Blog over hamsters

Klik hier voor de blog menu

Kalender

«Oktober 2014»
MaDiWoDoVrZaZo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
10 mei 2021

Blogs

Laatste reacties

  Zoeken


   
   

  Individuele bezoekers blog

  • Totaal: 343.836
   Vandaag: 21
   Gisteren: 59
  Donkergrijs, Dagdag, overleden 
  maandag, 6 oktober, 2014, 5:04 am - Syrische hamsters
  door Martin Braak
  Gisteren heb ik mijn donkergrijze Syrische hamster Dagdag in moeten slapen. Hij had last van een zeer grote tumor onder zijn hals. Gisterochtend zag ik hem helemaal koud in de kooi liggen en ademde hij moeilijk.

  Foto

  Dagdag is in april 2013 bij mij gekomen en komt uit Zweden. Mijn broer heeft een paar nestjes van hem, maar de resultaten zijn niet super. Er komen niet altijd mooie kindjes uit, het klikt niet echt met de Nederlandse lijn. Mijn broer houdt zijn familie apart. Ook omdat we de risico's van donkergrijze mutatie kennen.

  Ik heb weer een ukje genaamd Inni-Mini 
  zondag, 5 oktober, 2014, 6:23 pm - Russische
  door Martin Braak
  Als er een klein kooitje op mijn aanrecht staat met een hamster, dan is het of een klein Rusje die extra verzorging krijgt of een zieke hamster die ik in de gaten houd. En dat komt niet vaak voor gelukkig. De laatste ukje is ook al weer lang geleden! En nu staat er weer een kooitje op mijn aanrecht, niet omdat hij extra aandacht nodig heeft, want hij eet uit zich zelf, hij is lekker actief en bezig. Maar hij is iets meer dan 3 weken oud en weegt slechts 9 gram.

  In het begin viel hij helemaal niet op. Hij groeide gewoon mee. Maar hij stopte met groeien. Terwijl zijn nestgenoten gewoon door ging groeien, bleef hij klein. Maar hij trok met zijn nestgenootjes gewoon op en eet gewoon goed. Vandaag moest ik hem wel bij de ouders weg halen en omdat hij zo klein is, zo breekbaar, heb ik hem in een kooitje gezet en op mijn aanrecht geplaatst. Ik heb uit een ander nest een soortgenootje gepakt zodat hij tegen een iets groter soortgenootje kan liggen.

  Paar foto's, dit is Inni-Mini:

  Foto

  Misschien valt je het niet op, maar dit is ingezoomd! Ik heb even een dopje van een halve literfles naast gelegd:

  Foto

  Hij past in dat dopje:
  Foto

  Dit is een foto van een paar dagen geleden, naast één van de nestgenootjes:
  Foto

  Update:
  6-10: 10 gram incl. voer in wangzak
  7-10: 11 gram
  9-10: 12 gram
  Odd-eyed bij de Russische dwerghamster 
  zondag, 28 september, 2014, 5:58 pm - Russische
  door Martin Braak
  In regelmaat krijg ik vragen over odd-eyed dat soms bij de Russische dwerghamster voorkomt. Vaak wordt gevraagd hoe dit kan en soms zelfs de vraag hoe kan je dit fokken?

  De odd-eyed bij de Russische dwerghamster is niet anders dan toevallig een pigment vlek op het oog. Je kunt dit een beetje vergelijken met een moedervlek. Waar de moedervlek zit, is het bruin(er). Bij de Geel-roodoog en de daarop gerelateerde kleuren komt soms pigment vlekjes voor. En wanneer toevallig zo'n pigment vlek op het oog komt, dan wordt de kleur van het oog donkerder.

  Hier een foto van een prachtige odd-eyed:
  Foto

  Foto

  Hieronder een foto van een Lilac roodoog waarop je kunt zien dat rondom het oog meerdere pigment vlekken aanwezig zijn:

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto  Hoe ziet een zieke Russische dwerghamster eruit? 
  vrijdag, 26 september, 2014, 8:07 pm - Russische
  door Martin Braak
  Ik krijg soms de vraag hoe je aan een Russische dwerghamster kunt zien of hij ziekjes is. Bij het verzorgen zie ik het direct aan de houding en de ogen. De blik zelf en het ontbreken van de glans. In de standaard hoe de Russische dwerghamster eruit hoort te zien en bij een keuring moet voldoen, staat ook dat de ogen en de haren moeten glanzen.

  Ik heb een zieke hamster op de foto gezet om het te tonen. Helaas dezelfde dag is zij overleden.

  Foto

  Foto

  Foto

  Je ziet direct dat de houding niet goed is en dat de ogen niet stralen. Ook de glans van de vacht is veel minder.

  Tumor bij tepel 
  vrijdag, 19 september, 2014, 11:20 am - Russische
  door Martin Braak
  Soms krijg ik de vraag wat nu precies het verschil is tussen een tumor die bij de tepel zit en een abces c.q. een tepelinfectie. Het grote verschil is dat een tumor ongeremde groei van cellen betreft en een abces is een met etter of pus gevulde zwelling. Meestal is een tepelinfectie meer rood van kleur, wanneer je het rondom aanraakt is het minder hard dan een tumor. Een tumor is meestal meer behaard dan een abces en groeit vaak harder dan een abces.

  Afgelopen week ontdekte ik een tumor en die heb ik op de foto gezet:
  Foto

  Foto  <<Eerste <Terug | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | Volgende> Laatste>>