat als iemand 2 dozen besteld en 1 doos terug doet. Dat zijn de complexe dingen die nog gebouwd moeten worden.

  Link: www.legodozen.nl

  Ja, lego in dozen :)

  <<Eerste <Terug | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | Volgende> Laatste>>