Blog over hamsters

Klik hier voor de blog menu

Kalender

«Oktober 2017»
MaDiWoDoVrZaZo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
10 mei 2021

Blogs

Laatste reacties

  Zoeken


   
   

  Individuele bezoekers blog

  • Totaal: 343.835
   Vandaag: 20
   Gisteren: 59
  Een paar foto's van golvend haar, de langhaar variant bij de Russische dwerghamster 
  zondag, 29 oktober, 2017, 5:08 pm - Russische
  door Martin Braak
  Heel af en toe plaats ik een bericht over mijn golvend haartjes die ik sinds 2008 fok en bij mij ontstaan zijn. Het is een bijzonder mutatie die ik nog steeds niet goed onder controle heb. Wel heb ik er diverse aantal hiervan. In 2016 leek het bijna mis te gaan, maar door goede combinaties te maken en jongen te houden heb ik nu voldoende om verder mee te fokken.

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Camel kleur nader bekeken #hamster #kleuren #mutaties 
  zondag, 22 oktober, 2017, 11:48 am - Russische
  door Martin Braak
  Eerst noemde ik deze kleur Crème, maar nog geen jaar later hebben we de benaming gewijzigd in Camel. Dat was op de huiskeuring die Sandra Heuvels organiseert had. Keurmeester Fons was samen met Monique Harmsen aan het keuren en daar zei Monique dat dit camel qua kleur is.

  Camel is genetisch gezien een Mandarijn die tevens Blauw-wildkleur is. Door de onttrekking van de bruine kleur vervaagt de kleur. Het is egaler van kleur. Maar net als Mandarijn zelf is het heel onstabiel. Wanneer de Camel voor zwart draagt, wordt hij meer grijzer.

  Voor zover ik weet ben ik de eerste geweest die de Camel kleur gefokt heeft. Op het moment dat ik de Mandarijn kleur had, ging ik al hiermee bezig. Maar ik kan dit helaas niet voor de zekerheid zeggen omdat er meer fokkers waren die Mandarijnen hadden. Wel is het zo dat de Mandarijnen die voor veel geld verkocht werden, zuiver van kleur waren. Daar zat geen Blauw-wildkleur in.

  Het leuke van de benaming van deze kleur, in de tuin van Sandra, is dat de hele wereld deze kleur zo noemt!

  Foto

  Foto

  En een aantal grappige foto's die tussen de reeks bijzaten:

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto
  Wildkleur hamster is zo mooi!  
  vrijdag, 20 oktober, 2017, 8:17 pm - Russische
  door Martin Braak
  Ik fok veel wildkleur en blauw-wildkleur. Dit zijn de basiskleuren die je qua Russische dwerghamster pallet minimaal in huis moet hebben. Toch worden de "zeldzamer" kleuren mooier gevonden en gefokt. Als je naar de wildkleuren kijkt, zie je zoveel mooie tinten en zie je ook dat ze van elkaar veel verschillen. Hieronder een aantal leuke foto's van wildkleuren. En vergelijk maar eens of je verschillen ziet.

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto
  Eenzijdig dieet kan leiden tot kannibalisme. Oplossing Vitamine B3 en dat zit in hondenbrokken en graan 
  zondag, 15 oktober, 2017, 7:50 pm - Nieuws
  door Martin Braak
  Zo nu en dan ben ik op zoek naar nieuwtjes en wetenschappelijke onderzoeken met betrekking tot hamsters. Vandaag kwam ik een artikel tegen die in eerste instantie raar klinkt. Namelijk 'hamsters veranderen in kannibalen door eenzijdig dieet'. En een stukje verder 'Europese hamsters die alleen maar maïs eten, zullen niet snel in aanmerking komen voor de Moeder-van-het-jaar-award’.

  Geen enkel serieuze fokker zal zo eenzijdig eten geven. Maar ik heb in het verleden wel eens vragen per mail gekregen waarom de kleine jongen opgegeten werden. Mijn reactie is dan altijd dat dit kan komen als het voer te weinig eiwitten heeft. En dat je dit kunt oplossen door het geven van hondenbrokken.

  Een dieet dat alleen uit maïs bestaat leidt tot een tekort aan vitamine B3. Onderzoekeers gaven hamstervrouwtjes die voornamelijk maïs te eten kregen vitamine B3 supplement. En zodra ze dit kregen, werd de overlevingskans van de jongen weer normaal. De nesten bleven gemiddeld normaal en de jongen groeien normaal op.

  En wat zit nu in hondenbrokken? Vitamine B3! Vitamine B3 zit ook in graan, zaden en noten. En natuurlijk in vleesproducten.

  Bron: https://www.scientias.nl/hamsters-veranderen-kannibalen-eenzijdig-dieet/

  En:

  Foto
  Hollymolly 10 miljoen pagina's bereikt! - hoogtepunt hamstersite! 
  zaterdag, 14 oktober, 2017, 8:49 am - Andere zaken
  door Martin Braak
  Twee weekjes geleden zat ik eraan te denken. Dit jaar twee hoogtepunten met betrekking tot mijn website www.Dwerghamster.nl, de site over hamsters. Namelijk 2 december en de 10 miljoen pagina's. Ik weet niet meer precies wanneer de teller begonnen is. De eerste versie van mijn website die in 2004 gebouwd is, had namelijk geen bezoekersteller. Deze is ergens in 2005 gemaakt en gestart. In mijn update lijst staat hier niets over vermeld namelijk.

  De 10 miljoen pagina's zijn de door het systeem geregistreerde oproepingen exclusief bekende zoekmachines. Helaas zitten hier nog wel wat bots tussen die pagina's lezen en afgaan. Dat voorkom je niet. Het is exclusief 2014 en deel 2015, maar ook exclusief de website over de Syrische hamsters die in 2007 gemaakt is en later samengevoegd is met mijn dwerghamster site. Eerst ging de dwerghamster site alleen over de dwerghamsters. Maar omdat ik de Syrische hamster site niet wijzigde, was het heel statisch. Daarom heb ik later besloten om de twee sites samen te voegen.

  Foto

  Onestat houdt een veel lager aantal bij. Ik kan a.h.v. Google Analystics en Google Adwords zien dat dit niet kan kloppen qua statistiek.

  Op naar 2 december!

  <<Eerste <Terug | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | Volgende> Laatste>>